Mikä siinä avokadossa on niin pahaa?
Kun niitä ei saa enään syödä eikä syöttää lapsille? Ymmörrän kyllä että kivi täytyy poistaa, ettei siihen tukehdu, mutta ihminen on ainoa eläinlaji maailmassa joka syö avokadoja.
Kommentit (13)
Miten niin ei saa enää syödä avokadoa? Avokadon maku on mieto ja raikas, rakenne on ihanan pehmeä, sitä on helppo käsitellä ja se on terveellistä.
Ainakin sen syöminen on melko epäekologista.
https://www.soppa365.fi/artikkeli/artikkelit/ilmiot-ja-puheenaiheet/kol…
Vierailija kirjoitti:
Ainakin sen syöminen on melko epäekologista.
https://www.soppa365.fi/artikkeli/artikkelit/ilmiot-ja-puheenaiheet/kol…
Yhtä epäekologista on ostaa litra maitoa kuin kilo avokadoja.
Aika outoa jos mikään muu ei syö kaadoja kuin ihminen. Varmaan jotkut hyönteiset nuolee pintaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin sen syöminen on melko epäekologista.
https://www.soppa365.fi/artikkeli/artikkelit/ilmiot-ja-puheenaiheet/kol…
Yhtä epäekologista on ostaa litra maitoa kuin kilo avokadoja.
No ei todellakaan ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin sen syöminen on melko epäekologista.
https://www.soppa365.fi/artikkeli/artikkelit/ilmiot-ja-puheenaiheet/kol…
Yhtä epäekologista on ostaa litra maitoa kuin kilo avokadoja.
Mitä järkeä on verrata maitolitraa kiloon avokadoja? Typerä olet.
Mikä siinä avokadossa muka on hyvää? Yök.
Vierailija kirjoitti:
Aika outoa jos mikään muu ei syö kaadoja kuin ihminen. Varmaan jotkut hyönteiset nuolee pintaa.
Alunperin mastodontit söi avokadoja, mutta sitten ihmiset söi mastodontit.
https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/haamuja_hedelmatiskilla
Ite tykkään avokadoista mutta siskon mielestä ne maistuu nurmikolle ja suutuntuma on kuin voita söis suoraan purkista.
Kannattaa suosia ennemmin sesonki- ja lähiruoka kuin lyhytaikaisia ruokatrendejä. Ja vielä parempi jos ostaa kasvikset suoraan tuottajalta esim kilo luomuporkknoita maksaa kaupassa 2.09 euroa, mutta tuottaja on tyytyväisempi jos maksat kilosta 5-8 euroa.
Tarvitaan 560 - 1000 litraa vettä, että saadaan 1 kg avocadoja. (vähän kiinni siitä, mistä tiedon etsiin, tässä TM)
Mutta jos haluaa 1 litran maitoa, niin Suomessa sen tuottamiseen kuluu vain 5 litraa vettä. Vielä 2009 laskettiin tähän myös kaikki naudanlihan tuottamiseen tarvittava vesimäärä (silloin arvio oli 1000 litraa vettä => 1 litra maitoa), mutta myöhemmin tajuttiin, että kun eläin on kertaalleen saatu tuotantokokoiseksi, ei vettä enää vastaavia määriä kulu. Muuten yksi hyvälypsyinen lehmä tarvitsisi päivässä noin 65 000 litraa vettä ja se olisi aika lailla mahdoton määrä.
Vierailija kirjoitti:
Tarvitaan 560 - 1000 litraa vettä, että saadaan 1 kg avocadoja. (vähän kiinni siitä, mistä tiedon etsiin, tässä TM)
Mutta jos haluaa 1 litran maitoa, niin Suomessa sen tuottamiseen kuluu vain 5 litraa vettä. Vielä 2009 laskettiin tähän myös kaikki naudanlihan tuottamiseen tarvittava vesimäärä (silloin arvio oli 1000 litraa vettä => 1 litra maitoa), mutta myöhemmin tajuttiin, että kun eläin on kertaalleen saatu tuotantokokoiseksi, ei vettä enää vastaavia määriä kulu. Muuten yksi hyvälypsyinen lehmä tarvitsisi päivässä noin 65 000 litraa vettä ja se olisi aika lailla mahdoton määrä.
Tämä. Lisäksi on hyvä muistuttaa, että avocadojen tarvitsema hurja vesimäärä on pois kuivuudesta kärsivillä alueilla asuvilta ihmisiltä. Suomalaiseen maitolitraan kuluva vesi sataa taivaalta. Meillä ei tarvita keinokastelua edes rehun viljelyyn.
Missä niin on väitetty ettei sitä syödä saisi?
Pahaa on lähinnä se, että osa on raakoja ja nopeasti muuttuvat ylikypsiksi. Sitten joissakin halpislajikkeissa on ällöjä ruskeita rihmoja sisällä. Mutta hyvälaatuinen avocado on herkkua!