Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä eroa on leivinjauheella ja ruokasoodalla?

Vierailija
19.06.2018 |

???

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokasooda on natriumvetykarbonaattia.

Leivinjauhe koostuu ruokasoodasta ja muistakin aineksista.

Käyttötarkoitus sama mutta pieniä eroja annostuksesta ja sekoituksessa.

https://www.myllynparas.fi/parhaat-neuvot/leivinjauheen-korvaaminen-ruo…

..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nimi.

Hinta.

Paketin ulkonäkö.

Rakenne.

Käyttötarkoitus.

Tuossa muutama, saa jatkaa...

Vierailija
4/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molemmat perustuvat hapon ja emäksen väliseen neutraloitumusreaktioon, missä vapautuu hiilidioksidia. Leivinjauhe sisältää sekä sen hapon että emäksen, ja tarvitsee vain kosteutta. Sooda sisältää vain sen emäksen, ja tarvitsee happaman aineen, esim piimää, toimiakseen kohotusaineena.

Vierailija
5/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokasooda on puhdasta natriumvetykarbonaattia. Leivinjauheessa on lisäksi muita aineita, mm. tärkkelystä.

Vierailija
6/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäys vielä että olennainen ero on siinä että ruokasooda on emäksistä, leivinjauhe neutraalia koska siinä on emäksisen ruokasoodan lisäksi hapan komponentti.

Jos taikinaan käyttää leivinjauhen sijaan ruokasoodaa saattaa lopputulos maistua emäksiseltä ellei lisää jotain hapanta tasapainottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Le8vinjauheen tärkein osa lienee ruokasooda, mutta lisäksi siinä on muita aineita, kuten happamuudensäätöainetta ja tärkkelystä.

Vierailija
8/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Molemmat perustuvat hapon ja emäksen väliseen neutraloitumusreaktioon, missä vapautuu hiilidioksidia.

Ei perustu, vaan siihen että ruokasooda hajoaa kuumennettaessa jolloin vapautuu hiilidioksidia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lisäys vielä että olennainen ero on siinä että ruokasooda on emäksistä, leivinjauhe neutraalia koska siinä on emäksisen ruokasoodan lisäksi hapan komponentti.

Jos taikinaan käyttää leivinjauhen sijaan ruokasoodaa saattaa lopputulos maistua emäksiseltä ellei lisää jotain hapanta tasapainottamaan.

Jos ei soodan lisäksi laita mitään hapanta, on sooda ihan turha, koska ei se yksin mitään kohota. Tarvitaan se neutraloitumisreaktio, josta kaasu syntyy, ei leivinjauhekaan ole hyödyksi, jos se olisi neutraalia jo valmiiksi.

Vierailija
10/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyrkkisääntönä: ruokasoodaa käytetään kun taikinassa on jotain hapanta, esim. piimää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lisäys vielä että olennainen ero on siinä että ruokasooda on emäksistä, leivinjauhe neutraalia koska siinä on emäksisen ruokasoodan lisäksi hapan komponentti.

Jos taikinaan käyttää leivinjauhen sijaan ruokasoodaa saattaa lopputulos maistua emäksiseltä ellei lisää jotain hapanta tasapainottamaan.

Jos ei soodan lisäksi laita mitään hapanta, on sooda ihan turha, koska ei se yksin mitään kohota. Tarvitaan se neutraloitumisreaktio, josta kaasu syntyy, ei leivinjauhekaan ole hyödyksi, jos se olisi neutraalia jo valmiiksi.

Hajoaa ja kohottaa kuumetessaan.

Vierailija
12/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tarkkoja ollaan niin ruokasoodasta vapautuu hiilidioksidia sekä reaktiossa happamien aineiden kanssa sekä itsestään hajoamisessa lämmittäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Amerikkalaisiin pulleisiin pannukakkuihin laitetaan piimää ja sitten sekä leivinjauhetta että soodaa ja taikina ei saisi seistä juurikaan ennen paistamista, koska muuten eivät kohoa.