Ruokaa joka on sekä oikeasti herkullista että myös hyvin terveellistä (kuten sushi)
Kommentit (19)
No mä miellän täysjyvätortillat sellaiseksi (tietysti terveellisillä täytteillä). Budha bowl. Wokit, keitot.
Vierailija kirjoitti:
Mikä sushista tekee terveellisen?
Tai herkullisen?
Lohi/kanasalaatti. Salaattia, lohta/kanaa, kurkkua, tomaattia, viinirypäleitä, punasipulia ja krutonkia. Myös halloum tai feta sopii joukkoon tosi hyvin, mut ne on sen verran kaloripitoisia, et määrän kanssa ei kannata lähtee liiottelemaan.
Vierailija kirjoitti:
Sushi on oikea kaloripommi.
Sushi on hyvää, kunhan riisi on poistettu ja kala paistettu.
Tein viikonloppuna ihanaa terveellistä herkkusienikastiketta, kerman korvasin mantelimaidolla ja kikherneitä mukaan! Kylkeen timjamilla maustettuja uuniperunoita, sivelin vähän kookosrasvalla pintaa, niiiiin hyvää!!!
Sushi on mielestäni hyvää, mutta ei siinä määrin terveysruoka kuin mainostetaan, koska suomalaiseen tyyliin sitä mätetään sitten ihan liikaa noissa buffeteissa. Oikea sushi on tarkoitettu nautiskeluun, ei mihinkään Pizza Rax -tyyliseen mättöön.
Syy on se, että
a) japanilaisessa riisissä (jos käyttävät siis oikeaa riisiä) on enemmän sokeria ja kaloreita
b) noita suosituimpia sushi-kaloja syödessä saat kehoosi moninkertaisen määrän elohopeaa, joten niitä ei kuulu syödä usein ja paljon.
Vierailija kirjoitti:
Lohi/kanasalaatti. Salaattia, lohta/kanaa, kurkkua, tomaattia, viinirypäleitä, punasipulia ja krutonkia. Myös halloum tai feta sopii joukkoon tosi hyvin, mut ne on sen verran kaloripitoisia, et määrän kanssa ei kannata lähtee liiottelemaan.
Näistä ja majoneesipohjaisista salaattikastikkeista, tai parmesan-raasteesta voi tulla huomaamatta paljon kaloreita salaattiin.
Mutta muuten olen samaa mieltä, salaatti, jossa eri salaattilajikkeita, kasviksia ja vaikka avokadoa ja joku täyte (feta/mozzarella/halumi/lohi/kana) on ainakin omaa herkkua.
Se vähään rippuu puhuutaanko kesämekossa keimailevasta tyttösestä vai vähintään 400 grammaan energia vaaativasta raksajullista.
Salaatit. Rakastan salaatteja, varsinkin kreikkalaista.
Miellän myös paistetut nuudelit mifulla ja palkokasveilla ihan terveelliseksi. En tiedä onko se "virallinen" ruoka, joten tässäpä resepti:
Ainekset:
- Nuudeleita (ei pika), jos käytät riisinuudeleita, skippaa kohta "keitä nuudelit". Riisinuudeleille riittää liotus kuumassa vedessä. Munanuudeli sopii hyvin paistamiseen.
- Palkokasveja esim. pakasteesta
- Öljyä
- Teriyakikastiketta
- Mifurakeita
Keitä nuudelit pienessä määrässä vettä isolla pannulla. Lisää pannulle palkokasveja ja anna veden höyrystyä pois.
Lisää pieni määrä öljyä ja paista. Lisää joukkoon mifu sekä teriyakikastiketta sen verran kun siedät (itse käytän reilusti, on niin hyvää).
Sitten vain herkuttelemaan!
Vierailija kirjoitti:
Tein viikonloppuna ihanaa terveellistä herkkusienikastiketta, kerman korvasin mantelimaidolla ja kikherneitä mukaan! Kylkeen timjamilla maustettuja uuniperunoita, sivelin vähän kookosrasvalla pintaa, niiiiin hyvää!!!
Ei järkeä korvata kermaa mantelimaidolla ja käyttää sitten kovaa kookosrasvaa... (paitsi toki, jos et halua käyttää eläinkunnan tuotteita).
Vierailija kirjoitti:
Sushi on oikea kaloripommi.
Ei vähäkalorisuus tee ruoasta automaattisesti terveellistä.
Hedelmät, porkkanat, matinoidut kasvikset, sokeroimaton rahka tai viili tai jugurtti marjoilla, näkkileipä, leseistä keitetty puuro... perusruokatarvikkeista tehty tasapainoinen ravinto on hyvää!
Mitä järkeä olisi syödä edes niukkakalorista ruokaa? Ei sillä lähde nälkä. Ei niitä kaloripommeja tartte vetää ämpärillistä kerrallaan.
Naudan entrecote pihvi, vihreällä tankoparsalla ja grillatuilla herkkusienillä.
No aion itse laittaa lounaaksi tänään tämmöisen herkullisen ja terveellisen aterian:
- paistettuja currymaustettuja katkarapuja
- iso annos keitettyjä vihreitä papuja ja porkkanoita (ripaus öljyäja suolaa)
- salaatti jossa paahdettua bataattia, jäävuorisalaattia sekä kuivattua nokkosta ja neitsytoliiviöljykastike
- pieni annos keitettyä luomukvinoaa, jonka maustan suolalla ja kurkumalla (ja ripauksella öljyä)
- jälkiruoaksi veriappelsiini ja ruusunmarjateetä
Mikä sushista tekee terveellisen?