kermavaahto meni pilalle
Vatkasin äsken kermavaahtoa, ei meinannu vatkautua millään kunnes tuli vihdoin löysäksi vaahdoksi. Jatkoin vatkaamista jolloin kerma alkoi muuttumaan kellertäväksi ja oli sellaista kokkareista. Kuumuusko sen nyt sitten pilas vai laitoinko liikaa sokeria? Kenelläkään käyny noin?
Kommentit (10)
Syötävää silti vaikka väri ei miellytä, voit tietysti sotkea vaikka mustikkaa kevyesti sekoittaen peittämään virheen.
Vierailija kirjoitti:
No vatkasit liian pitkään.
En vatkannut koska se oli aivan liian löysää.
Helteellä kermavaahdon vatkaaminen on vaikeaa. Siinä pitää jäähdyttää välineetkin kylmäksi ennen sitä. Äitini väittää, että ukkosella ei kermavaahto vaahtoudu.
Vierailija kirjoitti:
Syötävää silti vaikka väri ei miellytä, voit tietysti sotkea vaikka mustikkaa kevyesti sekoittaen peittämään virheen.
se on kokkareista ja siitä irtoo nestettä joten pilalla on. :(
Siitä tuli voita. Kuumuus ja liian pitkään vatkaaminen aiheutti pitää olla tosi tarkka näillä keleillä.
Laita aivan hitusen kermaa lisää ja sekoita. Vanhat rouvat opettivat joskus aikoja sitten tämän kikan keittiössä.
Vierailija kirjoitti:
Helteellä kermavaahdon vatkaaminen on vaikeaa. Siinä pitää jäähdyttää välineetkin kylmäksi ennen sitä. Äitini väittää, että ukkosella ei kermavaahto vaahtoudu.
ELi oli liian kuuma niin alko sulamaan. eka kerta ikinä kun käy noin. Ja ehkä äitisi on oikeassa.
Kun ei enää ole kermavaahtoa vaan voita, niin käytä se vaikka leivontaan, lättytaikinaan tai pannukakkuun.
Voiksi se menee, jos on lämmintä ja ehkä myös pikkuisen hapanta.
No vatkasit liian pitkään.