Teettekö paellaa koskaan?
Mikä on teidän lemppari paella? Jos on hyviä ohjeita niin olis kiva kokeilla?
Kommentit (18)
Eikös tuo ole kuin pyttipannu suomalaisille? Viikon jämäruuat yhdelle pannulle ja tadaa, perjantain kiireruoka on valmista. Eli laitan sitä mitä kaapissa sattuu olemaan ja kutsun sitä pyttäriksi jos on pääasiassa perunaa tai paellaksi jos on muuten kaikenlaista kasvista.
Teemme useinkin. Avaimet hyvää paellaan:
-Malttia
-Olut
-Sopivan kypsyiset proteiinit
-Polta sen vaan reilusti rapsakaksi siihen paellapannuun
Tarkoitin kyllä vähän eksoottisempaa kuin pyttipannu. Sori, älä nyt pahoita mieltäsi.
Hyvä kun muistutit tuonkin ruoan olemassaolosta. Ei ole aikoihin tullut tehtyä, mutta voisikin nyt. Kinkunjämät sinne hyvin uppoaisivat sekaan.
Meillä syödään tänään paellaa.
Broileria, mehevinä paloina, ei suikaleina
Kahta eri chorizoraakamakkaraa
Katkarapuja
Simpukoita
Paprikaa
Kevätsipulia
Pakaste herneitä
Pakaste sokeriherneitä paloissa
Pitkäjyväistä riisiä
Chiliä
Valkosipulia
Valkoviiniä
Kurkumaa
Mahtava ruoka, maistuu vielä huomennakin, ei tarvitse rehkiä vuoden ensimmäisenä päivänä 🤗
Teen melko usein. Jensenin kiusaus perjantaipaella
http://porisevatpadat.blogspot.fi/2013/01/alyttoman-hyva-paella.html?m=1
Vierailija kirjoitti:
Meillä syödään tänään paellaa.
Broileria, mehevinä paloina, ei suikaleina
Kahta eri chorizoraakamakkaraa
Katkarapuja
Simpukoita
Paprikaa
Kevätsipulia
Pakaste herneitä
Pakaste sokeriherneitä paloissa
Pitkäjyväistä riisiä
Chiliä
Valkosipulia
Valkoviiniä
KurkumaaMahtava ruoka, maistuu vielä huomennakin, ei tarvitse rehkiä vuoden ensimmäisenä päivänä 🤗
Kuulostaa herkulliselta.
Kyllä paella on "jämäruoka" siinä missä pyttipannu tai pizzakin. Mikä kenellekin on eksoottista ja mikä ei. Jämäruoissa ei ole mitään vikaa. Syötävien tähteiden pois heittäminen on tyhmää, ne kannattaa uusiokäyttää ja jatkojalostaa.
En ole vielä tehnyt paellaa. Kuvittelen jotenkin hassusti, että syöjiä pitää aina olla paljon ja vaikka makkara ja kana voivat olla tähteitä, on katkarapujen ja simpukoiden oltava vastapyydettyjä.
Ja tarjolle sitruunalohkoja, eikö vaan, 7?
8:n linkittämässä ohjeessa käytetään risottoriisiä (arborio), 7 käyttää pitkäjyväistä riisiä. Luulisi että risottoriisillä tulisi maukkaampaa, se kun imee itseensä nesteitä ja makuja paremmin.
Meillä se on kesäruoka, tehdään muurikkapannulla. Eikä siihen tosiaankaan käytetä tähteitä vaan tuoreista runsaista raaka-aineista tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Meillä se on kesäruoka, tehdään muurikkapannulla. Eikä siihen tosiaankaan käytetä tähteitä vaan tuoreista runsaista raaka-aineista tehdään.
Meillä on Muurikkaan paellapannu. Hankalinta on ollut löytää oikeaa paellariisiä.
Aina kun saan kanin, niin teen paellaa. Paella ei ole paella ilman kania.
Vierailija kirjoitti:
Aina kun saan kanin, niin teen paellaa. Paella ei ole paella ilman kania.
Tai sammakonreisiä. Riippuu siitä onko kyseessä merellinen vai "maallinen" paella, ainekset sen mukaan. Tosin kyllä paellaan voi laittaa ihan mitä tahtoo ja saa käsiinsä. Riisipelloilla ennen otettiin kiinni just sammakot ja kanit ja tehtiin ruoaksi työn lomassa.
Tuossa nro 7 luetteli aineksia, mutta siitä puuttui liemi. Sitähän tarvitaan paljon. Ja sahrami, mutta kaikki eivät tykkää sen mausta.
7 jatkaa:
Kyllä, unohdin mainita sitruunalohkot.
Liemenä valkoviiniä desin verran ja kanalientä litran verran.
Pitkäjyväinen riisi on mielestäni toiminut, niin en ole edes tullut ajatelleeksi muuta, täytyypä miettiä seuraavalla kerralla .👍
Kyllä niitä syöjiä kannattaakin olla paikalla useampia, ruokaa tulee paljon, koska raaka-aineita niin montaa eri lajia, vaikka kuinka vähän laittaisi jokaista, kokonaismäärä on suuri.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä niitä syöjiä kannattaakin olla paikalla useampia, ruokaa tulee paljon, koska raaka-aineita niin montaa eri lajia, vaikka kuinka vähän laittaisi jokaista, kokonaismäärä on suuri.
Samaa mieltä. Ei sitä oikein ole mieltä tehdä desistä riisiä. :)
Vierailija kirjoitti:
7 jatkaa:
Kyllä, unohdin mainita sitruunalohkot.
Liemenä valkoviiniä desin verran ja kanalientä litran verran.
Pitkäjyväinen riisi on mielestäni toiminut, niin en ole edes tullut ajatelleeksi muuta, täytyypä miettiä seuraavalla kerralla .👍Kyllä niitä syöjiä kannattaakin olla paikalla useampia, ruokaa tulee paljon, koska raaka-aineita niin montaa eri lajia, vaikka kuinka vähän laittaisi jokaista, kokonaismäärä on suuri.
Tulin ajatelleeksi risottoriisiä siksi, että kun katsoin telkkarista miten Rick Stein teki täytettyjä vihanneksia (kuuluu meidän perheen jämäruokavalikoimaan), hän neuvoi että niihinkin pitää laittaa arboriota tai carnarolia. Kokeilin heti, ja ero oli huomattava!
Hauskaa ja maukasta uutta vuotta!
9
Juu, herkkujen herkku, mutta en ole aikoihin tehnyt. Kiitos muistutuksesta!
Meillä yleensä tulee:
voimaakkaasti maustettu chili-broileria
sipulia
punaista paprikaa, jätetään al-dente:ksi
persikanlohkoja säilykeenä
ananaspaloja tuomaan makeutta
herkkusieniä (tuoreena)
oliiveja
chorizo-makkaraa
maustettua riisiä, carnivale on parasta.
tujaus chilikastiketta
Lidlin pakaste Paellaa joo