Kasvimargariini ilman palmuöljyä, löytyykö?
Pitäisi olla myös ilman maitoa, ja en ainakaan lähikaupasta löytänyt vaihtoehtoa.
Kommentit (53)
Miksi se palmuöljy on sitten niin pahasta? Jos se olisi tuotettu käyttäen muita kasveja olisi mennyt enemmän maapinta-alaa.
becel tuotteet on palmuöljyttömiä ja maidottomia.
mitä ihmettä sä margariinilla teet? osta joko voita tai kasviöljyä
Vierailija kirjoitti:
Miksi se palmuöljy on sitten niin pahasta? Jos se olisi tuotettu käyttäen muita kasveja olisi mennyt enemmän maapinta-alaa.
Palmuöljyn tuotanto vaan käyttää sademetsien maa-alaa, sellaisten joissa on paljon uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja.
On tosin myös sertifioitua palmuöljyä, joka on tuotettu luonnolle kestävämmillä tavoilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi se palmuöljy on sitten niin pahasta? Jos se olisi tuotettu käyttäen muita kasveja olisi mennyt enemmän maapinta-alaa.
Palmuöljyn tuotanto vaan käyttää sademetsien maa-alaa, sellaisten joissa on paljon uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja.
On tosin myös sertifioitua palmuöljyä, joka on tuotettu luonnolle kestävämmillä tavoilla.
Kun tilalle laitetaan vaikka rypsiä niin ei ongelmaa vaikka siinä menisi kaksinkertainen määrä sademetsiä? Ja nopeasti katsottuna margariinit käyttävät nimenomaan tuollaista kestävän kehityksen mukaista palmuöljyä.
Vierailija kirjoitti:
mitä ihmettä sä margariinilla teet? osta joko voita tai kasviöljyä
Jos ei voi tai halua käyttää maitotuotteita niin eka vaihtoehto jää pois. Ja moni kuitenkin haluaa esim leivälle jotain levitettävää rasvaa.
Ei sellaisen käyttö sinänsä kyllä välttämätöntä ole, esim Italiasta kotoisin oleva tuttu paahtaa leivän, kaataa sille oliiviöljyä ja hankaa öljyn leivän sisään puolitetulla valkosipulinkynnellä. Olen maistanut ja on hyvää. Mutta tosiaan Suomessa epätavallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi se palmuöljy on sitten niin pahasta? Jos se olisi tuotettu käyttäen muita kasveja olisi mennyt enemmän maapinta-alaa.
Palmuöljyn tuotanto vaan käyttää sademetsien maa-alaa, sellaisten joissa on paljon uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja.
On tosin myös sertifioitua palmuöljyä, joka on tuotettu luonnolle kestävämmillä tavoilla.
Kun tilalle laitetaan vaikka rypsiä niin ei ongelmaa vaikka siinä menisi kaksinkertainen määrä sademetsiä? Ja nopeasti katsottuna margariinit käyttävät nimenomaan tuollaista kestävän kehityksen mukaista palmuöljyä.
Kestävän kehityksen mukaista palmuöljyä ei ole olemassa. Se on vain tuottajien itsensä kehittämä sertifikaatti/nimitys, jonka saa rahatukolla. Rypsiöljyä sen sijaann voidaan viljellä missä vain. Sademetsiä sen takia ei tarvi kaataa.
Löytyisikö margariinia jossa ei ole kovetettua kasviöljyä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi se palmuöljy on sitten niin pahasta? Jos se olisi tuotettu käyttäen muita kasveja olisi mennyt enemmän maapinta-alaa.
Palmuöljyn tuotanto vaan käyttää sademetsien maa-alaa, sellaisten joissa on paljon uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja.
On tosin myös sertifioitua palmuöljyä, joka on tuotettu luonnolle kestävämmillä tavoilla.
Kun tilalle laitetaan vaikka rypsiä niin ei ongelmaa vaikka siinä menisi kaksinkertainen määrä sademetsiä? Ja nopeasti katsottuna margariinit käyttävät nimenomaan tuollaista kestävän kehityksen mukaista palmuöljyä.
Kestävän kehityksen mukaista palmuöljyä ei ole olemassa. Se on vain tuottajien itsensä kehittämä sertifikaatti/nimitys, jonka saa rahatukolla. Rypsiöljyä sen sijaann voidaan viljellä missä vain. Sademetsiä sen takia ei tarvi kaataa.
Näihin väitteisiin olisi kiva saada jotain uskottavia lähteitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
mitä ihmettä sä margariinilla teet? osta joko voita tai kasviöljyä
Jos ei voi tai halua käyttää maitotuotteita niin eka vaihtoehto jää pois. Ja moni kuitenkin haluaa esim leivälle jotain levitettävää rasvaa.
