Voisko joku selittää miksi kauramaito maksaa yli euron enemmän per litra kuin oikeasta lehmästä saatu maito?
Ei mene järkeen, että kaura on muka kalliimpi tuottaa kuin lehmänmaito.
Kommentit (93)
Lehmänmaidolla on enemmän kysyntää ja tuotantomäärät siksi suuria, siten hinta on painunut alas.
Kaurasta ei saa maitoa tekemälläkään.
Siinä ei ole samanlaista hintasääntelyä, kuin lehmänmaidon osalta. Ja jos ostaa samantasoisen lehmänmaidon, kuin kauramaidon, niin hinta on samoissa. Ite harvakseltaan ostan lehmistä, mutta jos ostan, se on homogenoimatonta luomutäysmaitoa. Sen lähemmäs tankkimaitoa ei kaupassa pääse.
Lehmien piereskelystä maksetaan sellaiset tukiaiset, että kaurankasvattajat voivat vain uneksia vastaavista.
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Kauran lypsäminen on vaikeampaa, siksi lypsäjille pitää hinnassa olla vähän vaivanpalkkaa.
Vierailija kirjoitti:
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Ei lehmänmaitokaan ihan yksinkertaisesti muutu sellaiseen muotoon, josta se marketin hyllystä löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Lehmälle annetaan ruokaa, geenimanipuloitu tuottamaan enemmän maitoa, kuin luonnossa on tarpeen. Lypsetään, maito steriloidaan, homogenoidaan, rasvat vakioidaan, lisätään d-vitamiini, purkitetaan ja kauppaan.
Kaura kasvatetaan, kerätään, puristetaan, lisätään vitamiinit, purkitetaan ja laitetaan kauppaan.
Vierailija kirjoitti:
Lehmänmaidolla on enemmän kysyntää ja tuotantomäärät siksi suuria, siten hinta on painunut alas.
Tämä on syy. Maito on ns. bulkkituote.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Lehmälle annetaan ruokaa, geenimanipuloitu tuottamaan enemmän maitoa, kuin luonnossa on tarpeen. Lypsetään, maito steriloidaan, homogenoidaan, rasvat vakioidaan, lisätään d-vitamiini, purkitetaan ja kauppaan.
Kaura kasvatetaan, kerätään, puristetaan, lisätään vitamiinit, purkitetaan ja laitetaan kauppaan.
Suomalainen lehmä syö geenimanipuloimatonta nurmea. Lisäksi lehmän pötsi ei tiedä siitä manipuloinnista mitään, joten ruuan laadulla (geenimanipuloitu timotei/ ei geenimanipuloitu timotei) ei ole mitään merkitystä maidontuotantoon.
rasvan vakiointi, vitamiinit jne. on tuottajan vaatimuksia. Ihan hyvää maito olisi ilmankin.
Kauramaidossa ei oikeastaan puristeta mitään, vaan jauhetaan kaura hienojakoiseksi pölyksi,joka prosessoidaan ja osa päätyy veden kanssa mauramaidoksi kutsutuksi juomaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Lehmälle annetaan ruokaa, geenimanipuloitu tuottamaan enemmän maitoa, kuin luonnossa on tarpeen. Lypsetään, maito steriloidaan, homogenoidaan, rasvat vakioidaan, lisätään d-vitamiini, purkitetaan ja kauppaan.
Kaura kasvatetaan, kerätään, puristetaan, lisätään vitamiinit, purkitetaan ja laitetaan kauppaan.
Kauramaitoa myydän yksi tölkki verratuna 2000 luonnonmukaiseen maitoon verrattuna.
On taas markkinoinnin ja talouden kustannukset hallussa viherpiiperöllä.
Sähkö tulee töpselistä ja kiinakauppa on halpa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Lehmälle annetaan ruokaa, geenimanipuloitu tuottamaan enemmän maitoa, kuin luonnossa on tarpeen. Lypsetään, maito steriloidaan, homogenoidaan, rasvat vakioidaan, lisätään d-vitamiini, purkitetaan ja kauppaan.
Kaura kasvatetaan, kerätään, puristetaan, lisätään vitamiinit, purkitetaan ja laitetaan kauppaan.
