Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Herätys! Mitä sh-ittiä meille syötetään marinadissa?

Vierailija
01.10.2018 |

Olin järkyttynyt kun äsken pesin maatiaispossun marinoidun lihasuikaleet 400 g sisällön erotellakseni lihat palapaistiin ilman marinadia. Marinoimattomia suikaleita kun ei kaupassa ollut. Ja mitä sieltä löytyikään?!
Liha, jos sitä voi lihaksi enää sanoa, oli täynnä ihmeellistä keltaista kumimaista ainesta, ei mitään perinteistä läskiä vaan jotain ihmeellistä jännemössöä. Pikkusilppua ja kummallisia kumipaloja. Jouduin heittämään silpun menemään kun eihän tuollaista voi lapsille syöttää. Itse en mistään hinnasta tuollaista porsaan nollaluokan jännesilppua söisi!
Miten elintarviketeollisuus kehtaa? En säilyttänyt kassakuittia, olisi pitänyt katsoa oliko tuote jopa marinoimatonta vastaavaa kalliimpi! Ostin myös marinoimattoman. Koska siinä on sitä kunnon porsaanlihaa mitä halusin.
Kyllä nyt sieppaa ja lujaa! Jos et itse tarkista, mitä suuhusi pistät, niin näköjään teollisuus ei siitä piittaa. Se siitä hyvästä suomalaisesta ruuasta! Nostakaapa valmistajat rima vähän korkeammalle. En todellakaan halua tuntea jatkossa tulleeni huijatuksi. Tarkastakaapa te muutkin mitä nämä "nopeat, näppärät" ja -pikkuisen kalliimmat marinoidut herkut sisältävät todellisuudessa.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No juuri tuon takia en koskaan osta marinoituja lihoja. Maistuvatkin pahalta, vaikka ne huuhtoisi. Jos ei kaupassa ole jotain marinoimattomana, vaihdan suunnitelmaa.

Vierailija
2/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voi hyvänen aka. Ihan hyvä vain se on että eläimestä syyään kaiki osat, myös ne huonommat lihat ja jänteet. hyvää ruokaa nekin on, vaikkei sitä parhaan makuista ehkä tai suutuntumaltaa miellyttävintä.

Ihmisille on vain terveellistä että syö muutakin kuin sitä sisäfilettä. Eläin tulisi syyä entisajan tapaan kokonaan, kaikkine sisäelimimeen muineen. Kummasti pysyy terveempänä kun ei mussuta pelkkää lihaa vana syö muutkin osat, paljon monipuolisempaa ja eettisempääkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tämäkö yllätti sinut?

Vierailija
4/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaiset haluavat juuri noita marinoituja lihoja. Eivät ymmärrä ruuan päälle. Kaikki keinotekoinen rulaa :D:D

Vierailija
5/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No voi hyvänen aka. Ihan hyvä vain se on että eläimestä syyään kaiki osat, myös ne huonommat lihat ja jänteet. hyvää ruokaa nekin on, vaikkei sitä parhaan makuista ehkä tai suutuntumaltaa miellyttävintä.

Ihmisille on vain terveellistä että syö muutakin kuin sitä sisäfilettä. Eläin tulisi syyä entisajan tapaan kokonaan, kaikkine sisäelimimeen muineen. Kummasti pysyy terveempänä kun ei mussuta pelkkää lihaa vana syö muutkin osat, paljon monipuolisempaa ja eettisempääkin.

Marinaadi on pikkasen eri asia kuin aito liha tai sisäelimet.

Vierailija
6/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No voi hyvänen aka. Ihan hyvä vain se on että eläimestä syyään kaiki osat, myös ne huonommat lihat ja jänteet. hyvää ruokaa nekin on, vaikkei sitä parhaan makuista ehkä tai suutuntumaltaa miellyttävintä.

Ihmisille on vain terveellistä että syö muutakin kuin sitä sisäfilettä. Eläin tulisi syyä entisajan tapaan kokonaan, kaikkine sisäelimimeen muineen. Kummasti pysyy terveempänä kun ei mussuta pelkkää lihaa vana syö muutkin osat, paljon monipuolisempaa ja eettisempääkin.

Marinaadi on pikkasen eri asia kuin aito liha tai sisäelimet.

Ap:n viesti kyllä koskee nimenomaan marinoitujen lihapakettien lihaa eikä sitä marinaadia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se joka kannattaa kaikkien ruhon osien syömistä voi tulla meille katsomaan, miltä tuo jännesilppu pöydällä näyttää. Siinä menee kyllä viimeinenkin ruokahalu. Eikös ennen sian hukkaosista tehty saippuaa ja makkarankuorta ja ikkunakalvoja? Ja nytkö ne pitäisi syödä? Haloo.

Ap.

Vierailija
8/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No voi hyvänen aka. Ihan hyvä vain se on että eläimestä syyään kaiki osat, myös ne huonommat lihat ja jänteet. hyvää ruokaa nekin on, vaikkei sitä parhaan makuista ehkä tai suutuntumaltaa miellyttävintä.

Ihmisille on vain terveellistä että syö muutakin kuin sitä sisäfilettä. Eläin tulisi syyä entisajan tapaan kokonaan, kaikkine sisäelimimeen muineen. Kummasti pysyy terveempänä kun ei mussuta pelkkää lihaa vana syö muutkin osat, paljon monipuolisempaa ja eettisempääkin.

Jauheliha on keksitty just noita varten eli sinne olisi oikea osoite

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se joka kannattaa kaikkien ruhon osien syömistä voi tulla meille katsomaan, miltä tuo jännesilppu pöydällä näyttää. Siinä menee kyllä viimeinenkin ruokahalu. Eikös ennen sian hukkaosista tehty saippuaa ja makkarankuorta ja ikkunakalvoja? Ja nytkö ne pitäisi syödä? Haloo.

Ap.

Ota kuva ja laita valmistajalle kysyen onko ok tuote?

Voit saada jopa jonkun hyvityksen

Vierailija
10/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se joka kannattaa kaikkien ruhon osien syömistä voi tulla meille katsomaan, miltä tuo jännesilppu pöydällä näyttää. Siinä menee kyllä viimeinenkin ruokahalu. Eikös ennen sian hukkaosista tehty saippuaa ja makkarankuorta ja ikkunakalvoja? Ja nytkö ne pitäisi syödä? Haloo.

Ap.

Kuvitteletko etten ole kuvailemaasi lihaa syönyt. heh, kyllä olen Ei sitä marinointia tarvi ees pois pestä että näkee mitä laatua se liha on. Ei ole mennyt ruokahalu ja ihan hyvää on ollut, ei lainkaan haitallista ihmiselle - se liha siis, valmismausteista voi olla eri mieltä. 

Ja miten tuo esimerkkiksi makkarankuorista ja saippuoista tähän liittyy... entisaikaan tehtiin liimaakin perunasta, kai sä silt perunaa syöt. Ei useampi käyttötarkoitus tee ruuasta syömäkelvotonta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eniten ihmetyttää, että miksi ostat marinoitua, jos tarkoitus on käyttää vain ne lihat. Tuoteselosteen mukaan esim HK Viljaporsaan lihasuikale marinoitu 400g-pakkauksessa porsaanlihaa on vain 65% tuotteen painosta. Saat siis 260g lihaa. Loput on sitä lälliä, josta siis maksat aivan turhaan.

Vierailija
12/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin miten se nyt menikään?

Jouduit ostamaan marinoituja, koska kaupassa ei marinoimattomia ollut. Mutta kuitenkin olit ostanut myös marinoimattomia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerro nyt mikä tuote se oli?

Vierailija
14/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se joka kannattaa kaikkien ruhon osien syömistä voi tulla meille katsomaan, miltä tuo jännesilppu pöydällä näyttää. Siinä menee kyllä viimeinenkin ruokahalu. Eikös ennen sian hukkaosista tehty saippuaa ja makkarankuorta ja ikkunakalvoja? Ja nytkö ne pitäisi syödä? Haloo.

Ap.

Oikeaan ennen aikaan, kun niitä ikkunakalvoja tehtiin ja saippuaakin, tuo kuvailemasi liha oli oikein kelvollista syötävää. Haudutettiin hitaasti ja pitkään, niin ne kalvot pehmenivät syötävään kuntoon. Nykyään on niin kiire, että yritetään tehdä pikaruokaa niistä.

Saippuaa keitettiin luista, makkarankuoria tehtiin ja tehdään sian suolista ja ikkunakalvoja virtsarakosta. Näitä ei kukaan ole sinua ollut pakottamassa syömään? Kai?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos. Kommenttinne olivat minulle terapiaa. Niin ja ostin 1 pkt marinoimattomia ( kaupan viimeisen) ja sen lisäksi pitkin hampain 1 marinoidun vastaavan, koska tarve oli 2 pakkaukselle.

No, tältäosin lahjoitin valmistajalle ja kaupalle sen marinoidun paketin hinnan, koska sen sisältöä ei voinut syödä.

Tai ei sekään mennyt itse asiassa täysin hukkaan. Koiramme tykkäsi jännepaloista oikein kovasti.

Vierailija
16/16 |
01.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kakkosluokan palat ovat yhtä hyviä kuin ykkösluokan, miksi ne pitää piilottaa marinadiin? Miksei teollisuus uskalla myydä niitä sellaisenaan? "Mummon perinteiset herkkupalat" tms. brändillä:)))

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan yksi