Ei sellaisen käyttö sinänsä kyllä välttämätöntä ole, esim Italiasta kotoisin oleva tuttu paahtaa leivän, kaataa sille oliiviöljyä ja hankaa öljyn leivän sisään puolitetulla valkosipulinkynnellä. Olen maistanut ja on hyvää. Mutta tosiaan Suomessa epätavallista.
Oeln kokeillut öljyn laittamista, mutta ei se ole sama asia kuin levite, haluan jotain konkreettisempaa siihen leivän ja kasvisten väliin kuin pelkkä öljyluraus. Pitää tsekata tuo becel seuraavan kerran kaupassa.
ap
Vierailija kirjoitti:
becel tuotteet on palmuöljyttömiä ja maidottomia.
Tsekkasin lähikaupassa ja kaikki becelit, jotka mainosti itseään maidottomina, sisälsivät palmuöljyä. Onko palmuöljytöntä margariinia siis olemassakaan Suomen markkinoilla? Onko palmuöljy tosiaan niin ylivertaisen halpaa ja rakenteellisilta ominaisuuksiltaan ylivertaista, että sitä on pakko tunkea margariiniin? Minun tapauksessa jäivät sinne kaupan hyllylle, olen sitten ilman ja käytän hummusta ym.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi se palmuöljy on sitten niin pahasta? Jos se olisi tuotettu käyttäen muita kasveja olisi mennyt enemmän maapinta-alaa.
Palmuöljyn tuotanto vaan käyttää sademetsien maa-alaa, sellaisten joissa on paljon uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja.
On tosin myös sertifioitua palmuöljyä, joka on tuotettu luonnolle kestävämmillä tavoilla.
Kun tilalle laitetaan vaikka rypsiä niin ei ongelmaa vaikka siinä menisi kaksinkertainen määrä sademetsiä? Ja nopeasti katsottuna margariinit käyttävät nimenomaan tuollaista kestävän kehityksen mukaista palmuöljyä.
Kestävän kehityksen mukaista palmuöljyä ei ole olemassa. Se on vain tuottajien itsensä kehittämä sertifikaatti/nimitys, jonka saa rahatukolla. Rypsiöljyä sen sijaann voidaan viljellä missä vain. Sademetsiä sen takia ei tarvi kaataa.
Näihin väitteisiin olisi kiva saada jotain uskottavia lähteitä.
Viime viikolla tuli dokkari Vihreitä valheita. Suosittelen katsomaan, löytyy varmaan Areenasta.
Keiju 3 öljyä! Itsekin ilahduin kun löytyi palmuöljytön ja maidoton margariini :)
https://www.keiju.fi/tuote/keiju-3-oljya-rypsioljymargariini-60-400-g/
Vierailija kirjoitti:
Keiju 3 öljyä! Itsekin ilahduin kun löytyi palmuöljytön ja maidoton margariini :)
https://www.keiju.fi/tuote/keiju-3-oljya-rypsioljymargariini-60-400-g/
Kiitos vinkistä!
ap
Vierailija kirjoitti:
Keiju 3 öljyä! Itsekin ilahduin kun löytyi palmuöljytön ja maidoton margariini :)
https://www.keiju.fi/tuote/keiju-3-oljya-rypsioljymargariini-60-400-g/
Keiju 3 öljyä -margariinissa on tosin kookosöljyä, joka on sekin yhtä haitallista kuin palmuöljy.
Lisäksi samalla sivulla lukee "Bunge Finland tukee vastuullisesti tuotettua palmuöljyä ja on sertifioitu RSPO:n jäsen.", joka viittaa palmuöljyn käyttöön, mutta tuotelistauksessa sitä taas ei ole. Go figure.
Sertifioitu palmuöljykään ei ole oikeasti kestävästi tuotettua, niitä RSPO:n jäsenyyksiä vain jaellaan rikkaille omistajille. Sademetsäähän siinä aina poltetaan, kannattaa vain välttää palmuöljyä.
Palmu- ja kookosöljy ovat epäterveellisiä kovia rasvoja, jotka nostavat huonon kolestrolin määrää. Ovat ilmeisesti niin halpoja ja soopivasti kovettavat margariinit, että ovat yleisessä käytössä. Usein piilotettu kuvauksessa, näkyy vain pienellä präntätyssä tekstissä, esim. Becel, jossa paljon palmuöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Osta voita.
Rapsiöljy on halpaa 2l pullossa.
Becel käyttää palmuöljyä,ilmoittaa itse.
Osta voita.