Voiko omakotitaloon perustaa ravintolan?
Vaimoni haaveilee oman ravintolan perustamisesta. Ideana siis lähinnä se, että ostaisimme vaimoni kanssa omakotitalon ja hän alkaisi pitää pientä lounasravintolaa vaikka arkipäivisin.
Onko mahdollista perustaa ravintola omakotitaloon siten, että n. 1/3 talon alasta olisi ravintolaa ja loput 2/3 asuinkiinteistöä? Lähistöllä on paljon teollisuutta ja liikekiinteistöjä, sieltä varmasti riittäisi asiakkaitakin. Onko mielestäsi tällainen idea toteuttamiskelpoinen?
Kommentit (7)
Googleta the Shed at Dulwich ja inspiroidu. Lontoon parhaimmaksi rankattu ravintola, joka sijaitsee omakotitalon takapihalla. Ehkä täälläkin voisi olla kysyntää samanlaiselle konseptille.
Vaatii ison remontin. Rasvahormit ym pitää olla kunnossa. https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.jikky.f…
Eiköhän se onnistu kunhan kaikki on kunnossa vaatimusten suhteen, mitä yleensäkin on ravintoloille.
Suosittelen kysymään asiaa ihan rakennusvalvonnasta. Ravintolatoiminnalle on vaatimuksia ja kaikenlaisia lupia. Teillä kun tuntuu rakennuskin olevan jo katsottuna.
Kyllä voi kunhan se on elintarvikehuoneisto tms eli käytännössä laitatte laitoskeittiön kaakelit, kylmälaitteet, rosterit, ym
En usko. Yleensä omakotitalot on asuinrakennuskaavalla, ja liiketoiminta, ravintolointi yms vaatisi toisenlaisen kaavan. Kaavamuutosta voi hakea, mutta ei ole varmaa, saako. Lisäksi paloturvamääräykset ja hygieniamääräykset ei ole ihan helppoja toteuttaa pmakotitalossa, mutta tietty ne on lähinnä siitä kiinni, paljonko rahaa remonttiin haluaa uhrata. Tuo kaavajuttu on se vaikeampi.
Vaatii kuitenkin jumalattoman rahallisen panostuksen.
Lounaasta jää kulujen , maksujen ja verojen jälkeen maitorahoja käteen.
Kuollut idea