Kuuluuko tomaattimurska pizzaan?
Eipä kuulu. Antiikin roomalaiset eivät käyttäneet pizzassaan tomaattimurskaa vaan sivelivät lettunsa hunajalla. He eivät myöskään tunkeneet pizzaansa ananasta eivätkä mozzarellaa. Niiden sijaan pizzan päälle ripoteltiin oliiveja, taateleita ja fetajuustoa. Sitten he kastoivat pitasiivunsa hapatettuun garum -kastikkeeseen joka muistutti soseutettua Surströmmingiä. Ai että mikä culinaaria ja makukujen sinffoniaa.
Kommentit (47)
Vierailija kirjoitti:
Oliko antiikinroomalaisilla tomaattimurskaa ja mozzarellaa?
Ei ollut, eikä ananastakaan.
Ei varmaan käyttäneet tomaattia missään muodossa kun se on ameriikasta kotoisin. Ennen 1500 lukua kukaan Eurooppaalainen ei ollut nähnytkään tomaattia.
Hunajaa ja taateleita? Hyi olkoon. Makeaa ällöä.
Mikä on avauksen pointti?
Normandialaiseen pizzaan, eli flambéehen, laitetaan pohjalle ranskankermaa eikä käytetä tomaattia lainkaan. Valkoisiin pizzoihin laitetaan pohjalle juustoa. Jne.
Antiikin roomalaiset eivät myöskään käyttäneet puhelimia eivätkä tietokoneita tai autoja. Sähköä ei tunnettu. Pitäisikö meidän siis valmistaa pizzamme kuten antiikin roomalaiset ja tuunata elämäbntapamme muutenkin heidän mallinsa mukaiseksi?
Koittaaka nyt muistaa, että ironia ja satiiri välittyvät todella huonosti kirjoitetusta tekstistä.
Ai niin, munkaan mielestä vetinen tomaattimurska ei kuulu pizzaan. Laitan siihen itse tehtyä tomaattikastiketta.
Ap voi vaikka kusta pitsaansa koska se ei ole kiellettyä kunhan pitää mausta kuten ap.
Laitan tomaattisosetta vai mikä lie paseerattu tomaatti viralliselta nimeltään. Sekoitan siihen mausteita.
Jos olisi ihan pakko käyttää tomaattimurskaa, laittaisin vaikka edes ketsuppia sekaan.
Musta tää oli aika selkee, ettei aloittaja ollut tosissaan, vaan pilaili näiden "oikea pizza" -ihmisten kustannuksella.
Tomaattimurskaa mausteiden kera kattilaan ja siitä kiehauttaa herkullisen tomaattikastikkeen. Siitä saa oivallisen täytteen pizzan päälle.
Raaka tomaattimurska pizzan päällä on barbaarista.
Ei tosiaan kuulu. T. Tomaattiallerginen
Tomaatti ei ollut enää tomaatti 1500luvulla.
Tomaattimurskassa ei vissiin ole sokeria ja itsessään sinä on hyvin pistävän mehuinen maku. Sitä tulee pyöristää ja siinä vaaditaan erinäisiä yrttejä.
Vierailija kirjoitti:
Tomaattimurskassa ei vissiin ole sokeria ja itsessään sinä on hyvin pistävän mehuinen maku. Sitä tulee pyöristää ja siinä vaaditaan erinäisiä yrttejä.
Tomaattimurskan sijaan voi kokeilla vaikkapa esim bearnaisekastiketta.
Perkele tomaattipyrettä ja ketsuppia!!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaattimurskassa ei vissiin ole sokeria ja itsessään sinä on hyvin pistävän mehuinen maku. Sitä tulee pyöristää ja siinä vaaditaan erinäisiä yrttejä.
Tomaattimurskan sijaan voi kokeilla vaikkapa esim bearnaisekastiketta.
Sopii erittäin hyvin kanan/lohen ja sipulin kaveriksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaattimurskassa ei vissiin ole sokeria ja itsessään sinä on hyvin pistävän mehuinen maku. Sitä tulee pyöristää ja siinä vaaditaan erinäisiä yrttejä.
Tomaattimurskan sijaan voi kokeilla vaikkapa esim bearnaisekastiketta.
Sopii erittäin hyvin kanan/lohen ja sipulin kaveriksi.
Ainoa vaan lohen kannalta miten sitruuna istuu pizzaan, muta kanan kanssa ananas.
En minäkään tomaattimurskaa sellaisenaan pitsaan laittaisi. Jää ikäviä kokkareita. Kyllä mä ihan survaimella vedän sen ja lisään joukkoon mausteita. Hyvää tulee.
Käyttäjä2079 kirjoitti:
Antiikin roomalaiset eivät myöskään käyttäneet puhelimia eivätkä tietokoneita tai autoja. Sähköä ei tunnettu. Pitäisikö meidän siis valmistaa pizzamme kuten antiikin roomalaiset ja tuunata elämäbntapamme muutenkin heidän mallinsa mukaiseksi?
Pitäisi.
Oliko antiikinroomalaisilla tomaattimurskaa ja mozzarellaa?