Millaista ruokaa teet arkena?
Otsikossa kysymys. Nykyään kuulee, että ruoka on kallista ja tulee halvemmaksi käydä syömässä lounas ulkona. Tuntuu, että nykyään täytyy olla joka ruualla rucolat ja avokadot. Käytätkö päivittäin ns. hittiruokia?
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
Ihan perusruokaa arkisin: pastaruokia, kastikkeita perunan tai riisin kanssa, keittoja, kiusauksia, joskus jotain paistettuja pihvejä/kanafileitä salaatin kanssa ym. Salaattia/raastetta/vihannespaloja on joka aterialla.
Trendikkäämpiä ruokia tulee tehtyä vapaapäivinä, samoin jotain pidemmän valmistusajan vaativia kuten pataruokia ja paisteja.
Ja me siis otetaan miehen kanssa molemmat kotiruokaa evääksi töihin. Meidän ruokalassa lounas maksaa 7€, sillä rahalla kokkaa jo vaikka mitä.
Kasvisosasto on näin talviaikaan paljon juureksia ja kaalia jotka on edullisia. Hedelmiä ostan kyllä, niissäkin nyt lähinnä omenaa, appelsiinia ja banaania.
Kai siihen ruokaan saa kulutettua rahaa vaikka kuinka paljon jos haluaa- pakko ei ole vaan edullisesti saa kokattua vaikka mitä.
Pyöritämme noin kolmen viikon listaa. Pastoja, patoja, munakkaita, vuokia
Hyvää kotiruokaa. Yleensä ruuanlaittoon menee arkena 15-30 min, tänään tunti mutta huomenna vain lämmitetään.
En ole aiemmin trhnyt kiusausta kun en oikein pidä niistä mutta nyt tein jauheliha-juureskiusausta pakastejuuressuikaleista. Myönnytys arjessa ja hyvää tuli.
Keittoja, kastikkeita lisukkeineen, pastaa, risottoja, possua, kanaa jne. Viikonloppuisin sitten pataruokia hitaasti hauduttaen
Helppoa ja kohtuu nopeaa (aktiiviseen valmistamiseen 10-30 min, ei pitkiä haudutuksia tjsp. Useimmiten on arkiviikon aikana 1-2 pastaa, 1-2 riisiruokaa, 1 perunaruoka tai keitto ja 1 iso salaatti. 9/10 ateriasta kasvisruokia, vaihtelee linssikeitosta pinaattilettuihin ja avokadopastasta sienimuhennokseen. Wokit myös suosiossa.
Riippuu päivästä. Kiireisinä iltoina paistetaan kalafileet ja tehdään salaatti - 5min.
Tänään oli enemmän aikaa ja laitettiin uuniin kanan koipia ja uunijuureksia.
Aina meillä on kuitenkin joku alkupala kuten avocadon puolikas graavilohisiivulla tai bruschetta.
Ja siivouspäivänä haetaan kiinalaista tai sushia tai pizza.
Meillä on arkena helppoja ja halpoja ruokia. Tänään tein lasagnea (helppo tehdä itse, tästä syö pari päivää), eilen oli muussia ja pakastekalaa. Loppuviikosta teen varmaan jauhelihakeiton. Ehkä teen myös kanaviillokkia, sen ainekset ei paljoa maksa (koipi-reisi 1,7 e, keitetään tunti ja revitään lihat, suurustetaan osa keitinliemestä ja lisätään purkki kuohukermaa 0,75 e, lisäksi riisipaketista kolmannes eli noin 50 senttiä, yhteensä koko ruoka n. 3 e). Tänään tein myös laskiauspullia, nekin on melkein ilmaisia kun itse tekee.
Ei syödä avocadoja eikä hummuksia. Teen ruokaa mielelläni enkä koe sitä raskaaksi, päinvastoin kun 9-17 näpytellyt tietokonetta töissä niin ruuanlaitto on suorastaan terapiaa. Meillä ei syödä ikinä mitään trendiruokia, hedelmiä kuluu melko paljon mutta nekin banaania, omenaa, appelsiinia. Vihanneksena porkkanat.
Ruuan terveellisyydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta ei me nyt varmaan ihan kauhean epäterveellisesti syödä, kun ollaan hoikkia eikä sairastella ikinä. Vanhempi poika nelosella ja viimeksi taisi olla kipeenä ekalla luokalla, valittaakin siitä että koulukaverit ovat flunssassa pari kertaa vuodessa, hänelle ei tule edes sitä että saisi olla joskus sairaslomalla koulusta.
Ihan perusruokaa arkisin: pastaruokia, kastikkeita perunan tai riisin kanssa, keittoja, kiusauksia, joskus jotain paistettuja pihvejä/kanafileitä salaatin kanssa ym. Salaattia/raastetta/vihannespaloja on joka aterialla.
Trendikkäämpiä ruokia tulee tehtyä vapaapäivinä, samoin jotain pidemmän valmistusajan vaativia kuten pataruokia ja paisteja.