Vaietut tutkimukset: vehnä aiheuttaa masennusta
Kommentit (18)
Jaahas, sitten varmaan kaikki ranskalaiset on älyttömän masentuneita, koska syövät joka aamu croissantin. Puhumattakaan italialaisista, jotka mussuttaa koko ajan pizzaa ja pastaa. Kreikkalaisetkin vetää patonkia menemään.
Juupa juu. Ruisleipä on varmaan maailman terveellisin ruoka, koska suomalaiset syö sitä paljon ja mehän ei olla ollenkaan masentuneita kukaan ikinä?
Minä syön vehnää joka päivä, enkä ole ollenkaan masentunut. Toisaalta en syö lihaa enkä juo maitoa, eli ehkä ne onkin ne, jotka aiheuttaa masennusta?
Vierailija kirjoitti:
Jaahas, sitten varmaan kaikki ranskalaiset on älyttömän masentuneita, koska syövät joka aamu croissantin. Puhumattakaan italialaisista, jotka mussuttaa koko ajan pizzaa ja pastaa. Kreikkalaisetkin vetää patonkia menemään.
Juupa juu. Ruisleipä on varmaan maailman terveellisin ruoka, koska suomalaiset syö sitä paljon ja mehän ei olla ollenkaan masentuneita kukaan ikinä?
Minä syön vehnää joka päivä, enkä ole ollenkaan masentunut. Toisaalta en syö lihaa enkä juo maitoa, eli ehkä ne onkin ne, jotka aiheuttaa masennusta?
Ei ne vedä joka päivä croissantteja, pizzaa ja pastaa. Kummallisia olettamuksia.
En ymmärrä puoliakaan koko ketjusta.
Tulipahan tehty it...
Ihminen on selviytynyt evoluutiossa kautta aikain mitä erilaisemmilla ruokavalioilla. On ollut yltäkylläisyyttä ja pulaa, pelkkää lihansyöntiä ja pelkkää kasvissyöntiä. Elimistö on kehittynyt mukautumaan parhaansa mukaan monenlaiseen ruokavalioon - ihminen on tehty pärjäämään sillä, mitä on saatavilla. Toki ruokavaliolla on merkitystä kehonpainoon, mielialaan ja sairauksien kehittymiseen, mutta uskon, että siihen ei kannata liikaa tuijottaa, se aiheuttaa vain turhaa stressiä. Uskon, että suoliston hyvää bakteerikantaa kannattaa pitää yllä ja syödä nälän mukaan, eikä huolestua jos syö jotain "väärää" ja epäterveellistä. Siis uskon, että se bakteerikannan tukeminen keinotekoisestikin (hapantuotteet, probiootit) johtaa parempaan tulokseen kuin ruuan sisällön kovin tarkkaan tuijotus. Sitten myös paljon vaikuttava tekijöitä on hormonitoiminta, jota kannattaisi pitää yllä esim. yrittäen tehdä elämästä epästressaavaa ja huolehtia läheisistä ihmissuhteista. Vielä viimeinen asia, jolla uskon olevan suurempi merkitys kuin vielä on korostettu, on hapensaanti. Jokainen tietää kuinka hyvä olo tulee raikkaan ilman saamisesta. Asun pikkukaupungissa, jossa ilma ei ole edes kovin saastunutta moneen muuhun paikkaan verrattuna - silti eron ilman puhtaudessa huomaa jo kotipaikkakunnalle, syrjäisempään taajamaan mennessä. Hapensaannin lisääminen ja stressin vähentäminen ovat mulle keinoja saavuttaa terveempi keho. Toki yritän myös syödä hyviä juttuja, mutta en halua olla ruokailujen punnitsija ja suunnittelija ja kaikkien ruokien alkuperän selvittelijä.
Vehnä on osalle ihmisistä myrkyllistä, eikä nyt puhuta vain keliaakikoista. Nykyisen teorian mukaan vehnä aiheuttaa kokonaisen kirjot erilaisia vakavia mielisairauksia. Nykyään tiedetään aspergerin ja autismin syynä olevan vehnä.
Okkei. Syy pitää hakea ruuasta eli jostain ulkoisesta tekijästä. Elämässä tapahtuneet koettelemukset ja menetykset eivät siis aiheutakaan masennusta, vaan pulla.
Mun oman havainnon mukaan pulla aiheuttaa piristystä.
Vierailija kirjoitti:
https://www.google.fi/amp/s/www.psychologytoday.com/blog/evolutionary-p…
aluksi: Ap, viitteesi lähdearvo on 0.
Tuosta PT:n artikkelista sen verran että siinähän spekuloidaan myös viljan yhteyttä skitsofreniaan, viime aikoina skitsofrenian yhteyttä on mietitty myös tulehduksiin, sikiöaikaisiin vaurioihin jne. jne. Tämä ap:n ehdotus on taas yksi ehdotus mielisairauksien syyksi. Mielen sairauksista, niiden syistä ja paranemisesta on loppujen lopuksi todella vähän, siis aivan älyttömän vähän tietoa. Että kannattaa ainakin näihin av:lla esitettyihin artikkeleihin luottaa <3
In a study published in January 1966 in The American Journal of Clinical Nutrition, researchers calculated the numbers of women admitted to mental hospitals in Finland from 1936 to 1945, and the consumption of wheat and rye during the same period. They found a significant positive correlation between the increase in average annual admissions for schizophrenia and the increase in consumption of wheat or wheat and rye. The reverse was also true: As gluten grain rations decreased, so did the rate of first-time admission to psychiatric institutions.
Vierailija kirjoitti:
In a study published in January 1966 in The American Journal of Clinical Nutrition, researchers calculated the numbers of women admitted to mental hospitals in Finland from 1936 to 1945, and the consumption of wheat and rye during the same period. They found a significant positive correlation between the increase in average annual admissions for schizophrenia and the increase in consumption of wheat or wheat and rye. The reverse was also true: As gluten grain rations decreased, so did the rate of first-time admission to psychiatric institutions.
Mielenkiintoista!
Minulla oli krooninen väsymys, psykoottinen masennus, ADHD, paniikkihäiriö ja skitsofrenia yli 15 vuoden ajan. Arvatkaa, millä noi kaikki parani alle kuukaudessa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
In a study published in January 1966 in The American Journal of Clinical Nutrition, researchers calculated the numbers of women admitted to mental hospitals in Finland from 1936 to 1945, and the consumption of wheat and rye during the same period. They found a significant positive correlation between the increase in average annual admissions for schizophrenia and the increase in consumption of wheat or wheat and rye. The reverse was also true: As gluten grain rations decreased, so did the rate of first-time admission to psychiatric institutions.
Mielenkiintoista!
Tuohon jaksoon osui sodat ja 90.000 nuoren miehen kuolema. On siinä voinut olla monella äidillä ja morsiolla mielenterveys koetuksella.
Mihinpä täällä nyt ei masentuisi ja kuolisi, varmaan ruohon syöminenkin aiheuttaa jotain huonoa.