Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kauanko teillä on yleensä taikina nousemassa?

Vierailija
19.01.2018 |

Toivottavasti teilläkin leivotaan.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
19.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sämpylätaikinan laitan ensin mikroon kohoamaan ehkä 15 - 40 minuutiksi. Riippuu miten nopeasti kohoaa. Pyrin että tuplaantuisi.

Palloiksi pyörittelyn jälkeen ehkä 15 - 40 minuuttia myös.

Vierailija
2/7 |
19.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi mikroon?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
19.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä otaksun, että leipuri laittaa sen mikroon sen vuoksi, että siellä ei synny vetoa. Olenko oikeassa? 😯

Vierailija
4/7 |
19.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pullaa teen muutaman kerran vuodessa koska lapseni haluaa ja eipä silti maistuu se itsellekin. Niin kauan että nousee, laitan levyn kuumenemaan että nousisi pian, siitä ei uskalla lähteä mihinkään. Valmiit korvapuustit n 20 min. Hyvää tulee kun laittaa voita. 

Vierailija
5/7 |
19.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi mikroon?

Sellaisen vinkin olen jostain kuullut, että mikrossa voi kohottaa. Vedoton paikka pitäisi olla, ja sehän on. Mikro tulee "esilämmitettyä" siinä, kun taikinanteon alussa lämmittää siellä sen nesteen. En tosin tiedä onko sillä lämpimyydellä kohotuksen kanssa minkä verran merkitystä. Kohotuksen aikana mikroa ei toki päällä pidetä.

Vierailija
6/7 |
19.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämpö nopeuttaa kohotusaikaa. Joskus pullataikina kohoaa montakin tuntia. Sämpylä taikina saattaa levätä yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
19.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

9kk