Miten "tuunaat" perinteisiä lämpimiä ruokia?
Itse esim laitoin juuri janssoninkiusauksen uuniin, ihan itse palottelin perunat ja sipulit, mutta laitoin myös porkkanan suikaleita sekaan. Eli paljon en muuttanut alkuperästä konseptia, mutta porkkanan verran. Antaa makeutta joukkoon, sopii hyvin suolaseen kiusaukseen.
Jos teen pakastepusseista, olen sillonkin laittanut toisen pussin missä on muitakin juureksia kuin perunaa, ja toinen ollut perunasipulisekotusta.
Kommentit (3)
Laitan kaikki ruoat makuni mukaan.
Eivätkö kaikki tee niin?
Muussin sekaan yrttejä, jauhelihakastike bolognesena jossa sellerinvartta, tomaattimurskaa ja porkkanaa mukana, gulassiin lihojen lisäksi tuoremakkaraa, lohi- ja kesäkeittoon pelkän maidon sijaan puoli pakettia Koskenlaskijajuustoa, lihapulliin korppujauhon sijaan smetanaa ja pekonia jne. Pizzassa olemme jo aikaa sitten luopuneet hiivaa sisältävästä taikinasta, flammkuchenin pohja on paljon parempi.
Aika nopeasti ruuat muokkautuu oman maun mukaisiksi, joskus myös kiva "oikaista" ja helpottaa ap reseptiä.
Ja huom, janssonin fileitä saa ainakin S-kaupasta, Rainbowlta. Täällä joskus irvailtiin kun joku kerto käyttävänsä "janssonin fileitä".
ap