Miksi mun kuivakakut heti murenee leikattaessa ( silloin vielä jonkin verran lämpimiä)
Vai miks ne murenee, mitä ihmettä teen aina väärin
Kommentit (7)
Itse kumoan kakun pois muutaman minuutin kuluttua, en muista, mistä tuon kuulin. Hyvin ne ovat lähteneet. Kuivakakut ovat yleensä parempia leipomista seuraavana päivänä, kun maut tasaantuvat. Mureneminen johtunee lämpimänä leikkaamisesta. Kakkutaikina on yllättävän löysää, itse meinaan aina laittaa varmuuden vuoksi vähän lisää jauhoja.
Mulla taas tulee aina se paistopinta ihan kuperaksi ja kovaksi. Mikä tähän auttaa?
Vierailija kirjoitti:
Mulla taas tulee aina se paistopinta ihan kuperaksi ja kovaksi. Mikä tähän auttaa?
Paista alemmalla tasolla, ja laita taikinaan vähemmän jauhoja. En minä oikeasti tiedä, kun mulla on saa ongelma, ja se vielä halkeilee. Ei enää ihan aina, joten ehkä tuo konsti auttaa.
Aloittajan ongelma voi ratketa sillä, että antaa "tekeytyä" vuoassa ennen kumoamista, mutta myös jauhojen määrä ja laatu vaikuttaa.
No toivottavasti huomenna ei olis niin "murenevaa" kun antaa tekeytyä. Kannattaako säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Ei kuivakakkua saa leikata lämpimänä! Säilytä viileässä ja leikkaa vasta seuraavana päivänä.
Vierailija kirjoitti:
Ei kuivakakkua saa leikata lämpimänä! Säilytä viileässä ja leikkaa vasta seuraavana päivänä.
Kiitti vinkistä
Äitini neuvoi, että kuivakakkua ei saa kumota ulos vuoasta ennen kuin se on jäähtynyt.