Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tyttö 8v sai älypuhelimen n. 2kk takaperin. Siitä lähtien onkin ollut puhelimellaan 4-5h päivässä. Huomaan että ärsyyntymiskynnys on selvästi noussut. Jos vaikka käsken tekemään läksyt kun on puhelimellaan niin korottaa ääntään ja paiskoo ovia. Tai toinen, kun käsken ruokapöydässä laittamaan puhelimen pois niin tömistelee ja pitää tahallaan mekkalaa kolisuttamalla astioita ja irvistelee tai syö tahallaan suu auki niin että kuola valuu (tietää tämän ärsyttävän minua)

Ulkona samaten heittää hanskat tai pipon ojaan, saattaa haukkua minua tyyliin "oot paska/tyhmä" ja kiirehtii sisälle. Ennen oli innokas ulkoilija. Myös kaupassa halusi ennen toimia apuna, punnita vihanneksia ja hakea pyydettyjä tavaroita. Nyt on nenä kiinni puhelimessa niin että hyvä ettei törmäile hyllyihin.

Miten rajoittaa käyttöä ilman raivokohtauksia ja tiuskimista?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (3)

Vierailija

Rajoitat niin, että otat siitä puhelimesta netin pois käytöstä. Lapset tarvitsevat rajoja. Ja tietty myös rakkautta eli netti takas sitten ku osaa käyttäytyä. Tarvittaessa toistat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Lapsesi on herkästi älylaitteeseen addiktoituva meillä oli sama ongelma. Laitettiin 2h päivässä rajoitus, jonka jälkeen puhelin vanhempien valvontaan ja yöksi tietty pois, eikä käyttöä enää 2h ennen nukkumaan menoa.

Panostimme yhdessäoloon enemmän, perheen leffailtoja, lempiruokapäiviä, kirjadtokäyntejä jne. Saatiin 8-vuotias takaisin, turha kiukuttelu loppui.

Siirtymäaika oli vaativa, mutta kannatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla