mielipide tonnikalasta?
onko se yliarvostettua?
miksi sen hinta on noussut?
se on kauheeta tappamista!
Kommentit (23)
Tonnikala on sukupuuton partaalla. Siksi hinnan nousu.
Tonnikala sopii korkeintaan pizzaan. Muuten syön mielummin haineviä.
Joo, pizzassa se on oikein maukasta.
Tykkään vain pitsassa ja silloinkin vaan jos sitä on tarpeeksi vähän.
Ei ole ekologisesti kestävää tonnikalaa. Nykykulutuksella tonnikalat on syöty 20 vuoden päästä loppuun.
https://www.theguardian.com/environment/2011/jul/07/tuna-species-risk-e…
Vierailija kirjoitti:
Ei ole ekologisesti kestävää tonnikalaa. Nykykulutuksella tonnikalat on syöty 20 vuoden päästä loppuun.
https://www.theguardian.com/environment/2011/jul/07/tuna-species-risk-e…
Perhana. Kohtahan tässä sitten tulee kiire hamstrata säilykkeitä.
Vierailija kirjoitti:
Tonnikala on sukupuuton partaalla. Siksi hinnan nousu.
Sukupuuton partaalla olevaa kalaa ei myytäisi marketeissa (ympäri maailman).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tonnikala on sukupuuton partaalla. Siksi hinnan nousu.
Sukupuuton partaalla olevaa kalaa ei myytäisi marketeissa (ympäri maailman).
Kyllä myydään.
Mitä ne MSC-sertifikoidut sitten on?
Ei sitä pitäisi pyytää tai myydä ollenkaan. Onneksi se on nykyisin niin kallista, että ei tule usein houkutusta ostaa. Halvempi taas on pahaa mössöä.
Tonnikalat on ryhmä makrillin sukuisia kaloja johon kuuluu lukuisia lajeja. Monet näistä lajeista on uhanalaisia.
Suomessa käytettävä tonnikala on yleensä boniittia. Se on elinvoimainen laji jota ei uhkaa sukupuutto.
Tonnikalaa myydään enää harvoin kaupassa, silloin tuoretiskillä ja sellainen alalaji, jota saa pyytää.
Ne purkkitonnikalat eivät ole vuosiin olleet enää oikeaa tonnikalaa vaan ovat samankaltaisia lajeja. Jos tarkistat useimman purkin, niissä laji on Katsuwonus pelamis eli boniitti.
Eläintieteellisesti tuo ei kuulu ns. aitotonnikaloihin vaan suurempaan yläryhmään tonnikaloja.
Kun puhutaan "tonnikalojen" uhanalaisuudesta, se tarkoittanee aitotonnikaloja. Boniitti sen sijaan on luokiteltu kategoriaan LC eli elinvoimainen laji.
Vierailija kirjoitti:
Tonnikalat on ryhmä makrillin sukuisia kaloja johon kuuluu lukuisia lajeja. Monet näistä lajeista on uhanalaisia.
Suomessa käytettävä tonnikala on yleensä boniittia. Se on elinvoimainen laji jota ei uhkaa sukupuutto.
Onko 2.60/purkki Abban tonnikala (valikotuja fileepaloja) öljyssä kallis ?
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä pitäisi pyytää tai myydä ollenkaan. Onneksi se on nykyisin niin kallista, että ei tule usein houkutusta ostaa. Halvempi taas on pahaa mössöä.
Kallista? Riippuu mihin vertaa. Alle 3e /purkki fileenä !
Tonnikalaa VILJELLÄÄN nykyään paljon, jopa Välimeressä Kroatian lähellä. Thaimassa niitä on vaikka kuinka paljon mutta niiden liha on vähän tummempaa.
Se japanilaisten suosima tietty lajike, sellainen valtava ja vaalealihainen, on meinannut kuolla sukupuuttoon siksi joska japanilaiset suosii sitä sushissa.
Kaksi tonnikalapihviä tuli itse asiassa halvemmaksi kuin kaksi härän marmoroitunutta ulkofileepihviä.
Ne vaaleata lihaa olevat, lasipurkissa oliiviöljyssä säilötyt, maksavat melkein 10 euroa purkki.
Jaa..a ravinnoksi kuitenkin eikä vaan huvikseen niinkuin joitakin lajeja