Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Oma reseptini herkulliseen soijarouhebologneseen....

Vierailija
10.09.2018 |

Voin vain arvata, millaisia kommentteja tähän ketjuun tulee, mutta en nyt ehdi jäädä niitä lukemaan (ihan hirveää pupunruokaa, soijan kasviestrogeeni vaikuttaa negatiivisesti miehiin [ei vaikuta, tästä on olemassa tuhansia tutkimuksia] ynnä muut kymmeniä, satoja tai tuhansia kasvisruokaketjuihin kommentoidut jutut). Teen siksi oman avauksen, etten viitsi spämmätä sitä tuohon jauhelihakastike spagetille -ketjuun, tämä kun on asian vierestä.

Mä teen joskus myös jauhelihakastiketta, mutta siitä en saa niin hyvää kuin tästä soijarouhebolognesesta, joten laitan tämän nyt tähän.

Tarvikkeet: soijarouhetta, tomaattimurskaa, oliiviöljyä, sipulia, valkosipulia, porkkanaa raasteena, (kesäkurpitsaa paloina, mukulaselleriä paloina), yrttejä (basilika, oregano, timjami, rosmariini), mustapippuri, (savupaprika), balsamicoviinietikka tai viinietikka + sokeri.

Pilko sipuli ja valkosipuli, raasta porkkana ja mahdolliset muut kasvikset. Lorauta oliiviöljyä pannuun – huom.! Paljon! Soijarouheessa ei ole rasvaa, ei myöskään tomaattimurskassa, joten se rasva tähän ruokaan tulee siitä öljypullosta. Kuullota sipulia, lisää porkkana (ja muut kasvikset) sekä yrttimausteita haluamasi määrä (basilikaa ja oreganoa saa laittaa ainakin suunnilleen ruokalusikallisen, timjamia ehkä teelusikallisen ja rosmariinia puoli teelusikallista). (Jos sinulla on savupaprikaa, lisää esim. puoli teelusikallista yhdessä muiden mausteiden kanssa.) Jos Kuullota sipulia ja kasviksia miedolla lämmöllä niin, että makua tarttuu öljyyn kunnolla. Huuhtele soijarouhe siivilässä ja lisää pannulle. Pidä vierellä vesiastia, josta lisäät nestettä tarpeeksi pannulle, jotta soijarouhe ei pala. Kuullottele. Lisää öljyä tarvittaessa. Seos saa olla rasvaista. Lisää tomaattimurska ja sekoita. Lisää pippuri, viinietikka (ja sokeri) sekä suola. Keittele kastiketta. Mä lisään silputtua valkosipulia vielä loppuvaiheessa, koska perheessämme kaikki ovat valkosipulin ystäviä. Ta daa – kastike on valmis.

Soijarouheen asemasta voi käyttää kotimaisia papurouheita, tai niillä voi korvata osan soijarouheesta. Jos tekee lasagnea, kidneypavut ovat erinomainen lisä tähän kastikkeeseen.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
10.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bolognesea tulee harvoin tehtyä, se tuntuu minusta jotenkin "tylsältä" ruualta, vaikka hyväähän se on. Sitten aina ihmettelee, miksi ei tee tätä useammin!

Tätä reseptiä voisin kokeilla, minäkin käytän joskus jauhelihaa ja joskus soijaa, molempia tosin yhtä harvoin, eivät kumpikaan kuulu perusruoka-aineksiini.

Vierailija
2/2 |
10.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta soijarouhetta ei tarvitse huuhdella. Eikä varsinkaan esikeittää, vaikka jopa pakkauksessa sitä suositellaan. Pilalle menee. Ja muistathan, että Spaghetti Bolognese on bolognalaisille kauhistus; pastan pitää olla tagliatellea, sillä se kantaa murumaisen kastikkeen kauniisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla