Vierailija

Muutakun läksyt

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Lapset nyt 16 ja 15 vuotta mutta jo useamman vuoden mennyt aika samanlaisesti.
Molemmilla harrastuksia n-2-3 iltaa viikossa. Sitten toinen harjoittelee lisäksi soittoläksyä. Jos ovat kotona käyttävät koiraa ulkona. ja tekevät tarvittaessa ruoan tms. Loppuajan notkuvat tietokoneella tai kännykällä tai katsovat televisiota.

Vierailija

Hengailee ulkona n klo 18-20 naapuruston kavereiden kanssa kotiintuloaikaan asti. Sitten iltapala ja iltapesu ja lukemaan sänkyyn. Jos läksyjä ei ole tehty jo aiemmin, niin sitten niiden teko tietysti myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vanhempi lähinnä hengailee tekemättä mitään silminnähtävää. Puhelin kädessä tai koneella, jos annetaan. Toisinaan soittelee, ehkä soittoläksyjä, mut yleensä jotain ihan muuta, tai siirtyy pihalle rakentelee pyöriä tms. Joskus tekee kavereidensa jotain näistä.
Nuoremmassa riittää vielä virtaa jumppaamiseen, kokkailuun, piirtämiseen, kavereiden kanssa leikkimiseen ja vaikka mihin, mut ois kyllä puhelimella aamusta iltaan hänkin, jos annettais.
Toinen harrastaa ohjatusti kaks kertaa viikkoon ja se löysempi kerran.

Assburger

Lukevat, katsovat televisiota, jopa leikkivät(nuorin 10), pelaavat konsolipelillä/kännykällä, somettavat, tappelevat keskenään.

Vierailija

Harrastukset + soittoläksyt, ulkoilua, lukemista, Nintendon tai Pleikan pelaamista, kirjojen lukemista, vanhempi lapsi piirtää paljon... Mitä milloinkin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hengailee ulkona n klo 18-20 naapuruston kavereiden kanssa kotiintuloaikaan asti. Sitten iltapala ja iltapesu ja lukemaan sänkyyn. Jos läksyjä ei ole tehty jo aiemmin, niin sitten niiden teko tietysti myös.

Vielä... Olen miettinyt, onko iltaisin kaverien kanssa hengailu ulkona hyväksi vai ei. Toisaalta ajattelen, että on hyvä, kun on paljon kavereita, hänellä tuntuu olevan paljon hyviää ystäviä ja yökyläilyitä myös. Ehkä se suojelee kiusaamiselta ja yksinäisyydeltä ja syrjäytymiseltä. Mimulla ei ollut itselläni kovin vilkas sosiaalinen elämä ja kärsin yksinäisyydestä yhä vanhempanakin. Mieheni taas on ollut tuollainen kaverien kanssa hengsilijatapaus ja kasvanut silti kunnon ihmiseksi.
Haluaisin simti jotenkin vahtia, mitä ulkona tapahtuu. Pelkään kokeiluja alkoholin ja huumeiden kanssa.

Vierailija

Jos tietää, kenen kanssa nuori ulkona hengailee ja juttelee siitä, missä hengailevat ja kotiin tullaan järkevään aikaan, niin en näe hengailussa mitään ongelmaa. Itse en tykkää siitä, että notkutaan jossain kauppakeskuksessa, mutta ainakin meillä kävelevät ja pyöräilevät ihan kunnon lenkkejä ja joskus käyvät kahvilassa kahvilla. Kavereiden seura on tuossa iässä tärkeää. Ennemmin näkisin ongelmana sen, jos kavereita ei ole.

Ja toki on hyvä olla muutakin vapaa-ajan ohjelmaa ja harrastuksia. Mutta myös ohjaamaton aika kavereiden kanssa on tarpeen.

Vierailija

Vanhempi (14) viettää paljon aikaa tallilla, ratsastaa, taluttaa alkeiskurssilaisia, hengaa kavereitten kanssa. Kotona on useimmiten puhelimella/padilla. Nuorempi (11) on kolmena iltana harrastuksissa, kotona voimistelee, piirtää, katselee you.tubesta videoita jne. Kavereitten kanssa ei ole juurikaan iltaisin, mutta saattaa olla muutaman tunnin koulun jälkeen.

Vierailija

Meidän nuoriso harrastaa (uniti+laitesukellus+melonta) yhdessä muun perheen kanssa (viihdymme kaikki vedessä). Sitten lukee ja on kavereiden kanssa.

Vierailija

Nyt kun mietin, niin eivät juuri mitään. Istuvat jomman kumman huoneessa ja jotenkin kuluttavat aikaa. Katsovat jonkin verran youtuben videonpätkiä ja tekevät yhdessä läksyjä samalla jutellen omia juttuja. Eivät harrasta kodin ulkopuolella mitään eivätkä juuri koskaan tapaa kavereita vapaa-ajalla.

Mutta koulu sujuu ja ovat huumorintajuisia ja tasapainoisia, niin en jaksa stressata.

Vierailija

Liikuntaharkat 1-2 krt viikossa, muuten arki-iltaisin läksyjen lisäksi katsovat vähän tv:tä, käyvät joskus lenkillä tai touhuavat jotain kavereiden kanssa pihalla, lukevat, saunovat, lepäävät. 10+12 vuotiaita. Kotitöitä ei tarvi tehdä muuta kuin laittavat omat vaatteet ja tavarat paikalleen tai pyykkikoriin, isompi opettelee pesukoneen pikapesuohjelman käyttöä. Meillä ei viikolla ole kotitöitä oikeastaan ollenkaan kun käytetään robotti-imuria, astianpesukoneita on kaksi ja kuivaava pesukone. Viikonloppuisin mopataan lattiat, pyyhkäistään pölyt näkyviltä tasoilta, leikataan nurmikkoa ja hoidetaan vähän pihaa, siivooja käy kerran kuussa. Viikonloppuisin laitetaan porukalla ruokaa, käydään shoppailemassa tai leffassa, ulkoillaan, harrastetaan liikuntaa tai käydään mökillä saunomassa ja uimassa, joskus tehdään jokin viikonloppureissu.

Vierailija

Meidän 15-vuotias (on lukion ekalla) käy 3krt viikossa treeneissään ja tekee läksyjä (ihan tolkuttomasti tuntuu lukiossa niitä tulevan). Muun ajan joko katselee YouTubea tai treenaa lajiaan kotona.

Vierailija

Futistreenit 3xvko ja siihen päälle 0-2 piirisarjan ottelua per viikko. Yksi ilta partiossa. Sit harrastuksia ennen/jälkeen hän on kavereiden kanssa, tekee läksyjä, pelaa Simsiä, katsoo Roni Backin ja muiden tubettajien videoita, tai sit telkasta esim, Kaikki vastaan 1, Vain elämää, TVOF, F Factor tai uusimpana Fort Boyard.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat