Vierailija

Kuvailisitko kokonaisuudessaan lapsesi vauva-aikaa (ensimmäinen vuosi) helpoksi vai rankaksi?

Vauva-aika oli rankka
Vauva-aika oli rankka
42.1%
Vauva-aika oli helppo
Vauva-aika oli helppo
38.8%
Vaihteli lapsesta riippuen (esim. toisen kanssa helppo ja toisen rankka)
Vaihteli lapsesta riippuen (esim. toisen kanssa helppo ja toisen rankka)
18.9%
Ääniä yhteensä: 301

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Jos olisi ollut vielä yksi vaihtoehto, jotain siltä väliltä. Pääsääntöisesti oli ihan helppoa, mutta oli vaikeitakin aikoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kaikki kolme lastani ovat olleet hyvin helppoja minun mielestäni. Toinen lapsi syntyi 2 vuotta 2 kk ekan jälkeen, kolmas 2 vuotta 9 kk tokan jälkeen ja elämä oli ihan leppoisaa. Emme ole mieheni kanssa muutenkaan mitään nipottajia ja stressaajia, ja lapset tuntuvat olevan samanlaisia iloisia höpöttäjiä vielä nyt teineinäkin.

Eevee

Kummankin lapsen kanssa vauva-aika oli ihan kamala. Oli siellä toki hyviäkin hetkiä, mutta ne jäivät melkolailla väsymyksen ja synnytysmasennuksen jalkoihin. Helpotus alkoi siinä kummankin lapsen lähennellessä vuoden ikää. Kumpikaan ei ollut ns. helppo vauva.

Vierailija

Suurimmaksi osaksi helppo, mutta valehtelisin jos väittäisin, ettenkö olisi ollut väsynyt ja sen ansiosta pienikin vastoinkäyminen saattoi tuntua maailmanlopulta. Ilman väsymystä (ja lapsen tuomaa huolta) pala herkullista kakkua.

Vierailija

Kaksi lasta, kumpikaan ei nukkunut ensimmäisen vuoden aikana juuri ollenkaan. Kuopus oli vielä pahempi, otti vartin torkkuja ja siinä se. Ja sitä kesti 2v 6kk ikään saakka. Ihan helvetti. 

En muista kummankaan lapsen vauvavuodesta yhtään mitään, keskityin siihen että pysyn hengissä (unta revittävä paloissa yhteensä 4 tuntia, enempää ei saanut) ja lapset hengissä.

Vierailija

Esikoisen vauvavuosi oli kamala. Aivan hirveä, alkoi helpottaa vasta vauvan ollessa noin 10kk ikäinen. Nukkui vain maksimissaan 20min pätkissä, mikään muu ei kelvannut kuin syli (ei sitteri, vaunut, rattaat, kantovälineet...), ja aina kun näytti että tilanne alkaa helpottua, tulikin jokin uusi vaihe, hampaita tai muuta. Vaativa hän on vielä kolmevuotiaanakin, aikamoinen sylissä roikkuja, tarkka rutiineistaan, kova oma tahto.

Kuopuksen vauvavuosi oli helppo. Nukkui jo synnärillä vähintään 2h pätkiä. Nukahti kotonakin helposti itsekseen kun väsytti. Ei roiku sylissä kuin väsyneenä, viihtyy omissa touhuissaan eikä vielä yksivuotiaana ole niin kovin tarkka rutiineista ja järjestyksestä. Tahtonsa kyllä ilmaisee muttei vedä mitään tunnin itkupotkuraivareita kuten tuo toinen.

Juu, samat on vanhemmat vaan niin erilaiset vauvat/taaperot :).

Vierailija

Välillä oli raskasta, usein mukavaa ja aika helppoa. Vauva oli ja on temperamenttinen, tahtoi olla koko ajan sylissä ja nukkui päivisin vain lyhyitä pätkiä. Raskainta oli silloin kun mies sairastui, mikä vei monta kuukautta. Siitä selvittiin mutta ymmärsin että yksinhuoltajana olisi tosi rankkaa.

Vierailija

Molempien lapsien kohdalla vauvavuosi oli helppo. Rauhallisia, hyvin nukkuvia ja syöviä lapsia. Nukkuivat melkein heti yöt läpeensä. Lasten serkku on samanlainen. Saa nähdä millaista on jos vielä saadaan joskus lapsia.

Vierailija

Laitoin helppo, vaikka ei se nyt täysin helppo ollut. Mutta en ylitsepääsemättömän vaikeana ajatellut. Kaksi lasta lyhyellä ikäerolla, rintaruokinta onnistui molemmilla. Ekalla oli enemmän vatsavaivoja ja illalla saattoi kestää kauankin että saan nukkumaan. Tuossa oli mukana kokemattomuuttakin. Kyllä ne vaikeudet tulivat vasta myöhemmin. Aspergerin oireyhtymä tuo jonkun verran haasteita.

Vierailija

Esikoiseni oli kamala. En vieläkään tajua miten se ei nukkunut yhtään? Huusi, huusi, vikisi... Hän nukkui ensimmäisen täyden yön lähes 5-vuotiaana.
Neuvolan mukaan "normaali lapsi". Aha.

Tämä lapsi vei terveyteni, mielenterveyteni, työpaikkani ja parisuhteeni sekä kaikki sosiaaliset kontaktit kun en vuosiin jaksanut mitään. Mies muutti ensin toiseen huoneeseen nukkumaan ja pian sen jälkeen kokonaan pois että saa olla rauhassa.

En suosittele äitiyttä kenellekään.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat