Onko vaarallista, että juon suolakurkkujen "veden"?
Siis en tiedä mitään parempaa, se maistuu niin hyvälle. Se on suolaista, tiedän, ja minulla on verenpainekin koholla. Mutta se on niin hyvää! Ja aika harvoinhan sitä tulee juotua. Juon tietysti paljon paljon vettä lisäksi.
Kommentit (32)
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Katso paljon siinä on suolaa. Mielummin jättäisin juomatta, tuon korkean verenpaineen takia. Ei kai se muuten vaarallista ole. Käytetään sitä ruokiinkin ja niissä kurkuissa on sitä.
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Niin?
Suolakurkkuliemen maitohappobakteerit on tosi terveellisiä suolistolle. Kannattaa juoda jos vaan maistuu. Periaatteessa ihan samaa tavaraa mitä monet ostaa kalliilla hinnalla apteekista ja luontaistuotekaupoista. Probiootit kunniaan!
Suolan määrän kanssa kannattaa tosiaan olla tarkkana, ettei tule liikaa. Mutta hörppäile vaikka pieni kupillinen lientä joka päivä.
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Kiitos tiedosta, tiesin kyllä tämän jo. Mitenkähän tämä liittyy asiaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.
Aina perinteiset suolakurkut on hapattamalla tehty. Ei kurkut veteen upotettuna montaa päivää säily pelkästään muutaman viinimaarjalehden ja tillitupsun voimalla. Nykyisin toki pystytään valmistamaan säilyviä maustekurkkuja kun on kemikaaleja millä liemi saadaan säilymään.
Tai saa toki pelkkään suolaliemeen kurkkuja säilöttyä, mutta ei niitä syö pirukaan kun suolaa pitäisi olla todella paljon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.
Myrttisen suolakurkut ovat just noita hapatettuja suolakurkkuja. Niissä ei ole sokeria eikä etikkaa. Nam.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.
Aina perinteiset suolakurkut on hapattamalla tehty. Ei kurkut veteen upotettuna montaa päivää säily pelkästään muutaman viinimaarjalehden ja tillitupsun voimalla. Nykyisin toki pystytään valmistamaan säilyviä maustekurkkuja kun on kemikaaleja millä liemi saadaan säilymään.
Tai saa toki pelkkään suolaliemeen kurkkuja säilöttyä, mutta ei niitä syö pirukaan kun suolaa pitäisi olla todella paljon.
Maitohappokäyminen säilöö ne.
Jostain luin sen olevan paras apu lihaskramppeihin, itse en pystyisi
Vettä, suolaa, sinapin siemeniä ja paprikaa. Ei se tuon vaarallisempaa ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Kiitos tiedosta, tiesin kyllä tämän jo. Mitenkähän tämä liittyy asiaan.
Sitä, että suolakurkkujen liemi voi nimensäkin perusteella olla paljon suolaisempaa kuin muunlaisten liemikurkkujen. Tiesit varmaan senkin, että runsas suolansaanti ei ole terveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.
Aina perinteiset suolakurkut on hapattamalla tehty. Ei kurkut veteen upotettuna montaa päivää säily pelkästään muutaman viinimaarjalehden ja tillitupsun voimalla. Nykyisin toki pystytään valmistamaan säilyviä maustekurkkuja kun on kemikaaleja millä liemi saadaan säilymään.
Tai saa toki pelkkään suolaliemeen kurkkuja säilöttyä, mutta ei niitä syö pirukaan kun suolaa pitäisi olla todella paljon.
Maitohappokäyminen säilöö ne.
Hapattaminen on maitohappobakteereiden avulla säilömistä. Silloin niistä tulee perinteisiä suolakurkkuja eli hapankurkkuja.
Jossain näin otsikon, että suolakurkkuliemi olisi jokin uusi superjuoma?
Vierailija kirjoitti:
Anna mennä vain. Etikalla on positiivisia terveysvaikutuksia. Tosin omenaviinietikka olisi vielä parempaa.
Paitsi että venäläisissä suolakurkuissa ei ole etikkaa. Niitä maitohappobakteereita niissä kyllä on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.
Olet ihan oikeassa, vaikka venäläisiä hapankurkkuja saatetaankin kutsua suolakurkuiksi.
Tiedän asian koska olen jo kymmenkunta vuotta kasvattanut ja säilönyt omat kurkkuni.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkut ja maustekurkut eivät ole sama asia.
Suomalaiset suolakurkut on aina sisältänyt viinimarjalehtiä ja tilliä. Erona maustekurkkuihin on ollut sokeri. Venäläiset suolakurkut on suolaa ja hapatettu. Niitä kutsutaan venäläisiksi suolakurkuiksi. Eroavat suomalaisista hyvin paljon. Eli venäläinen suolakurkku ei ole the suolakurkku vaan ns.hapankurkku.
Aina perinteiset suolakurkut on hapattamalla tehty. Ei kurkut veteen upotettuna montaa päivää säily pelkästään muutaman viinimaarjalehden ja tillitupsun voimalla. Nykyisin toki pystytään valmistamaan säilyviä maustekurkkuja kun on kemikaaleja millä liemi saadaan säilymään.
Tai saa toki pelkkään suolaliemeen kurkkuja säilöttyä, mutta ei niitä syö pirukaan kun suolaa pitäisi olla todella paljon.
Maitohappokäyminen säilöö ne.
Hapattaminen on maitohappobakteereiden avulla säilömistä. Silloin niistä tulee perinteisiä suolakurkkuja eli hapankurkkuja.
Nesteen suolapitoisuus 3-5%, ja kurkut sitten vielä laimentaa pitoisuutta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Anna mennä vain. Etikalla on positiivisia terveysvaikutuksia. Tosin omenaviinietikka olisi vielä parempaa.
Paitsi että venäläisissä suolakurkuissa ei ole etikkaa. Niitä maitohappobakteereita niissä kyllä on.
Totta.
Etikka estää maitohappokäymisen.
Anna mennä vain. Etikalla on positiivisia terveysvaikutuksia. Tosin omenaviinietikka olisi vielä parempaa.