Maitoliemiperunat ja leipäressu
Olisiko jollain ohjetta ko. ruokiin? Mies haikailee noiden perään, olivat kuulemma herkkua lapsena, eikä äitinsä enää valitettavasti ole kertomassa reseptejä. Joten, jos joku täällä osaisi auttaa, olisin kiitollinen!
P.s. Googleteltiin noita eikä oikein mikään tuntunut kuulostavan miehen mielestä "oikealta", siksi ajattelin kysäistä täältä.
Kommentit (7)
Leipäressun ohjeen löysin. 2l maitoa, 1/2 rkl suolaa, 1/2 l hapanleipäkuutioita ja 25g voita. Kiehauta maito, mausta suolalla ja kaada liemi leipäkuutioiden ja voin joukkoon.
Itä-Suomen leipäressu:
Paista leipäkuutiot voissa pannulla (mieluiten sekä ruis- että vaaleaa leipää, kuivaneet käy hyvin) ja lisää maitoa. Tarvittaessa suolaa. Keitä hetken, että liemi vähän suurustuu leivästä.
Syödessä voi vielä laittaa nokareen voita päälle.
On oikeasti hyvää.
Maitoperunoihin tarvii uusia perunoita eli jää ensi kesään. Perunoista harjataan eli pestään kuoret pois - keitetään kypsiski - keitetyt perunat pilkotaan mieleisiski paloiksi lautaselle -päälle ripotellaan suolaa ja kaadetaan kylmä maito päälle. Syödään hyvällä ruokahalulla lisäkkeenä ruisleipää ja suolakalaa. Jotkut sotkee sekaan vielä ruohosipulia, mutta ei se sitä välttämättä kaipaa.
Vierailija kirjoitti:
Itä-Suomen leipäressu:
Paista leipäkuutiot voissa pannulla (mieluiten sekä ruis- että vaaleaa leipää, kuivaneet käy hyvin) ja lisää maitoa. Tarvittaessa suolaa. Keitä hetken, että liemi vähän suurustuu leivästä.
Syödessä voi vielä laittaa nokareen voita päälle.
On oikeasti hyvää.
Tämä on se mitä itse lapsena sain ja kuulostaa paremmalta kuin tuo toinen versio
Googlea maitopottu niin saat ohjeet.
Ei niihin kylmää maitoa lisätä
Vierailija kirjoitti:
Itä-Suomen leipäressu:
Paista leipäkuutiot voissa pannulla (mieluiten sekä ruis- että vaaleaa leipää, kuivaneet käy hyvin) ja lisää maitoa. Tarvittaessa suolaa. Keitä hetken, että liemi vähän suurustuu leivästä.
Syödessä voi vielä laittaa nokareen voita päälle.
On oikeasti hyvää.
Tämä on se oikea leipäressu.
Leipäressuun keitetään maito johon lisätään suolaa. Palotaan ruisleipää lautaselle, kaadetaan maito päälle ja nokare voita tai levitettä sekaan.