Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mansikkakakkuvinkkejä? Miten tehdään maailman herkullisin mansikkatäyskäri?

Vierailija
18.07.2018 |

Olisiko palstalaisilla vinkkejä hyvään mansikkakakkuun? Nyt on tuoreita kotimaisia mansikoita saatavilla ja hellesää jotenkin houkuttaa mansikkakakun tekoon. Olen siis suunnittelemassa täytekakkua, eli normaali sokerikakkupohja ja sinne täytteeksi ja päälle tuoretta mansikkaa. Mutta jotain muutakin siihen pitää olla, onko sitten ihan kermavaahto väliin ja päälle liian makea ja tylsä? Mitään krumeluureja ei mielestäni tarvita, mutta mansikka + kermavaahto kuulostaa liian "helpolta". Vinkkejä?

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähän rahkaa raikastamaan kermaa, muuta ei tarvi.

Vierailija
2/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mansikkahillon sekaan hiukan raparperia, nostaa kakun aivan uudelle tasolle. Sopivan hapan raikastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mansikkahillon sekaan hiukan raparperia, nostaa kakun aivan uudelle tasolle. Sopivan hapan raikastaa.

Hyi, mitään hilloja nyt kun on tuoreita mansikoita!

Vierailija
4/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee suklaakakkupohjaan, herkullisempaa. Eli kaakaota sekaan.

Vierailija
5/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mansikkatäyskärin ohje.

2 muiskaria.

4 tl suiskaria.

1tl vaiskaria.

4dl jauskaria.

Seiskaroi aineet, liuskaroi mukaan raiskavoi.

Voiskoloi pelstiloi.

Paistaloi uunilois 200 astaloi/20minuskaloi.

Nautiskeloi.

Vierailija
6/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Täyskäri" :o

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tekisin arkitarjoiluun ison kasan vohveleita ja niistä muotoilisin "kakun" kermavaahdon ja mansikoiden avulla.

Vierailija
8/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Panosta enemmän pohjaan, sokerikakku vähän tylsä.

Murotaikina? Keksipohja? Tai kaakaopohja, kuten joku ehdotti (+ voisulaa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytteeksi kermanvaahdon sekaan sekoitetaan soseutettuja mansikoita ja tämän päälle vielä vähän viipaloituja mansikoita. Maustetaaan sokerilla ja vaniljakreemijauheella. Kaksi näitä kerroksia ja kakun päälle vielä mansikkaa reilusti sekä kermapursotukset reunoille. Nam! Mansikkaa menee kyllä kolme rasiaa ja kermaa 7,5 dl, mutta kannattaa :)

Vierailija
10/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ikinä käytetä sanaa täyskäri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mansikkahillon sekaan hiukan raparperia, nostaa kakun aivan uudelle tasolle. Sopivan hapan raikastaa.

Hyi, mitään hilloja nyt kun on tuoreita mansikoita!

Jos ajattelet ruoanlaitosta Hyi, sinusta ei voi tulla hyvää kokkia saati leipuria.

Vierailija
12/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se on niin että paras mansikkakakku syntyy nimenomaan tuoreista mansikoista, aidosta kermavaahdosta ja tavallisesta kakkupohjasta. Mansikoita ja kermaa saa olla runsaasti! Ei mitään rahkoja, kaakaoita tai hilloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakun päällys sivellään ohuella kerroksella mansikkahilloa, päälle ladotaan vieri viereen mansikoita ja sivellään hyytelösokerilla kiille pintaan. Reilusti kermavaahtoa.

Vierailija
14/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos hyvistä vinkeistä!

PS. Mun lapsuudenkodissa käytettiin sanaa täyskäri jo vuonna.... no, mä olen kohta nelikymppinen ja muistan tuon sanan lapsuudestani, että anteeksi nyt muutamille joille tuli huono olo tuosta sanasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile mansikkatiramisua. Googlaamalla löydät ohjeita.

Vierailija
16/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon joskus raikastanut mansikkakakun sitruunahillolla. Sopii tosi hyvin mansikan kanssa. Kerman joukkoon voi myös laittaa esim. mascarponea ja reilusti aitoa vaniljaa.

Vierailija
17/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos hyvistä vinkeistä!

PS. Mun lapsuudenkodissa käytettiin sanaa täyskäri jo vuonna.... no, mä olen kohta nelikymppinen ja muistan tuon sanan lapsuudestani, että anteeksi nyt muutamille joille tuli huono olo tuosta sanasta.

Niin enkä tiedä miksi nyt jäin jankkaamaan tästä täyskäri-sanasta, kun ei sillä ole mitään merkitystä aiheen kannalta, mutta ehkä päädyin käyttämään ko. sanaa siksi että nostalgiafiilikset on nyt jostain syystä korkealla (=helle sekoittanut pään?). Lapsuuden lämpimät ja pitkät kesät, mansikkakakku, TÄYSKÄRI, nam! Hyvää kesää kaikille ja herkullisia täyskärihetkiä, pusipusi! ;)

Vierailija
18/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä se on niin että paras mansikkakakku syntyy nimenomaan tuoreista mansikoista, aidosta kermavaahdosta ja tavallisesta kakkupohjasta. Mansikoita ja kermaa saa olla runsaasti! Ei mitään rahkoja, kaakaoita tai hilloja.

Klassikko on toki aina klassikko, mutta itse söisin masikat kermavaahdolla ilman kakkupohjaa. Ohis ;)

T. 8

Vierailija
19/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsetehtyä mansikkarahkaa väliin?

Meillä tuntuu parhaiten maistuvan sellainen, missä yksi kerros on perinteinen kerma/mansikka ja toinen on valion sitruunarahkaa sekoitettuna kermaan. Helppokin.

Vierailija
20/43 |
18.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täyskäri? Voi *ittu!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi seitsemän