Peukutusketju: Millaisen aterian tekisit jos ystävänne tulisivat teille illalliselle?
En tarkoita siis yllätyskyläilyä, vaan että luoksenne tulee suunnitellusti vieraita, joille olet luvannut kokata aterian. Saat ihan itse päättää onko kyseessä lapsiperhe vai joku pariskunta. Kuvaile mitä ruokaa todennäköisesti tekisit ja muut saavat sitten peukuttaa kuulostaako hyvältä eli ei :)
Itse pitäisin todennäköisesti hieman venäläisen teeman. Vodkashotit (hyvää vodkaa, ei mitään Finlandiaa) heti sisään tullessa ja alkupaloiksi minikaalipiirakoita. Pääruuaksi olisi kalaseljankakeitto. Jälkiruuaksi lettuja puolukkahillon ja kerman/vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Avaisin tölkin Karjalaa
Hehheh.
Tekisin (ja teenkin) pohjoisintialaista kasvisruokaa, sillä sitä osaan tehdä paremmin kuin muita aterioita. Ehkä juustoa tai quornia pinaatissa, perunaa ja kukkakaalia, raitaa ja chutneya, pappadumeja, riisiä.
Samaa mitä perheeni kun söisi. Hiilarilähde peruna, riisi tai pasta + proteiinia kala, liha tai broileri + lämmin kasvislisäke + tuore salaatti tai raaste + leipä + maito, piimä tai vesi. Mitä tämä tarkalleen olisi riippuisi sesongista ja reseptit valitsen fiiliksen mukaan.
Ehkä menisin suosiolla ravintolaan ja tarjoaisin... Muulloin voisin ehkä käräyttää pihvejä ja juomaksi punaviiniä? En tiedä, ei ole oikeastaan kuulunut kulttuuriin tarjota illallista ystäville, ellei ole joku juhla muutenkin.
Riippuu vähän mistä se perhe koostuu.. jos on pieniä lapsia, siten varmaan vähn eri ruokia kuin jos kylään on tulossa aikuisia + teinejä. Mutta vkonloppun aon tulossa vieraita ja suunnitelmissa on avata grillikausi halloumvarras-salaatilla (alku), grillikylkeä + perunasalaattia (pää) ja mansikkajuustokakku (jälkkäri). Vierailla on lapsia teinistä eskarilaiseen, siksi tuo pääruoka vedetään varman päälle.
Meillä käy "ruokavieraita" vähintään kerran kuukaudessa, viime sunnuntainakin. Meitä oli tosin vain 6 syömässä. Maaliskuussa 9 ja 14 henkeä. Tehdään reilua herkullista kotiruokaa, joskus vähän parempaa.
Nyt viikonloppuna ei ollut alkuruokaa ollenkaan vaan tein leivitettyjä broilerinfilesoiroja, couscousia, tomaattirisottoa, parsaa ja salaattia. Jälkkäriksi poikkeuksellisesti vain 2 erilaista jäätelöä ja belgialaisia vohveleita kahvin kanssa.
Maaliskuussa oli alkuun pieniä suupaloja, kuten bruschettaa parilla päällisellä, parmesantikkuja, patéita jne. Pääruuaksi blinejä kaikilla herkuilla. Jälkiruuaksi sitruuna-kookos kerroskiisseliä marengilla ja pashaa
Syysmenuna usein kirkas valkosipulikeitto ruiskrutonkien kanssa, joku ihana mausteinen pata ja marja/hedelmäjälkiruoka.
Sesongin mukaan.
Tekisin tapas-pöydän (joko espanjalaisittain tai italaialaisittain antipastoa) ja shampanjaa.
Vierailija kirjoitti:
Meillä käy "ruokavieraita" vähintään kerran kuukaudessa, viime sunnuntainakin. Meitä oli tosin vain 6 syömässä. Maaliskuussa 9 ja 14 henkeä. Tehdään reilua herkullista kotiruokaa, joskus vähän parempaa.
Nyt viikonloppuna ei ollut alkuruokaa ollenkaan vaan tein leivitettyjä broilerinfilesoiroja, couscousia, tomaattirisottoa, parsaa ja salaattia. Jälkkäriksi poikkeuksellisesti vain 2 erilaista jäätelöä ja belgialaisia vohveleita kahvin kanssa.
Maaliskuussa oli alkuun pieniä suupaloja, kuten bruschettaa parilla päällisellä, parmesantikkuja, patéita jne. Pääruuaksi blinejä kaikilla herkuilla. Jälkiruuaksi sitruuna-kookos kerroskiisseliä marengilla ja pashaa
Syysmenuna usein kirkas valkosipulikeitto ruiskrutonkien kanssa, joku ihana mausteinen pata ja marja/hedelmäjälkiruoka.
Sesongin mukaan.
Niin ja lapset mukana pöydässä heti kun pystyvät syöttötuolissa istumaan, samaa ruokaa syövät n vuoden ikäisestä. Koskaan ei ole tehty lapsille eri ruokia.
Lasagne, rucola-salaatti, itse paistettu patonki, punaviiniä. Jälkiruuaksi jäätelöä.
Avaisin tölkin Karjalaa