Suomalainen lehmä syö geenimanipuloimatonta nurmea. Lisäksi lehmän pötsi ei tiedä siitä manipuloinnista mitään, joten ruuan laadulla (geenimanipuloitu timotei/ ei geenimanipuloitu timotei) ei ole mitään merkitystä maidontuotantoon.
rasvan vakiointi, vitamiinit jne. on tuottajan vaatimuksia. Ihan hyvää maito olisi ilmankin.
Kauramaidossa ei oikeastaan puristeta mitään, vaan jauhetaan kaura hienojakoiseksi pölyksi,joka prosessoidaan ja osa päätyy veden kanssa mauramaidoksi kutsutuksi juomaksi.
Anteeksi, kirjoitin epäselvästi. Siis se lehmä on jalostettu tuottamaan maitoa enemmän, kuin olisi tarve. Jotta ihminen saisi maitoa, mikä ei ole sille tarkoitettu.
Vierailija kirjoitti:
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Mietipä sitä, kuinka monta välivaihetta kaura käy ennen kuin sitä voi sanoa maidoksi. Kuinka paljon ne vaiheet maksavat?
Maito on valmista juotavaksi heti kun se on tullut lehmästä ulos. Nämä homogenoinnit ja pastöroinnit eivät ole mitenkään välttämättömiä.
Vierailija kirjoitti:
Voisko joku selittää miksi kauramaito maksaa yli euron enemmän per litra kuin oikeasta lehmästä saatu maito? Ei mene järkeen, että kaura on muka kalliimpi tuottaa kuin lehmänmaito.
Kauralehmien lypsäminen on vaikeampaa kuin näiden oikeiden lehmien, joihin viittaat.
On edullisempaa repiä lehmältä vasikka ja pumpata maidot ihmisille, kuin oikeasti ihmisvoimin valmistaa kauramaitoa. Ihmisen kutaleet ovat liitossa ja heille pitää maksaa palkkaa, toisin kyin lehmälle jonka elämän tarkoitus on synnyttää jälkeläisiä ja kokea niiden menetys uudelleen ja uudelleen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Lehmälle annetaan ruokaa, geenimanipuloitu tuottamaan enemmän maitoa, kuin luonnossa on tarpeen. Lypsetään, maito steriloidaan, homogenoidaan, rasvat vakioidaan, lisätään d-vitamiini, purkitetaan ja kauppaan.
Kaura kasvatetaan, kerätään, puristetaan, lisätään vitamiinit, purkitetaan ja laitetaan kauppaan.
Suomalainen lehmä syö geenimanipuloimatonta nurmea. Lisäksi lehmän pötsi ei tiedä siitä manipuloinnista mitään, joten ruuan laadulla (geenimanipuloitu timotei/ ei geenimanipuloitu timotei) ei ole mitään merkitystä maidontuotantoon.
rasvan vakiointi, vitamiinit jne. on tuottajan vaatimuksia. Ihan hyvää maito olisi ilmankin.
Kauramaidossa ei oikeastaan puristeta mitään, vaan jauhetaan kaura hienojakoiseksi pölyksi,joka prosessoidaan ja osa päätyy veden kanssa mauramaidoksi kutsutuksi juomaksi.
Anteeksi, kirjoitin epäselvästi. Siis se lehmä on jalostettu tuottamaan maitoa enemmän, kuin olisi tarve. Jotta ihminen saisi maitoa, mikä ei ole sille tarkoitettu.
Niin jalostettu, ei geenimanipuloitu.
Kaurakin on jalostettua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurasta tehtävä maito on käynyt aika monta prosessia läpi verrattuna lehmän maitoon.
Lehmälle annetaan ruokaa, geenimanipuloitu tuottamaan enemmän maitoa, kuin luonnossa on tarpeen. Lypsetään, maito steriloidaan, homogenoidaan, rasvat vakioidaan, lisätään d-vitamiini, purkitetaan ja kauppaan.
Kaura kasvatetaan, kerätään, puristetaan, lisätään vitamiinit, purkitetaan ja laitetaan kauppaan.
Lisätään vielä lisäaineet eikä siitä sittenkään tule maitoa.
Kaura ei tuota yhtä paljon maitoa kuin lehmä.
Ei kauramaitoa edes ole.