Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten maustaa yksinkertaista arkiruokaa helposti?

Vierailija
06.04.2018 |

Kertokaa teidän vinkkinne? Jotain rutiineja mitä olette havainneet hyviksi? Onko se joku yleismauste tai tietyt raaka-aineet esim?

Itsellä mausteista https://www.knorr.fi/mausteet/liha-ja-grillausmausteseos sekä saman firman aromisuola.
Curryista taas en käytä kuin SantaMarian currya, koska se nyt vaan on ihan ylivertaista muihin marketin vastaaviin. Lihaliemikuutioista (ja yleensäkin kuutioista) Maggi on paras. Persiljalla höystetty lihaliemikuutio on omaan makuuni kaikkein maittavin.

Juu, tiedän, yrteillä, merisuolalla, voilla ja kuohukermalla kikkailemalla ja hartaasti hauduttamalla saa mistä tahansa ruoasta taivaallista, mutta sellaista en nyt ole hakemassa vaikka tätäkin taiteenlajia joskus viikonloppuisin yritän harrastaa.
Nyt ois lähinnä haussa helpot vinkit siihen "wt" arjen mahdollisemman nopeaan mössöruokaan, jossa natriumglutamaatti ja halvin 10% ruokakermakaan eivät ole kiellettyjä ainesosia.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
06.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

chili, suola & öljy

Vierailija
2/11 |
06.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppoja pikamaustajia ovat soijakastike, herbamare ym maustetut suolat, valkosipulijauhe, yrtit..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
06.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hanki muutama purkki jotain maustesekoituksia, Intia, Aasia, Välimeren jne. Valitse sellaisia, missä ei ole natriumglutamaattia tai juurikaan suolaa, niin alat maistaa paremmin niitä muita makuja. Piristä ruokia jollain tuoreella yrtillä, monet kannattaa lisätä ruokaan vasta valmistuksen lopuksi, niin maku on erottuvampi. Ruokiin voi lisätä myös maistuvia perusaineita, kuten viinietikoita, sitruunaa, öljyä, jotka kaikki tuovat erilaista sävyä.

Vierailija
4/11 |
07.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sori, en osaa neuvoa kun meillä ei tehdä mössöjä koskaan.

Vierailija
5/11 |
07.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksinkertainen arkiruoka nousee ihan eri tasolle kunnon mausteilla eikä siihe tarvitse tippaakaan natriumglutamaattia. Mikä  ap:lla mättää jos ei osaa ostaa kaupasta vaikka kuivattuja yrttejä.Aromisuolaa  tai  grillimaustetta ei meillä käytetä ja lihaliemenkin umamia saa lipstikalla. Niitä yrttejä  voi käyttää arkenakin ja ihan ilman hauduttamista. Syntyy maittava annos alle 30 minuutissa.

Tais olla knorrin ja maggin mainos tämä.

Vierailija
6/11 |
07.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jeera eli juustokumina sekä savupaprika on mut lempparit, joilla varsinkin kasvisruokiin saa makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
07.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

chilijauhe (suolaton), jauhettu inkivääri, paprikajauhe maustavat jauhelihan hyvin (tietysti myös mustapippuria ja suolaa mukaan). Jauhettu inkivääri antaa mukavan säväyksen, kannattaa kokeilla. Itse laitan kilon jauhelihaan näin: 2 tl chilijauhetta, 1 tl inkiv., 2 tl paprikajauh., 1/2 tl mustapippuria ja n. 1,5 tl suolaa. Lisäksi, jos murekkeesta kyse, voin heittää joukkoon vielä piparjuuritahnaa putkilosta ja pienen tilkan (ehkä rkl) siirappia. Pieni makeus antaa myös aromikkuutta. Tietysti vielä iso sipuli siihen pilkottuna ja kuullotettuna + 2 munaa. Murekkeen pohjaksi laitan yleensä 2 dl vettä + 1 dl korppujauhoja. Vatkaan munat siihen mukaan ja sitten jauheliha + yllä luetellut mausteet.

Vierailija
8/11 |
07.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään valkosipulijauhetta, tuoreet sipulit ja valkosipulit ovat maukkaampia.

Minäkin kiinnitin huomiota ap:n innostukseen maustesekoituksiin ja lihaliemikuutioihin.

On parempi ostaa mausteita erillisissä purkeissa kuin valmiita sekoituksia. Omasta maustekaapistani löytyy aina mustapippuri, oregano, basilika, salvia, chili, inkivääri, korianteri, paprika, timjami, rosmariini, kaneli, kardemumma, tähtianis, maustepippuri, minttu, kirveli, fenkoli, rakuuna, viherpippuri, rosepippuri, muskotti, neilikka, juustokumina eli jeera, ja näitä käytän purkista tai tuoreena. Täydennän maustevarastoani tarvittaessa, mutta näilläkin pärjään jo aika pitkälle. Saan helposti

tehtyä suomalaisten ruokien lisäksi erilaisia etnisiä ruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
07.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paprikajauheesta, valkosipulijauheesta, sipulijauheesta ja chilimausteesta syntyy ihan ylivertainen mausteseos, joka on kätevä arkikäytössä. Tomaattipohjaisiin lisään runsaasti oreganoa ja/tai timjamia. Siirappi antaa makeutta kätevästi.

Vierailija
10/11 |
07.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos valmiita seoksia haluat, niin Provencen yrtit, Garam Masala ja tandoori-mausteseos toimii meillä. Itse mieluummin käytän yksittäisiä mausteita niin saan itse hallita mitä niistä milloinkin laitan ja miten paljon, ei se ruuanlaittoaikaa pidennä. Mutta pikamausteina nuo ovat toimivia. Osterikastike itämaisissa ruuissa usein myös hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
07.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä minä käytön mAustesekoituksia, esim välimerenyrttejä tai provencen yrttejä tai bouquet garnia. Teen niitä itsekin kesäisin pihassa kasvavista yrteistä, mutta on nopeasti ja tehokkaasti kuivatut kaupan tuotteet toki kestävämpiä.

Itse käytän kyllä yleensä sitä hartaasti hauduttelun menetelmää. Sillä vaan saa paremman maun kuin kuutioilla. Jos jotain kuutiota tarvii köyttää se on mulla joko reformin kasviskuutio tai knorrin kasvislölykkä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi viisi