Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko kohonnut verensokeri johtua vhh:sta?

Vierailija
08.07.2018 |

Oon normaalipainoinen, liikun runsaasti enkä käytä päihteitä tai huumeita. Sain ohjeeksi vaihtaa rasvaisen juuston kumijuustoon, voin margariiniin ja aloittaa leivän syönnin. Luin jotain esitettä ja siinä oli, että hyvä välipala on esim. viinirypäleet (wtf). Auttaako nuo muutokset mukamas? Ehkä olen typerä, mutta mua jotenkin epäilyttää. Mitä muuta voisi tehdä?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Vierailija
2/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasva on verensokerineutraali  aine eli se ei  nosta verensokeria. Verensokeria nostaa hiilihydraatit (viinirypäleet on silkkaa sokeria eli  myrkkyä) ja liika proteiini.

Ihan syystä epäilet. Se esite on disinformaatiota. Syömällä sen mukaan sulla on kohta lääkitys.

Koita kasvispainotteista ruokaa äläkä  läträä rasvalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Punttipäivinä hiilarit voi nousta 100g, välillä jopa 150g, mutta tällöinkin hiilarien osuus päivän kaloreista on max. 20%. Ei-punttipäivinä hiilarit max. 50g ja lähteinä kasvikset, marjat, pähkinät ja maitotuotteet

Vierailija
4/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rasva on verensokerineutraali  aine eli se ei  nosta verensokeria. Verensokeria nostaa hiilihydraatit (viinirypäleet on silkkaa sokeria eli  myrkkyä) ja liika proteiini.

Ihan syystä epäilet. Se esite on disinformaatiota. Syömällä sen mukaan sulla on kohta lääkitys.

Koita kasvispainotteista ruokaa äläkä  läträä rasvalla.

Mitä tarkoitat kasvispainotteisella? Pyrin siihen, että puolet lautasesta on kasviksia, neljäsosa lihaa/kalaa/kanaa ja neljäsosa jotain juustoa, usein raejuustoa tai sitten palkokasvihöystöä

Vierailija
5/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Punttipäivinä hiilarit voi nousta 100g, välillä jopa 150g, mutta tällöinkin hiilarien osuus päivän kaloreista on max. 20%. Ei-punttipäivinä hiilarit max. 50g ja lähteinä kasvikset, marjat, pähkinät ja maitotuotteet

Mites ne muut makrot. Hiilarimäärä ei kerro mitään, jos ei ole tiedossa proden ja rasvan määriä. Ruokailukerrat per päivä kiinnostaa myös.

Vierailija
6/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Rasva on verensokerineutraali  aine eli se ei  nosta verensokeria. Verensokeria nostaa hiilihydraatit (viinirypäleet on silkkaa sokeria eli  myrkkyä) ja liika proteiini.

Ihan syystä epäilet. Se esite on disinformaatiota. Syömällä sen mukaan sulla on kohta lääkitys.

Koita kasvispainotteista ruokaa äläkä  läträä rasvalla.

Mitä tarkoitat kasvispainotteisella? Pyrin siihen, että puolet lautasesta on kasviksia, neljäsosa lihaa/kalaa/kanaa ja neljäsosa jotain juustoa, usein raejuustoa tai sitten palkokasvihöystöä

Syöt siis liikaa proteiinia(juusto + liha) .Liika prode käyttäytyy kuin hiilihydraatti, nostaa verensokeria joka saa haiman tuottamaan insuliinia. Lopeta se haiman rasittaminen. Ei toi ole mitän vhh:ta vaan jotan effing rasvatonta juttailua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei johdu kohonnut verensokeri vhh:sta. Jos syöt vaan vähän hiilaria ja silti sokerit koholla niin varaudu siihen, että joudut lääkitykselle jossain vaiheessa.

Ne ruokaohjeet mitä sait on tarkoitettu ylipainoisille laihdutukseen. Sokerit kuulemma usein laskee vähän kun paino laskee.

