Nopea ruoka uunissa tänään?
Mitä voisi heittää uuniin mahdollisimman vähällä esivalmistelulla ja kypsyisi vielä suht nopeasti? Kaapit on tyhjänä ja lähden kauppaan juuri ennen lounasaikaa.
Kommentit (15)
Leikkaat vihannekset ja perunat ja laadukkaan lihan paloiksi ja laitat vuokaan veden ja mausteiden kanssa ja uuniin kunnes kaikki on kypsää. Tätä ei tarvitse hauduttaa jos ostaa valmiiksi mureaa ja hyvää lihaa.
Perunasipuli vuoka tonnikalalla
2 pss perunasipulipakastetta
1 tölkki tonnikalaa öljyssä
timjamia reilusti
tilliä reilusti
hieman aromisuolaa, ehkä 1 tl
4 dl ruokacremeä, 10 % vahvuinen riittää
Laita jäiset perunat vuokaan kerroksittain muiden aineiden kanssa. Kaada tonnikalasta öljy melkein kokonaan pois ennen vuokaan laittamista. Sekoita vielä ennen kuin kaadat ruokacremet joukkoon.
Paista 200 C asteisessa uunissa 1 tunti. Sekoita välillä, niin kermat imeytyvät paremmin.
Ei tarvii tehdä paistumisen aikana muuta, kuin tuo kerran sekoittaminen.
Tonnikalan tilalle voi laittaa jauhelihaa. makkaraa, kinkkusuikaleita tms.
Jauheliha pitää paistaa ennen vuokaan laittamista.
Vähäisin valmisteluin; kiusaukset mutta ainakin tunti uunissa.
Nopeasti uunissa mutta hieman valmisteluja; lasagnette siitä paketista. Helpompaa kun vaihtaa jauhelihan tonnikalaan.
Hieman vaivaa mutta nopeat; uuniburritokset
Tosi nopea ja vaivaton; uunimakkara
10 min esivalmistelut ja puoli tuntia uunissa; kanapihvejä ja riisiä&vihanneksia paistopussissa.
Riippuu perunoista-aika; joitain ranskalaisia ja possun sisäfilettä. Paista pannulla possua ja ranskalaisten kanssa uuniin.
Uunivuuan pohjalle tarvittava määrä riisiä (esim. neljälle hengelle) ja vesi. Lisää myös kanaliemikuutio, pippuria, kasviksia, mausteita ym. Asettele päälle koipireidet. Heitä uuniin. Paista 1,5h 175 asteessa. Tarkista välillä nesteen määrää, ettei riisi kuivahda.
Okei ei ole varsinaisesti nopea ruoka, mutta esivalmisteluiltaan nopea.
Osta paistovalmis mureke ja taputtele se (leivinpaperoidulle) uunipellille ohueksi levyksi - ei tarvitse kuin uuniota näyttää. Lisukkeeksi (pika)makaronit.
Lohifilee uuniin. Pakasteuunivihannekset mukaan jos et jaksa kuoria ja pilkkoa. Valmista puolessa tunnissa.
Tätä tehdään meillä usein kun saa kerralla koko ruuan uunissa valmiiksi.
Makkaraa (tai kanapihvejä)
Parsakaalia
Porkkanaa
Paprikaa
Perunaa
(Kesäkurpitsaa)
Laita uuni lämpiämään 200c viipaloi makkara ja porkkana, paloittele paprikat, perunat ja parsakaali. Pyörittele kasviksia vähän ruokaöljyssä ja lisää haluamasi mausteet.
Anna olla uunissa n. 30min, sekoittele välillä.
https://www.chelseasmessyapron.com/one-pan-healthy-italian-sausage-vegg…
Lohi, paista lohta, muusia ja pakaste vihanneksia (siis keitettynä) kylkeen,
nam nam hyvää on.
Vierailija kirjoitti:
Uunivuuan pohjalle tarvittava määrä riisiä (esim. neljälle hengelle) ja vesi. Lisää myös kanaliemikuutio, pippuria, kasviksia, mausteita ym. Asettele päälle koipireidet. Heitä uuniin. Paista 1,5h 175 asteessa. Tarkista välillä nesteen määrää, ettei riisi kuivahda.
Okei ei ole varsinaisesti nopea ruoka, mutta esivalmisteluiltaan nopea.
Me ollaan tehty tästä sovellettu versio: Riisiä pohjalle ja sekaan purkki tomaattimurskaa, tosi pieneksi silputtua sipulia (voi käyttää myös pakastettuja sipulikuutioita) ja vähän vahvaa lihalientä tai ihan vaan vettä ja mausteita. Näiden päälle broilerin rintaleikkeet (?). Tarkoitan niitä, missä on luu mukana. Myydäänkö näitä edes? Resepti on kehitetty opiskelijataloudessa joskus 90-luvulla, aikana ennen ohutleikkeitä jne. No, voi käyttää vaikka paksumpia filepaloja tms., koipireisistä tulee mun mielestä liikaa rasvaa riisin sekaan..
Koko systeemi uuniin reiluksi tunniksi, ehkä 225 astetta ja säädellen. Nestettä lisää jos riisi meinaa kärähtää, mutta ei se yleensä kärähdä ja pintakerros saakin olla pikkuisen rapea. Mausteeksi soijaa.
Pitää muuten tehdä tätä. Toi riisi oli niin hyvää, että otin sitä välillä sellaisenaan lounaaksi töihin jos broilerit oli jo syöty ja riisiä jäi.
Jos raha ei ole este, niin uunilohi.
Minä teen nykyään aina niin, että maustan pinnan (suola, sitruunapipppuri, valkopippuri, sitruuna, erilaiset kalamausteet jne. - näiden yhdistelmä) ja laitan kalan voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.
Uunissa about 15 min ja sitten kuorin nahan ja sen harmaan mömmön pois ja uunissa vielä tarvittava aika, ehkä 10-15 min.
Keitettyjä perunoita oheen. Jos et ehdi tai pysty keittämään perunoita ja vahtia, niin pakasteesta valmis kasvisgratiini ja uuniin (vaatii pidemmän ajan kuin lohi).
Tarkoittiko aloittaja valmisteluaikaa, kypsymisaikaa vaiko molempia?
Muutama resepti on kyllä nopeasti uuniin laitettava, mm. kiusaus perunasipulisekoituksesta, mutta kypsyminen vie tunnin.
Pakastepizza on varmaan se oikeasti nopein, mutta makkaraperunat = lenkkiä paloiteltuna + ranskanperunat on myös sekä valmistus- että kypsymisajan puolesta nopea, noin 20 min.
Vierailija kirjoitti:
Jos raha ei ole este, niin uunilohi.
Ilmaista ruokaa ei saa kuin roskapöntöistä, joten jos rahaa ei ole, ruokaa ei tule.
Valmistusajasta päätellen puhut sitäpaitsi kirjolohesta, joka kelpaa lähinnä kissanruoaksi.
Tortillapizzat. Osta kinkkusuikaleita, tuoretta basilikaa&oreganoa, juustoa kuten mozzarellaa. Ja pohjalle ketsuppia tai tomaattipyreen ja peston sekoitusta.
Pakastepitsa, otat pois pahvikotelosta, riivit muovin päältä ja uuniin (noin 200 astetta) 12 minuuttia. Helppoa!