Paras kasvisruoka?
Kiinnostaisi alkaa syömään enemmän kasvisruokaa, mutta tuntuu etten nyt osaa tehdä muuta kuin ylimakeita mössöjä. Vinkit kehiin siis!
Kommentit (25)
Melanzane alla parmigiana.
Rakastan Välimeren ja Lähi-Idän ruokia, ne on ihan fantastisia
Punajuuripasta, pestopasta, falafelit, hampparit kasvispihvillä, tofukorma.
Persiljapuntit korvissa, niin eipä kuulu muijan valitus!
Soijabolognese, eli muuten normaali bolognese, mutta jauhis korvattu soijarouheella. En keitä soijarouhetta, vaan liotan vedessä, turpoaa sopivasti kasvisten käsittelyn aikana. Kun käyttää lisäksi lihaliemikuutiota tai lihafondia, voi jopa huijata hölmöjä väittämällä, että on normaalibolognesea:)
Dolmio LUOMU valmiskastike + soijasuikaleet ja Runno penne pasta 😁
Vierailija kirjoitti:
Soijabolognese, eli muuten normaali bolognese, mutta jauhis korvattu soijarouheella. En keitä soijarouhetta, vaan liotan vedessä, turpoaa sopivasti kasvisten käsittelyn aikana. Kun käyttää lisäksi lihaliemikuutiota tai lihafondia, voi jopa huijata hölmöjä väittämällä, että on normaalibolognesea:)
Parasta soijarouhetta tulee mun mielestä kun ei liota ollenkaan vaan paistaa kuivana rasvassa pannulla ja sitten lisää vettä/kasvislientä erissä.
Käykääpä Helsingissä Silvopleessä syömässä niin ette kykene vastaamaan kysymykseen koska siellä kaikki on järjettömän hyvää.
https://marianniina.com/2016/08/02/tuoretomaattipasta/
Tungen tätä aina joka paikkaan, on mun mielestä niin hyvää :D
Tykkään tex mexistä: tortillat, quesadillat (syön juustoa) ja enchiladat. Käytän proteiinina soija- tai härkäpapurouhetta tai soijasuikaleita, kaikki papusekoitukset ja -kastikkeet totta kai. Rouheita voi käyttää myös lasagneen tai pizzaan. Pidän täytetyistä paprikoista, ja tuli kokeiltua myös fetatäytteistä myskikurpitsaa.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään tex mexistä: tortillat, quesadillat (syön juustoa) ja enchiladat. Käytän proteiinina soija- tai härkäpapurouhetta tai soijasuikaleita, kaikki papusekoitukset ja -kastikkeet totta kai. Rouheita voi käyttää myös lasagneen tai pizzaan. Pidän täytetyistä paprikoista, ja tuli kokeiltua myös fetatäytteistä myskikurpitsaa.
Ootko koittanut tortilloja tofulla? Pieniksi kuutioiksi ja käristä hyvin pannulla. Ihanan rapeita 😍
Tortillat kasvistäytteellä, ja tosi paljon salsaa! Entä tortillapelti, aivan mahtavasti toimii myös kasvistäytteillä. Toivottavasti aiot syödä vielä maitotuotteita ja erityisesti juustoja.
Kasviskaalilaatikko.
Raikasta salaattia sivuun, jos tuntuu ylimakealta mössöltä. Vähän spicympää kuten rucolaa.
Meillä mies osaa koostaa täydelliset annokset, niin että on makeutta, raikkautta, happamuutta ja vähän tulisuutta. Joskus harvoin jos on keittoa, niin ne muut maut ovat sitten leivällä.
Vierailija kirjoitti:
Soijabolognese, eli muuten normaali bolognese, mutta jauhis korvattu soijarouheella. En keitä soijarouhetta, vaan liotan vedessä, turpoaa sopivasti kasvisten käsittelyn aikana. Kun käyttää lisäksi lihaliemikuutiota tai lihafondia, voi jopa huijata hölmöjä väittämällä, että on normaalibolognesea:)
Ja vielä parempaa tulee jos korvaat tuon soijapurun munakoisosilpulla! Itse en noita korvikkeita tykkää käyttää ruuassa joten kasvikset kasviksina.
2
Olen aivan ihastunut intialaiseen banaani-linssipataan. Sopii myös vegaaneille.
Myös soija-makaronilaatikko on hyvää! Ja joku mainitsikin bolognesen, mutta linssi-bolognese on mielestäni vielä parempaa kuin soija-versio.
https://avirtualvegan.com/one-pot-spicy-vegetable-rice/
tuota tein tällä viikolla ja tosi hyvää oli, itse heittäisin vielä lisää mausteita
Härkiksestä pastakastike. Muttia, basilikaa, sipulia, suolaa, pippuria, chiliä, härkis original-paketti ja kaurakermaa. On hyvää.
Makaronilaatikko hernerouheesta.
Tortillalätyt. Sipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa paistettuna, salsaa, kaurafraichea, guacamolea, rehuja, useimmiten paistan myös nyhtökauraa ja maustan jollain valmiilla fajitasmaustepussilla.
Linssikeitto. Teen siis samanlaisen keiton kuin esim. jauhelihasta, mutta lihan tilalle punaisia linssejä.
Kasvislasagne.
Kaikki munakoisosta. Kokeile vaikka herkkusienimoussakaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soijabolognese, eli muuten normaali bolognese, mutta jauhis korvattu soijarouheella. En keitä soijarouhetta, vaan liotan vedessä, turpoaa sopivasti kasvisten käsittelyn aikana. Kun käyttää lisäksi lihaliemikuutiota tai lihafondia, voi jopa huijata hölmöjä väittämällä, että on normaalibolognesea:)
Parasta soijarouhetta tulee mun mielestä kun ei liota ollenkaan vaan paistaa kuivana rasvassa pannulla ja sitten lisää vettä/kasvislientä erissä.
Minä käytän tuohon todella runsaasti rasvaa (voita ja oliiviöljyä) ja mausteita sekaan myös. Yleensä curryjauhe, savustettu paprikajauhe, chili, garam masala. Tietysti voi käyttää niitä mausteita mitä haluaa, mutta rasvaa pitää olla paljon.
Niin monia...mutta esim falafelit, linssipihvit, kasvikermaperunat, soijapyörykät, tortillat tofulla, tacosipsut + linssimössö, wokit, riisi+linssicurry, kasviskeitot/kasvissosekeitot, pastasalaatti, pasta+pesto, röstipihvit, vegelasagne, perunamuusi+soijasuikalekastike, papupata, itse valmistettu vegepitsa, lounassämpylät/täytetty patonki, raastesalaatit jne jne..
En oikeesti osaa päättää. Joka ruoka on mun lempiruoka 🤔.