Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko vaarallista, että juon suolakurkkujen "veden"?

Vierailija
08.05.2018 |

Siis en tiedä mitään parempaa, se maistuu niin hyvälle. Se on suolaista, tiedän, ja minulla on verenpainekin koholla. Mutta se on niin hyvää! Ja aika harvoinhan sitä tulee juotua. Juon tietysti paljon paljon vettä lisäksi.

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anna mennä vain. Etikalla on positiivisia terveysvaikutuksia. Tosin omenaviinietikka olisi vielä parempaa.

Vierailija
2/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos! Hengissä ollaan vielä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Vierailija
4/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katso paljon siinä on suolaa. Mielummin jättäisin juomatta, tuon korkean verenpaineen takia. Ei kai se muuten vaarallista ole. Käytetään sitä ruokiinkin ja niissä kurkuissa on sitä.

Vierailija
5/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Niin?

Vierailija
6/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolakurkkuliemen maitohappobakteerit on tosi terveellisiä suolistolle. Kannattaa juoda jos vaan maistuu. Periaatteessa ihan samaa tavaraa mitä monet ostaa kalliilla hinnalla apteekista ja luontaistuotekaupoista. Probiootit kunniaan!

Suolan määrän kanssa kannattaa tosiaan olla tarkkana, ettei tule liikaa. Mutta hörppäile vaikka pieni kupillinen lientä joka päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.

Vierailija
8/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

 

Kiitos tiedosta, tiesin kyllä tämän jo. Mitenkähän tämä liittyy asiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.

Aina perinteiset suolakurkut on hapattamalla tehty. Ei kurkut veteen upotettuna montaa päivää säily pelkästään muutaman viinimaarjalehden ja tillitupsun voimalla. Nykyisin toki pystytään valmistamaan säilyviä maustekurkkuja kun on kemikaaleja millä liemi saadaan säilymään.

Tai saa toki pelkkään suolaliemeen kurkkuja säilöttyä, mutta ei niitä syö pirukaan kun suolaa pitäisi olla todella paljon.

Vierailija
10/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.

Myrttisen suolakurkut ovat just noita hapatettuja suolakurkkuja. Niissä ei ole sokeria eikä etikkaa. Nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.

Aina perinteiset suolakurkut on hapattamalla tehty. Ei kurkut veteen upotettuna montaa päivää säily pelkästään muutaman viinimaarjalehden ja tillitupsun voimalla. Nykyisin toki pystytään valmistamaan säilyviä maustekurkkuja kun on kemikaaleja millä liemi saadaan säilymään.

Tai saa toki pelkkään suolaliemeen kurkkuja säilöttyä, mutta ei niitä syö pirukaan kun suolaa pitäisi olla todella paljon.

Maitohappokäyminen säilöö ne.

Vierailija
12/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jostain luin sen olevan paras apu lihaskramppeihin, itse en pystyisi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä, suolaa, sinapin siemeniä ja paprikaa. Ei se tuon vaarallisempaa ole.

Vierailija
14/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

 

Kiitos tiedosta, tiesin kyllä tämän jo. Mitenkähän tämä liittyy asiaan.

Sitä, että suolakurkkujen liemi voi nimensäkin perusteella olla paljon suolaisempaa kuin muunlaisten liemikurkkujen. Tiesit varmaan senkin, että runsas suolansaanti ei ole terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.

Aina perinteiset suolakurkut on hapattamalla tehty. Ei kurkut veteen upotettuna montaa päivää säily pelkästään muutaman viinimaarjalehden ja tillitupsun voimalla. Nykyisin toki pystytään valmistamaan säilyviä maustekurkkuja kun on kemikaaleja millä liemi saadaan säilymään.

Tai saa toki pelkkään suolaliemeen kurkkuja säilöttyä, mutta ei niitä syö pirukaan kun suolaa pitäisi olla todella paljon.

Maitohappokäyminen säilöö ne.

Hapattaminen on maitohappobakteereiden avulla säilömistä. Silloin niistä tulee perinteisiä suolakurkkuja eli hapankurkkuja.

Vierailija
16/32 |
21.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jossain näin otsikon, että suolakurkkuliemi olisi jokin uusi superjuoma?

Vierailija
17/32 |
21.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Anna mennä vain. Etikalla on positiivisia terveysvaikutuksia. Tosin omenaviinietikka olisi vielä parempaa.

Paitsi että venäläisissä suolakurkuissa ei ole etikkaa. Niitä maitohappobakteereita niissä kyllä on.

Vierailija
18/32 |
21.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.

Olet ihan oikeassa, vaikka venäläisiä hapankurkkuja saatetaankin kutsua suolakurkuiksi.

Tiedän asian koska olen jo kymmenkunta vuotta kasvattanut ja säilönyt omat kurkkuni.

Vierailija
19/32 |
21.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.

Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.

Aina perinteiset suolakurkut on hapattamalla tehty. Ei kurkut veteen upotettuna montaa päivää säily pelkästään muutaman viinimaarjalehden ja tillitupsun voimalla. Nykyisin toki pystytään valmistamaan säilyviä maustekurkkuja kun on kemikaaleja millä liemi saadaan säilymään.

Tai saa toki pelkkään suolaliemeen kurkkuja säilöttyä, mutta ei niitä syö pirukaan kun suolaa pitäisi olla todella paljon.

Maitohappokäyminen säilöö ne.

Hapattaminen on maitohappobakteereiden avulla säilömistä. Silloin niistä tulee perinteisiä suolakurkkuja eli hapankurkkuja.

Nesteen suolapitoisuus 3-5%, ja kurkut sitten vielä laimentaa pitoisuutta.

Vierailija
20/32 |
21.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Anna mennä vain. Etikalla on positiivisia terveysvaikutuksia. Tosin omenaviinietikka olisi vielä parempaa.

Paitsi että venäläisissä suolakurkuissa ei ole etikkaa. Niitä maitohappobakteereita niissä kyllä on.

Totta.

Etikka estää maitohappokäymisen.