Mulla myös sokerit koholla ja käskettiin laihduttaa vaikka en ole ylipainoinen.

Vierailija
8/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Punttipäivinä hiilarit voi nousta 100g, välillä jopa 150g, mutta tällöinkin hiilarien osuus päivän kaloreista on max. 20%. Ei-punttipäivinä hiilarit max. 50g ja lähteinä kasvikset, marjat, pähkinät ja maitotuotteet

Mites ne muut makrot. Hiilarimäärä ei kerro mitään, jos ei ole tiedossa proden ja rasvan määriä. Ruokailukerrat per päivä kiinnostaa myös.

Protskut yritän saada sinne 2g per rasvaton painokilo ja rasvoja en laske. En lotraa rasvalla mutta en pihistelekään. Oliko sulle jokin ajatus makrojakaumaan liittyen, joka selittäisi koholla olevan sokerin? Voisin tulevaisuudessa kiinnittää siihen enemmän huomiota

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Rasva on verensokerineutraali  aine eli se ei  nosta verensokeria. Verensokeria nostaa hiilihydraatit (viinirypäleet on silkkaa sokeria eli  myrkkyä) ja liika proteiini.

Ihan syystä epäilet. Se esite on disinformaatiota. Syömällä sen mukaan sulla on kohta lääkitys.

Koita kasvispainotteista ruokaa äläkä  läträä rasvalla.

Mitä tarkoitat kasvispainotteisella? Pyrin siihen, että puolet lautasesta on kasviksia, neljäsosa lihaa/kalaa/kanaa ja neljäsosa jotain juustoa, usein raejuustoa tai sitten palkokasvihöystöä

Syöt siis liikaa proteiinia(juusto + liha) .Liika prode käyttäytyy kuin hiilihydraatti, nostaa verensokeria joka saa haiman tuottamaan insuliinia. Lopeta se haiman rasittaminen. Ei toi ole mitän vhh:ta vaan jotan effing rasvatonta juttailua!

Onhan noissa perusjuustoissa rasvaa ja kasvisten päälle laitan yleensä itse tehtyä salaatinkastiketta neitsytoliivöljystä ja balsamietikasta. Lohta syön aika paljon ja siinä on tunnetusti rasvaa, kanassa tietysti sitten paljon vähemmän. Perstuntumalla voisi heittää, että ei-punttipäivinä rasvan osuus kokonaiskaloreista voi hyvinkin olla 40-60%

Vierailija
10/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinulla on alkava diabetes.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitenkäs tuo bmi?

Vierailija
12/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No ei johdu kohonnut verensokeri vhh:sta. Jos syöt vaan vähän hiilaria ja silti sokerit koholla niin varaudu siihen, että joudut lääkitykselle jossain vaiheessa.

Ne ruokaohjeet mitä sait on tarkoitettu ylipainoisille laihdutukseen. Sokerit kuulemma usein laskee vähän kun paino laskee.

Mulla myös sokerit koholla ja käskettiin laihduttaa vaikka en ole ylipainoinen.

Ehkä mulla ja mahdollisesti myös sulla kehonkoostumus on "huono". Eli vaikka paino on normaali niin ihraa on liikaa suhteessa lihaksiin. Itse ainakin yritän saada lisää lihasta ja vähennettyä rasvaa kehosta samalla pitäen painon suht samana. En todellakaan halua lääkitystä. En vaan tajua, kun mielestäni en elä mitenkään epäterveellisesti ja teen pääosin hyviä valintoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Punttipäivinä hiilarit voi nousta 100g, välillä jopa 150g, mutta tällöinkin hiilarien osuus päivän kaloreista on max. 20%. Ei-punttipäivinä hiilarit max. 50g ja lähteinä kasvikset, marjat, pähkinät ja maitotuotteet

Mites ne muut makrot. Hiilarimäärä ei kerro mitään, jos ei ole tiedossa proden ja rasvan määriä. Ruokailukerrat per päivä kiinnostaa myös.

Protskut yritän saada sinne 2g per rasvaton painokilo ja rasvoja en laske. En lotraa rasvalla mutta en pihistelekään. Oliko sulle jokin ajatus makrojakaumaan liittyen, joka selittäisi koholla olevan sokerin? Voisin tulevaisuudessa kiinnittää siihen enemmän huomiota

Jos karsii hiilaria ne pitäis korvata rasvalla. Hiilari ja rasva ovat energiaravintoaineita, kroppa on joko sokeripolttoinen tai rasvapolttoinen. Nyt jos et lainkaan tiedä paljonko sitä rasvaa syöt ja vedät hiilaria ja runsaasti prodea, olet oletettavasti sokeripolttoinen, sillä prodea muuttuu elimistössä sokeriksi kuten hiilarikin. Ei ihme jos verensokeri on koholla.

Itse syön makrosuhteilla 1 osa prodea, 0,5-0,8 osaa hh ja 2,5-3,5 osaa rasvaa. Verensokerin kanssa ei enää mitään ongelmia. Olen siis rasvapolttoinen.

Vierailija
14/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Punttipäivinä hiilarit voi nousta 100g, välillä jopa 150g, mutta tällöinkin hiilarien osuus päivän kaloreista on max. 20%. Ei-punttipäivinä hiilarit max. 50g ja lähteinä kasvikset, marjat, pähkinät ja maitotuotteet

Mites ne muut makrot. Hiilarimäärä ei kerro mitään, jos ei ole tiedossa proden ja rasvan määriä. Ruokailukerrat per päivä kiinnostaa myös.

Protskut yritän saada sinne 2g per rasvaton painokilo ja rasvoja en laske. En lotraa rasvalla mutta en pihistelekään. Oliko sulle jokin ajatus makrojakaumaan liittyen, joka selittäisi koholla olevan sokerin? Voisin tulevaisuudessa kiinnittää siihen enemmän huomiota

Jos karsii hiilaria ne pitäis korvata rasvalla. Hiilari ja rasva ovat energiaravintoaineita, kroppa on joko sokeripolttoinen tai rasvapolttoinen. Nyt jos et lainkaan tiedä paljonko sitä rasvaa syöt ja vedät hiilaria ja runsaasti prodea, olet oletettavasti sokeripolttoinen, sillä prodea muuttuu elimistössä sokeriksi kuten hiilarikin. Ei ihme jos verensokeri on koholla.

Itse syön makrosuhteilla 1 osa prodea, 0,5-0,8 osaa hh ja 2,5-3,5 osaa rasvaa. Verensokerin kanssa ei enää mitään ongelmia. Olen siis rasvapolttoinen.

Onko nuo osat grammoina vai energiana? Ainakin proden ja hh suhde on mulla samaa luokkaa kuin sulla, ehkä jopa hieman vhh:mpi. Rasvan suhteen voisin olla tarkempi, kiitti vinkistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Punttipäivinä hiilarit voi nousta 100g, välillä jopa 150g, mutta tällöinkin hiilarien osuus päivän kaloreista on max. 20%. Ei-punttipäivinä hiilarit max. 50g ja lähteinä kasvikset, marjat, pähkinät ja maitotuotteet

Mites ne muut makrot. Hiilarimäärä ei kerro mitään, jos ei ole tiedossa proden ja rasvan määriä. Ruokailukerrat per päivä kiinnostaa myös.

