Rippijuhliin salaatti 30:lle vieraalle???
Pää lyö aivan tyhjää. Tarvitsisin salaattiehdotuksen rippijuhliin. Vieraita 28-30. Fetasalaatti on minusta hieman arkinen.
Kiitos avusta!
Kommentit (28)
Halloum-melonisalaatti, maistuva ja näyttävä.
Voiko tuollaisen halloum-salaatin tehdä aamusta, kun rippijuhlat ovat iltapäivästä?
Mä tekisin niin, että ottaisin kaikista isoimman tarjoiluastian ja lätkisin siihen omiin lohkoihinsa kaikkea kasvista, vihannesta, hedelmää, juustoa, säilykettä tms. maan ja taivaan väliltä. Juhlijoissa on ruokarajoitteisia (ei anaflaktiseen sokkiin asti), jotka eivät ota esim paprikaa, tai lapsia, jotka eivät ota juustoja jne. Kun laittaa kaikkea mahdollista, jokainen voi poimia oman salaattinsa. Erilaisia kastikkeita lisäksi ja pähkinöitä, siemeniä, krutonkeja.
Vihreäsalaatti ja makaronisalaatti. Ohjeita runsaasti netissä, sieltä poimit vinkkejä.
Tee runsaasti, ainakin mun miehen suvussa on tosi nälkäisiä syöjiä,
syövät kaksi- kolme x enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Mä tekisin niin, että ottaisin kaikista isoimman tarjoiluastian ja lätkisin siihen omiin lohkoihinsa kaikkea kasvista, vihannesta, hedelmää, juustoa, säilykettä tms. maan ja taivaan väliltä. Juhlijoissa on ruokarajoitteisia (ei anaflaktiseen sokkiin asti), jotka eivät ota esim paprikaa, tai lapsia, jotka eivät ota juustoja jne. Kun laittaa kaikkea mahdollista, jokainen voi poimia oman salaattinsa. Erilaisia kastikkeita lisäksi ja pähkinöitä, siemeniä, krutonkeja.
Erittäin hyvä idea, mutta laittaisin kaikille tuotteille omat kulhot mm. allergioiden vuoksi ja laittaisin isoon kulhoon vain salaattia. Jokainen voi itse sekoittaa haluamansa salaatin.
Hyvää patonkia ja tuorejuustoa kaveriksi salaatille.
Tee useampi erilainen. Perinteinen isoäidin salaatti, fetasalaatti ja jotain hienompaakin tai trendikästä.
Riisiä, couscousia, makaronia tai lihaa/kalaa sisältävät salaatit ruokaisampia tietysti - ja lisäkkeet suht halpoja ja lisäävät salaatin riittoisuutta.
Koulujen kotitalouden oppikirjoissa on muuten usein hyvin toimivia perusohjeita moniin eri ruokiin.
Mikset tekisi paria salaattia? Ei siinä kauan mene, eikä tarvitse ihan älyttömiä määriä värkätä. :) Siskon yo-juhlissa oli perus feta-vihersalaatti, vietnamilainen pähkinä-nuudelisalaatti ja tomaattinen pastasalaatti. Kaikki oli tyytyväisiä. :) Tai sitten vaikka salaattibuffa, josta jokainen saa rakentaa mieleisensä parilla kastikkeella varustettuna?
Eikö juuri se, että laittaa aineet eri kippoihin saa menekin hurjaksi kalliimmille ruoka-aineille? Mihenet lappaavat broilerikuutioita aivan huolella lautasille.....
Meillä oli kinkku-makaroni-juusto-kasvissaalaatti :)
Lisänä kaksi voileipäkakkua.
Laita ne vihreät yhteen satsiin pohjaksi eli salaattia, kurkkua, yrttejä (basilika esim.)vesimelonia/hunajamelonia tmv. vaikkapa. Erikseen tarjolle jokaiselle itse otettavaksi tomaatti (jotkut allergisia, niin ei tuonne salaattipohjaan ja muutenkin reagoi inhottavasti kurkun kanssa, pienet kokonaiset toimii parhaiten)/aurinkokuivattua tomaattia, paprikaa, ruohosipulia/kevätsipulia/hillosipulia/sipulia (marinoitu punasipuli hyvä), omenakuutiot, paloitellut herkkusienet, proteiinit: juustoja (esim. halloumi, feta, leipäjuustokuutiot, juustokuutiot, mozzarella, vuohenjuusto, parmesan, sinihomejuusto), soijakuutiot, broileri, savukala, härkis, nyhtöpossua. Keitettyjä kananmunia voi olla. Erikseen myös leipäkrutonkeja tai vaikkapa tacoja/nachoja (niitä pieniä kolmioita tai pyöreitä texmex-sipsejä, toimii tosi hyvin salaatissa) tai jotain salaattisiemeniä/pähkinöitä. Pastaakin voi olla, jos keksit, miten laittaa mukavasti tarjolle. Herneitäkin voi olla. Mansikatkin sopivat joidenkin salaattien kanssa tosi hyvin.
Paria kastiketta salaatille, ehkä öljyäkin ja balsamicoa.
Itse olisin tuommoisesta salaattibuffetista hyvin tyytyväinen ja saisin kerättyä mieleiseni salaatin.
Vierailija kirjoitti:
Tee useampi erilainen. Perinteinen isoäidin salaatti, fetasalaatti ja jotain hienompaakin tai trendikästä.
Riisiä, couscousia, makaronia tai lihaa/kalaa sisältävät salaatit ruokaisampia tietysti - ja lisäkkeet suht halpoja ja lisäävät salaatin riittoisuutta.
Koulujen kotitalouden oppikirjoissa on muuten usein hyvin toimivia perusohjeita moniin eri ruokiin.
Jos on useampi erilainen salaatti - niin voi ostaa jotain valmistakin salaattia mukaan ja myös tuunata sitä tarvittaessa...
Keitetyt kananmunanpuolikkaat, leikkeleet, juustot ja tietysti leivät - sopivat myös yhteen salaattien kanssa.
Me tunnemme koko ruokaporukan, koska ovat lähisukua. Ei ole suuria allergioita.
ap
Vierailija kirjoitti:
Meillä oli kinkku-makaroni-juusto-kasvissaalaatti :)
Lisänä kaksi voileipäkakkua.
Ai sillon ysikytluvulla kun Virtasen siskon poika pääsi ripille?
Keskustelu kiinnostaa minuakin. Olisin kiitollinen salaateista, jotka eivät maltaita.
Siis maksa maltaita. Juhlat maksavat muutenkin jo paljon.
Itse laittaisin 3 - 4 salaattia, niin eiköhän joku niistä kelpaa kaikille. Näin ei tarvitse yhtä lajia olla älyttömän paljon. Tosin 30 henkeä on sen verran vähän, että 3 - 4 kiloa jokaista salaattia riittää. Paljon vähemmänkin, jos salaatteja on 4 erilaista ja jos tarjottavaa on runsaasti vielä muutakin.
Vihersalaatti, kanasalaatti, kalasalaatti, perunasalaatti, jne. Hyvä tulee. Siihen kinkkua vierelle, patongit ja jotain speciaalia, esim. karjalanpiirakkaa tai sienipiirakkaa. Näillä lähtee jo kova nälkä. Jälkiruokapöytään pari kakkua ja pullaa ja pipareita, niin se on siinä, kukaan ei jää nälkäiseksi. Eikä tule kalliiksi.
Vierailija kirjoitti:
Itse laittaisin 3 - 4 salaattia, niin eiköhän joku niistä kelpaa kaikille. Näin ei tarvitse yhtä lajia olla älyttömän paljon. Tosin 30 henkeä on sen verran vähän, että 3 - 4 kiloa jokaista salaattia riittää. Paljon vähemmänkin, jos salaatteja on 4 erilaista ja jos tarjottavaa on runsaasti vielä muutakin.
Tiedätkö, paljonko on 3-4 kg salaattia? Miten isosta satsista puhut?
Antipastosalatti