Vinkkejä terveellisistä ruuista?
Aikeissa olisi taas laittaa ruokailut kuntoon, ei laihduttamista varsinaisesti vaan lisätä vaan kasvisten osuutta ruokailussa.
Kaipaan siis vinkkejä kasvispitoisista ruuista, joita voisi tehdä esim. kahdeksi iltaruuaksi kerrallaan.
Lounaaksi on yleensä jokin keitto, joten jotain laatikkoruokia/patoja tm.
Voi myös vinkata terveellisempiä "eineksiä" (ts. pakastealtaasta saatavat) kiireellisemmille päiville tai jotain kivoja (ja mieluusti yksinkertaisia) kasvislisukkeita kanalle, lihalle ja kalalle. :)
Kommentit (62)
Tee ihan tavallisia ruokia. Netti on pullollaan reseptejä. Ruokavalion kokonaisuus ratkaisee terveellisyyden.
Kasvisten osuutta on helppo lisätä jättämällä kaikki pasta ja peruna pois lautaselta ja korvaamalla ne kunnon kasviksilla. Erilaisia salaatteja ja uunissa grillattuja juureksia tai paprikaa.
Muutenkin hyvä ajatella sitä niinpäin, että pyrkii välttämään sellaisia ruoka-aineita mitä sisältää pelkästään kaloreita ilman mitään vitamiineja ja hivenaineita. Korvaa sellaiset ravinteikkalla ruoalla. Tuollainen pasta-peruna-sokeri osasto kannattaisi melkeen kenen tahansa jättää kokonaan pois ruokavaliostaan. Jos ei jostain syystä tarvitse erityisen paljon kaloreita päivittäin. Kuten vaikka urheilija tai fyysisesti raskasta työtä tekevä.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkia. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin tätä näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellillisen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkia. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin tätä näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellillisen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkoa. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellillisen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkoa. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellilliseen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Jaa se vähän jumitti. Tuliko selväksi, niin vaikka et keittoja halunnutkaan?
:D
Vierailija kirjoitti:
Jaa se vähän jumitti. Tuliko selväksi, niin vaikka et keittoja halunnutkaan?
:D
Suksi nyt kuuseen noitten linssikeittojens kanssa!!
Teen joskus vain tällaisen "tapaslautasen": keitettyä kananmunaa, avokadoa, kidneypapuja, tuoretta pinaattia, kurkkua ja tomaattia.
Suosittelen lämpimästi isojen markettien venäjäosiosta hankkimaan TATTARIA. tattari on luonnonmukisesti gluteeniton "vilja" joka on niin superterveellistä mutta sairaan hyvää ihan vaan sellaisenaan (maidon/voin/raejuuston kanssa) tai lisäkkeeksi kana/kala/lihakastikkeen kanssa perunan tms sijasta. Riisiä en koskaan suosittele- siinä ei ole ravintoa lainkaan-toisin kuin edellä mainitussa TATTARISSA! huuhtele hyvin ja heitä tattaria x määrä runsaaseen keittoveteen ja suolaa. Keitä 13-15 minuuttia kannen alla ja valuta. Nauti ! Koska tattarin proteiinipitoisuus on niin iso, et välttämättä muuta lihaa kylkeen edes tarvi. On meinaa terveellistä ja silti et ole nälässä!
Syö monipuolisesti mutta jätä siideri ja olut vähemmälle.
Linssikeitto on hyvää ja erittäin terveellistä.
Päivän ateriat:
Aamiainen: ruis- tai kaurapuuro maidolla.
Työlounas: ananaspurkki ja raejuustopurkki sekoitettuna
Välipala: iso appelsiini
Kotipäivällinen: apetit pakastepinaattikeitto ja 2 kananmunaa
Iltapala: proteiinirahka mehukeitolla.
Päivän kalorit:
1200 kaloria. Riittävästi proteiinia.
Alussa on vara vähän syödä enemmänkin.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkoa. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellilliseen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkoa. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellilliseen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkoa. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellilliseen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkoa. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellilliseen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Keittoja et halunnut, mutta vinkkaan kuitenkin linssikeiton. Itse ämppään siihen vähän sitä sun tätä, tänään laitoin porkkanaa, perunaa ja paprikaa. On ruokaisaa ja varsinkin jos löräyttää annoksen päälle vielä creme fraichea (tästäkin näytti olevan kauraversio olemassa).
Eilen meillä syötiin perus pakastealtaan pinaattikeittoa munien kans.
Jouluna tein punajuuri-qvinoa-sinihomejuustolaatikkoa. Voi että oli herkullista!
Leivän päälle mulla on aika usein itsetehtyä hummusta (kikhernetahnaa) jääkaapissa, niin näitä kun vielä keiton kylkeen niin on hyvä. Viimeksi laitoin hummukseen kikherneitä, sitruunaa, pinaattia, persiljaa ja valkosipulia. Currya, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria mausteeksi ja valmiin tahnan päälle oliiviöljyä. Leipä oli itsetehtyä siemennäkkäriä, siihen ei tarvi muuta kuin pellilliseen muutaman desin eri siemeniä, pari munaa ja suolaa. Sekaisin ja ~20min 200c uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Muutenkin hyvä ajatella sitä niinpäin, että pyrkii välttämään sellaisia ruoka-aineita mitä sisältää pelkästään kaloreita ilman mitään vitamiineja ja hivenaineita. Korvaa sellaiset ravinteikkalla ruoalla. Tuollainen pasta-peruna-sokeri osasto kannattaisi melkeen kenen tahansa jättää kokonaan pois ruokavaliostaan.
Sit kun vielä kerrot, että miksi ihmeessä peruna on listallasi pois jätettävänä. Vitamiineja ja mineraalejahan siinä on varsin hyvin. Varsinkin juurikin niitä, joista väestöllä on puutos, on runsaasti, kuten magnesium/kalium/rauta/B9.
"No kun se on pelkkää hiilaria" on sitten väärä vastaus. Perunassa on yli 10 % proteiinia, joka on varsin riittävä määrä. Kuitujakin siinä on tuplasti saantisuosituksen verran. Lisäksi sillä lienee suurin tunnettu kylläisyys-indeksi, vaikkei tässä ketjussa painonhallintaruokia etsittykään. Glykeeminen indeksi on toki korkea, mutta riippuu ateriakokonaisuudesta kuinka ongelmallista se on vai onko ollenkaan.
Yksi mun lemppari on tällainen: Laitan vuokaan kasviksia ja jauhelihakastike päälle ja jos haluaa, niin juustoraastetta, käytän kuumassa uunissa väriä saamassa.
Kasviksista saa hyvän lisäkkeen ruualle kuin ruualle kun ne paistaa voissa ja hauduttaa kermassa. Saa hyvin ravinteita ja kaloreita.