Protskut yritän saada sinne 2g per rasvaton painokilo ja rasvoja en laske. En lotraa rasvalla mutta en pihistelekään. Oliko sulle jokin ajatus makrojakaumaan liittyen, joka selittäisi koholla olevan sokerin? Voisin tulevaisuudessa kiinnittää siihen enemmän huomiota

Jos karsii hiilaria ne pitäis korvata rasvalla. Hiilari ja rasva ovat energiaravintoaineita, kroppa on joko sokeripolttoinen tai rasvapolttoinen. Nyt jos et lainkaan tiedä paljonko sitä rasvaa syöt ja vedät hiilaria ja runsaasti prodea, olet oletettavasti sokeripolttoinen, sillä prodea muuttuu elimistössä sokeriksi kuten hiilarikin. Ei ihme jos verensokeri on koholla.

Itse syön makrosuhteilla 1 osa prodea, 0,5-0,8 osaa hh ja 2,5-3,5 osaa rasvaa. Verensokerin kanssa ei enää mitään ongelmia. Olen siis rasvapolttoinen.

Onko nuo osat grammoina vai energiana? Ainakin proden ja hh suhde on mulla samaa luokkaa kuin sulla, ehkä jopa hieman vhh:mpi. Rasvan suhteen voisin olla tarkempi, kiitti vinkistä!

Niin ja ruokailukerroista sen verran, että syön 3-4 ateriaa päivässä ja punttipäivinä lisäksi palautusjuoma (pelkkää heraa). En haluaisi syödä useammin hammasterveyden vuoksi

Vierailija
16/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Punttipäivinä hiilarit voi nousta 100g, välillä jopa 150g, mutta tällöinkin hiilarien osuus päivän kaloreista on max. 20%. Ei-punttipäivinä hiilarit max. 50g ja lähteinä kasvikset, marjat, pähkinät ja maitotuotteet

Mites ne muut makrot. Hiilarimäärä ei kerro mitään, jos ei ole tiedossa proden ja rasvan määriä. Ruokailukerrat per päivä kiinnostaa myös.

Protskut yritän saada sinne 2g per rasvaton painokilo ja rasvoja en laske. En lotraa rasvalla mutta en pihistelekään. Oliko sulle jokin ajatus makrojakaumaan liittyen, joka selittäisi koholla olevan sokerin? Voisin tulevaisuudessa kiinnittää siihen enemmän huomiota

Jos karsii hiilaria ne pitäis korvata rasvalla. Hiilari ja rasva ovat energiaravintoaineita, kroppa on joko sokeripolttoinen tai rasvapolttoinen. Nyt jos et lainkaan tiedä paljonko sitä rasvaa syöt ja vedät hiilaria ja runsaasti prodea, olet oletettavasti sokeripolttoinen, sillä prodea muuttuu elimistössä sokeriksi kuten hiilarikin. Ei ihme jos verensokeri on koholla.

Itse syön makrosuhteilla 1 osa prodea, 0,5-0,8 osaa hh ja 2,5-3,5 osaa rasvaa. Verensokerin kanssa ei enää mitään ongelmia. Olen siis rasvapolttoinen.

Onko nuo osat grammoina vai energiana? Ainakin proden ja hh suhde on mulla samaa luokkaa kuin sulla, ehkä jopa hieman vhh:mpi. Rasvan suhteen voisin olla tarkempi, kiitti vinkistä!

Grammoina. Prodea noin 70g, hh 35-50g ja rasvaa 160g ylöspäin niin paljon kuin tuntuu hyvältä. Nämä ovat noin suurin piirtein arvoja, en kyttää enää joka päivä, kun tätä mallia olen elänyt jo useita vuosia. Rasvaa aina enemmän kuin hh ja prodea yhteensä.

Vierailija
17/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Määrittele ensin vhh niin mietitään sitten.

Punttipäivinä hiilarit voi nousta 100g, välillä jopa 150g, mutta tällöinkin hiilarien osuus päivän kaloreista on max. 20%. Ei-punttipäivinä hiilarit max. 50g ja lähteinä kasvikset, marjat, pähkinät ja maitotuotteet

Mites ne muut makrot. Hiilarimäärä ei kerro mitään, jos ei ole tiedossa proden ja rasvan määriä. Ruokailukerrat per päivä kiinnostaa myös.

