Kokki Kolmonen

Jos asuisit unelma-asunnossasi, olisiko siinä erillinen keittiö vai olohuoneen/ruokasalin yhteydessä oleva avokeittiö tai kenties saarreke?

Keittiö vai avokeittiö?
Keittiö
Keittiö
55.0%
Avokeittiö
Avokeittiö
45.0%
Ääniä yhteensä: 60
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tehtiin juuri talo ja täällä on avokeittiö saarekkeella. Sen siis vastasin. :) Tämä on kiva just näin.

Vierailija

Keittiö. Minä vihaan avokeittiöitä ja keittiötiloja joita uusiin asuntoihin rakennetaan.

  • ylös 10
  • alas 2
Vierailija

Erillinen on enemmän mun mieleeni, tosin näin yksin asuessa tämä nykyinen suht avonainenkin menee. Kaikkein hirvein olisi se uusien asuntojen Kaapit rivissä olkkarin seinällä -malli.

Vierailija

Meillä 1. talossa oli täysin avoin keittiö joka toimi tosi hienosti

Nykyisessä talossamme on 1/2-avoin eli keittiöstä on parimetrinen aukko keittiöön mutta 1m seinänpätkääkin näköesteenä. Saarekekin löytyy

Olemme juuri muuttamassa 3. taloomme, sielläkin on avokeittiö jonka ainoastaan takka erottaa olohuoneesta. Ja saareke löytyy, toimii myös "aamiaispöytänä"

Olen tykännyt tosi paljon. Laitamme ruokaa usein isolla porukalla joka "ajelehtii" olohuoneen ja keittiön väliä eikä kukaan ole eristyksissä. Isoimmissa juhlissa syöjiä on sekä keittiön- että olohuoneen ruokapöydän ääressä näkö- ja keskusteluetäisyydellä toisistaan:)

Vierailija

Haluaisin noiden yhdistelmän. Meillä oli edellisessä asunnossa tupakeittiö, sen välitön yhteys olohuoneeseen oli kiva mutta kaipasin kuitenkin vähintäänkin saareketta tai kolmatta seinänpätkää.

Nyt meillä on keittiö. Tämä on edellistä kivampi mutta kaipaisin nyt enemmän avaruutta. Vietän keittiössä suurimman osan ajasta ja osittain hirvittää kun en ruokaa laittaessa tai syödessäni näe mitä taaperomme puuhaavat keskenään, ellen kesken hommien ramppaa katsomassa. Meillä on keittiössä leikkiminen (lelut) kielletty. Umpinaisuus on juhlia ajatellen ainakin pikkulasten kanssa plussaa, tätä ei tarvitse nyt puunata ihan niin kiiltäväksi mitä avokeittiö, tiskejä voi jättää altaaseen ja pöydän alustaa pyyhkimättä jos näyttää ettei ehtisi. Muuten aikuisten illalliskutsuja ajatellen on tympeää jos emäntä/isäntä on vähän väliä yksin keittiössä hääräämässä, avomallissa taas on koko ajan samassa tilassa puhe- ja näköyhteydessä.

Voiskohan saada ison saarekkeen, jossa liesi, uuni, vesipiste, työtaso ja saarekkeen takana ylös/alas menevä seinä sen mukaan haluaako keittiön olevan avoin tai umpinainen. Ovellista ratkaisua en haluaisi, inhoan ovien vievää tilaa. Laittaisin kaikki ovet seinien sisään piiloliukuoviksi jos olisi rahat moiseen "turhuuteen" :D. Taiteovet vasta hirveitä onkin. Ladonovi ratkaisu hauska, mutta vie avonaisena hirveän seinätilan ja mä täytän seinät yleensä tauluilla. Anteeksi rönsyilyni ^_^.

Vierailija

Pidän enemmän perinteisestä keittiöstä. Teen usein maustettuja ja pitkään haudutettuja ruokia, paistan kalaa jne. En haluaisi valmistaa näitä olohuoneessa. Haluan että roiskeet ja rasvat pysyvät keittiössä.

Vierailija

Meille keittiö on ruuanlaittoa varten, ei seurusteluun. En halua esim. paistorasvan tai kalanperkkuun hajuja muualle kotiin.

Vierailija

Keittiö saa äänen multa. Aikaisemmassa 60-lukuisessa kerrostalossa se oli, sitä ennen ja sen jälkeen meillä on ollut avomalli. Nykyisen omakotitalon avokeittiö tullaan seinällä erottamaan olohuoneesta heti kun on budjetti kasassa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla