Käyttääkö kukaan enää kiinankaalia?
Se oli joskus 80-luvulla melkeinpä ainoa vihersalaatin raaka-aine, volyymituote ja halpakin. Nykyään marginaalituote ennemminkin. Olen kuitenkin löytänyt sen uudestaan. Tuotteena erinomainen; hyvä suutuntuma, rapsakka, maku miedon makeahko. Kanta ja lehtiosa antavat sopivasti erilaista luonnetta. Miksi tämä on hylätty?
Kommentit (24)
Kyllä käytän joskus. Ovat vain vähän mielestäni huonolaatuisia kaupassa, mieluummin ostaisin kokonaisen eikä sellaista puolitettua jonka leikkauspinnat ovat mustuneet.
Eihän niitä myytäisi, jos ei olisi ostajia.
Käytin puoli vuotta salaatissa kiinankaalia kunnes ostin muutama viikko sitten kiinankaalia lidlistä. Ihmettelin hieman repaleisia lehtiä. Puolitin salaatin ja aloin huuhdella sitä niin löysin 4 pientä matoa. Tämän jälkeen lopetin tutkimisen ja kiikutin salaatin roskiin.
Vierailija kirjoitti:
Käytin puoli vuotta salaatissa kiinankaalia kunnes ostin muutama viikko sitten kiinankaalia lidlistä. Ihmettelin hieman repaleisia lehtiä. Puolitin salaatin ja aloin huuhdella sitä niin löysin 4 pientä matoa. Tämän jälkeen lopetin tutkimisen ja kiikutin salaatin roskiin.
Näitä tällaisia tarinoita on joistakin tuotteista ilmassa, mutta itse en ole koskaan kaupasta ostetusta vihanneksesta löytänyt mitään eliötä. Mulle kerrottiin parsakaalista sama juttu mut en ole itse todistanut asiaa. Olen kyllä aika tarkka ötököiden suhteen ja omat keräämäni vadelmat välillä ottaa koville kun näen vattukuoriaisen vaikka olen tuhanteen kertaan tarkistanut. Toisaalta vihanneksissa olevat ötökät eivät ole mielestäni mitään jos verrataan lihassa ryömiviin, se on jo siinä vaiheessa yrjöt saman tien.
Kiinankaalia on nykyään huonosti saatavilla ja sen hinta on noussut.
Tänään ostin viimeksi. Aion tehdä ruokaa, johon sitä tulee. Teen kiinalaista pataa ja ohje löytyi vanhasta kotitalouden kirjastani.
Toisinaan, se on hyvää vaihtelua salaattipohjaan.
Kaali muutenkin on hyvää ja ravitsevaa, aliarvostettua😚
No mieluummin sitä kuin jäävuorisalaattia, joka ei maistu miltään.
Vaimo horisi, että kiinankaalissa olisi enemmän myrkkyjä kuin muissa vihanneksissa.
Oli kuulemma oikein lehdestä lukenut.
Vierailija kirjoitti:
Käytin puoli vuotta salaatissa kiinankaalia kunnes ostin muutama viikko sitten kiinankaalia lidlistä. Ihmettelin hieman repaleisia lehtiä. Puolitin salaatin ja aloin huuhdella sitä niin löysin 4 pientä matoa. Tämän jälkeen lopetin tutkimisen ja kiikutin salaatin roskiin.[/
Olet aiemmin syönyt ulkomaista kiinankaalia, jossa on käytetty niin paljon kasvinsuojeluaineita ( myrkkyjä) ettei varmasti ole mitään elävää mukana. Kotimaisissa joskus on, erityisesti luomuvihanneksissa. Ei haittaa minua ja joka tapauksessa huuhdon kaikki salaatit, persiljan ym. huolella. Myös omalta kasvimaalta poimitut.
Viime kesänä Lidlissä oli myynnissä kotimaisia ( Mikkeli Rahula), kokonaisia kiinankaaleja pusseihin pakattuna. Oli aivan ihanaa vihersalaatissa. Odotan jo tätä satokautta.
En tiedä miksi se on multa tyystin unohtunut. 80-luvulla vissiin viimeksi syönyt sitä. Täytyypä ensikerralla ostaa sitä kun menee kauppaan.
Mä en oikein ole koskaan tykännyt kiinankaalista raakasalaatissa. Se on mun suuhun jotenkin kuivan tuntuista. Mutta jos sen tosiaan pikaisesti käyttää wokkipannulla niin, että se vähän pehmenee, niin ai että mitä herkkua!
Käytän ja nimenomaan paistettuna lisukkeena.
Minäkin käytän paistettuna wokkeihin ym. Sopii kypsänä hyvin myös jauhelihan ja puolukoiden kanssa.
Ei käytä juuri nyt, koska varhaiskaali on parempaa. Kevätsipulien valkoisen osan kanssa paistettuna helppo lisuke grillieväille, teen myös juhannuksena.
Kokeile pikapaistettuna - OMMONMOMMON-MOM!