Protskut yritän saada sinne 2g per rasvaton painokilo ja rasvoja en laske. En lotraa rasvalla mutta en pihistelekään. Oliko sulle jokin ajatus makrojakaumaan liittyen, joka selittäisi koholla olevan sokerin? Voisin tulevaisuudessa kiinnittää siihen enemmän huomiota

Jos karsii hiilaria ne pitäis korvata rasvalla. Hiilari ja rasva ovat energiaravintoaineita, kroppa on joko sokeripolttoinen tai rasvapolttoinen. Nyt jos et lainkaan tiedä paljonko sitä rasvaa syöt ja vedät hiilaria ja runsaasti prodea, olet oletettavasti sokeripolttoinen, sillä prodea muuttuu elimistössä sokeriksi kuten hiilarikin. Ei ihme jos verensokeri on koholla.

Itse syön makrosuhteilla 1 osa prodea, 0,5-0,8 osaa hh ja 2,5-3,5 osaa rasvaa. Verensokerin kanssa ei enää mitään ongelmia. Olen siis rasvapolttoinen.

Onko nuo osat grammoina vai energiana? Ainakin proden ja hh suhde on mulla samaa luokkaa kuin sulla, ehkä jopa hieman vhh:mpi. Rasvan suhteen voisin olla tarkempi, kiitti vinkistä!

Niin ja ruokailukerroista sen verran, että syön 3-4 ateriaa päivässä ja punttipäivinä lisäksi palautusjuoma (pelkkää heraa). En haluaisi syödä useammin hammasterveyden vuoksi

Hyvä määrä aterioita. Itse syön 2-4 kertaa päivässä.

Vierailija
18/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Rasva on verensokerineutraali  aine eli se ei  nosta verensokeria. Verensokeria nostaa hiilihydraatit (viinirypäleet on silkkaa sokeria eli  myrkkyä) ja liika proteiini.

Ihan syystä epäilet. Se esite on disinformaatiota. Syömällä sen mukaan sulla on kohta lääkitys.

Koita kasvispainotteista ruokaa äläkä  läträä rasvalla.

Mitä tarkoitat kasvispainotteisella? Pyrin siihen, että puolet lautasesta on kasviksia, neljäsosa lihaa/kalaa/kanaa ja neljäsosa jotain juustoa, usein raejuustoa tai sitten palkokasvihöystöä

Ettei vaan tulis liikaa proteiinia? Ylimäärä muuttuu aineenvaihdunnassa sokeriksi (tai no typpi tietty erittyy muuta kautta, mutta proden happi, hiili ja vety.

Vierailija
19/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rasva on verensokerineutraali  aine eli se ei  nosta verensokeria. Verensokeria nostaa hiilihydraatit (viinirypäleet on silkkaa sokeria eli  myrkkyä) ja liika proteiini.

No joo, viinirypäleet ei todellakaan ole "myrkkyä". Toki niissä on aika paljon sokeria, joten kauheita määriä ei kannata syödä, mutta niissä on myös antioksidantteja, erityisesti tummissa. Esimerkiksi pieni määrä rypäleitä pähkinöiden, juuston ja salaatin kanssa on ihan ok.

Sen sijaan rypälemehu  ja hedelmämehut muutenkin) ovat pahoja koska niissä tulee kerralla juotua valtava määrä sokeria eikä mehussa ole kuitua kuten kokonaisessa hedelmässä.

Vierailija
20/25 |
08.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko mittauttanut omega3 ja 6 suhdetta? Syöt paljon rasvaa, jos saat liikaa omegakutosia? Se aiheuttaa matala-asteista tulehdusta ja se taas voi johtaa insuliiniresistenssiin.

Itse olen lisännyt rasvan käyttöä ja omegakuusitaso oli mittauksessa liian korkea. Nyt sitten pitäisi laskea sitä.