Millaista leipää teillä syödään?
Kaikki kaupan leivät kyllästyttää. Paistopisteen leivät ovat hyviä ainoastaan ostopäivänä. Mikä on sinun lempileipäsi?
Kommentit (14)
Suur-Savon leipomon Arina jälkiuunileipä.
Leivotaan leivät pääosin itse. Kaupan leivät tosiaan kyllästyttää, ja jotenkin ne eivät maistu nykyään miltään verrattuna itse leivottuihin. Ruisleipää on vähän hankalampi leipoa, joten se yleensä ostetaan. Suosikkeja kaupan leivistä on Vaasan ohut herkku ja Leivon leipomon ruisvarras.
Itse leivotuista lemppareita on mm. saaristolaisleipä, kaura-porkkanasämpylät ja rapeakuorinen maalaisleipä.
Ruisleipä eri muodossa ja näkkileipä.
Porokylän ruisleipä on suosikkini.
Tuollaista vihertävää paahtoleipää, hyvää homejuuston kanssa, nam.
Kauratyynyt on lemppari. Paahtimeen, päälle voita ja tomaattia niin ai että
Muutamassa vuodessa on leipätarjonta mennyt aivan onnettomaksi. Varsinkaan täysjyväsämpylöitä ei ole juri mitään tarjolla. Nekin ainoat 1-2 ovat ihan mauttomia. Kaikki on kaurakaurakauraa. Kiva sille allergisena yrittää jotain löytää, Hampaat ei kestä kivikovia ruisleipiä.
Ylhäisten leipomon Peltopoika-niminen taikinajuureen leivottu täysjyväruisleipä. Parasta lämpimän tuoreena, jollaisena sitä useasti ihan marketeista saakin, mutta maistuu vielä muutaman päivän vanhanakin.
Ruisrouhevuokaa, Putaan pullan, taitaa nykyisin olla useimmiten. Joskus paahtoleipää, jonkin verran leivon itse. Aika vähän syödään leipää, tuppaa vanhenemaan kaappiin.
Ihan hirveästi leipää meillä ei syödä. Se vain on oheistuote. Leipä joka syödään on -30% tai näkkäri tai hapankorppu. Sämpylää en edes muista milloin olisin viimeksi ostanut.
Näkkäri ja mantelileipä