Ravintola-ala?
Mistä töitä?
Onko ravintola-alalla työskentely millaista?
Kommentit (6)
Hirvee ala, kova työtahti, huonot palkat, ei ehi pitää taukoja, no no no.
Tällä palstalla haukutaan ihan kaikki alat. Siis ihan oikeasti KAIKKI alat! Yhtäkään alaa ei tällä palstalla kehuta.
Kokin hommat on stressaavia henkisesti ja fyysisesti. Ilta ja yö painotteinen. Selkämeni paskaksi ennenkuin itse lopetin.
Lue insinööriksi...
Ravintola-alalla työskennellään jatkuvassa paineessa huonolla palkalla. Tätä työtä ei arvosteta ollenkaan ja se näkyy jatkuvana laadun heikkenemisenä. Kaikki hyvät ja välittävät kokit poltetaan loppuun. Porukka vaihtuu jatkuvasti, sillä työ on fyysisesti todella rankkaa ja ergonomiaa ei kyetä noudattamaan (selät ja kädet hajoilee..). Lisäksi keittiöissä työskennellään usein yksin, vaikka salin puolella tarjoilijoita olisi useampia. On surullista että ravintolat tahkoavat tulosta henkilökunnasta välittämättä. Olisi mukavaa saada syödä ruokansa joskus istualteen tai käydä vessassa ennen piinaavaa kipua. Ravintola-alalla olisi mukavaa tehdä töitä mikäli työolosuhteet olisivat inhimilliset.
Kunnon taukoja ei ehdi pitää.
Yleensä syödään nopeasti.
Ala ei sovi hitaille ihmisille.
Koska pitää seistä kokopäivän ja olla nopea liikkeinen.
Ei kannata. Myy mieluummin vaikka persettäsi, pääset henkisesti ja fyysisesti paljon helpommalla ja tienaatkin paljon paremmin.