Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jääkaapissa 3 purkkia vanhenevaa kermaa

Vierailija
27.12.2017 |

Mitä teen kolmesta 2dl purkista kermaa? Menevät vanhaksi tänään. Luulin tarvitsevani jouluruokiin, mutta jäi käyttämättä.

Kommentit (74)

Vierailija
1/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakasta

Vierailija
2/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahkajälkkäri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerma säilyy avaamattomana jääkaapissa hyvinkin pari viikkoa parasta ennen -päivämäärän jälkeen. 

Eli ei kiirettä!

Vierailija
4/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne voi pakastaa, ei kyllä vaahtoudu enää, mutta ruokiin voi käyttää.  Itse vaan joisin ne pois :)

Vierailija
5/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahkaa ehdottaisin minäkin, tosin siihen ei kolmea purkkia mene jos ei ole suurperhe. Luumurahka olisi kyllä hyvää :)

Vierailija
6/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen käyttänyt jopa kuukauden vanhaa kermaa. Mitään maku- tai rakennevirhettä ei ollut. 

En oikein tajua kermojen ja hapanmaitotuotteiden kohdalla näitä merkintöjä, koska säilyvät moitteettomina paljon pidempään. Samoin kananmunat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä kovaa kinuskia ja herkuttele.

Mutta säilyvätkin kyllä hyvin, kuten edellä joku totesi.

Vierailija
8/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannari/lättytaikinaan, puuroon, pulla/leipätaikinaan, marjarahkaan, pinaattikeittoon, lasagnekastikkeeseen, mihin tahansa kastikkeeseen, kiusaukseen...

Vaikeampi keksiä mihin kermaa ei voisi käyttää..ehkä vihersalaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös niissä kermoissa ole merkitty viimeinen myyntipäivä, viimeinen käyttöpäivä on eri asia. Maitotuotteet ovat kelvollisia viikkoja viimeisen myyntipäivän jälkeen.

Vierailija
10/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pystyy käyttämään vielä uutena vuotenakin, ei mene pilalle! Mutta, jos vinkkejä kaipaat, niin meillä oli joulujälkkärinä panna cottaa. Siihen saa hyvin menemään parit kermapurkit. Hannatädinkakkuihin menee kermaa. Keitä puuro, esim. riisipuuro, liki valmiiksi veden kanssa ja lopuksi kermaa, niin tulee täyteläistä puuroa. Rahkajälkkäri, kuten ehdotettu. Pakasta, voi käyttää ainakin ruoanlaitossa. Tai joku kiusaus ruoaksi ja kermaa siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös niissä kermoissa ole merkitty viimeinen myyntipäivä, viimeinen käyttöpäivä on eri asia. Maitotuotteet ovat kelvollisia viikkoja viimeisen myyntipäivän jälkeen.

Ei ole pariinkymmeneen vuoteen ollut mitään viimeinen myyntipäivä -merkintää. 

On parasta ennen, joka ei estä myyntiä tämän jälkeen. Kauppiaat kuitenkin imagosyistä poistavat nämä tuotteet jo ennen viimeistä päivämäärää yleensä. Koska ihmiset ovat laista tietämättömiä, ei näitä voi oikein tahraamatta kaupan mainetta myydä alennuksellakaan tämän jälkeen. Tuhlaus on siis valtavaa. 

Toinen merkintä on viimeinen käyttöpäivä, joka tarkoittaa luonnollisesti myös viimeistä myyntipäivää. Tämä on siis elintarviketurvallisuuslaissa. 

Tämä merkintä on herkästi pilaantuville tuotteille kuten liha ja kala. 

Tätä merkintää on syytä noudattaa kotioloissakin eli ei lähde käyttämään päivämäärän ylittänyttä tuotetta. 

Vierailija
12/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermakahvia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee joku ihana jäädyke! Siinä yhdistyy herkku ja pakastaminen. 

Vierailija
14/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidä Odinin pidot ja tarjoa kermaa kermakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunalaatikko, ylimääräiset sipulipalat siihen myös.

Vierailija
16/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse heittäisin menemään. Liian epäterveellistä käytettäväksi vain siksi, ”ettei menisi hukkaan”.

Vierailija
17/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapankermakakku! 

Vierailija
18/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen tänään kinkkukiusausta kinkun jämistä, siihen ajattelin törkätä myös ylijääneen kerman ja smetanan.

Vierailija
19/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse heittäisin menemään. Liian epäterveellistä käytettäväksi vain siksi, ”ettei menisi hukkaan”.

Eviran sivuilta voit lukea, jos et täältä usko. 

Parasta ennen -tuotteita voi käyttää aistinvaraisesti pitkäänkin päiväyksen jälkeen. Ne eivät muutu "epäterveellisiksi" jollain kellonlyömällä. 

Eivät tietysti viimeinen käyttöpäivä -tuotteetkaan, mutta ne ovat mikrobiologisessa mielessä niin herkkiä, että suositellaan noudattamaan eksaktisti tätä merkintää. 

Vierailija
20/74 |
27.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se kerma miksikään mene ennen uuttavuotta.

Jos kerma pääsee happanemaan, niin sitten siitä tehdään pannaria, lettuja, kakkuja, leipää, Hannatädin kakkuja, munajuustoa... On niin monia ruokia, mihin suorastaan kuuluu käyttää hapanta kermaa.