Kauanko teillä on yleensä taikina nousemassa?
Kommentit (7)
Minä otaksun, että leipuri laittaa sen mikroon sen vuoksi, että siellä ei synny vetoa. Olenko oikeassa? 😯
Pullaa teen muutaman kerran vuodessa koska lapseni haluaa ja eipä silti maistuu se itsellekin. Niin kauan että nousee, laitan levyn kuumenemaan että nousisi pian, siitä ei uskalla lähteä mihinkään. Valmiit korvapuustit n 20 min. Hyvää tulee kun laittaa voita.
Vierailija kirjoitti:
Miksi mikroon?
Sellaisen vinkin olen jostain kuullut, että mikrossa voi kohottaa. Vedoton paikka pitäisi olla, ja sehän on. Mikro tulee "esilämmitettyä" siinä, kun taikinanteon alussa lämmittää siellä sen nesteen. En tosin tiedä onko sillä lämpimyydellä kohotuksen kanssa minkä verran merkitystä. Kohotuksen aikana mikroa ei toki päällä pidetä.
Lämpö nopeuttaa kohotusaikaa. Joskus pullataikina kohoaa montakin tuntia. Sämpylä taikina saattaa levätä yön yli.
Sämpylätaikinan laitan ensin mikroon kohoamaan ehkä 15 - 40 minuutiksi. Riippuu miten nopeasti kohoaa. Pyrin että tuplaantuisi.
Palloiksi pyörittelyn jälkeen ehkä 15 - 40 minuuttia myös.