G: Mitä perinteisiä pääsiäisruokia teillä syödään pääsiäisen aikana?
Kommentit (7)
ja hän intohimoisena ruoanlaittajana ja perinteiden vaalijana tekee kyllä ruoat viimosen päälle.
Olen varma, että pöydästä löytyy ainakin lampaanpaisti ja valkosipuliperunat, lammas-punaviini, jälkiruoaksi mämmiä, pashaa ja kulitsaa, sekä kulhollinen suklaamunia. Aamiaisella värjättyjä kananmunia.
Alkupala aina vaihtelee, onko siihen olemassa muuten jotain perinnettä? Meillä on usein ollut avokado-katkarapu-cocktail tai vuohenjuusto-salaatti.
Minä en voi sietää lammasta - hyi! Haju on kuin vanhassa villasukassa :p
Lammasta ei ole totuttu valmistamaan, jotain muuta " juhlavampaa" lihaa sitten.
Pääsiäisaterialla siis lammas ja hyvä punaviini ovat ehdottomat. Lampaan valmistustapa ja muut ruokalajit sitten kyllä vaihtelevat. Mämmiä tai pashaa meillä ei oikeastaan kukaan syö, mutta välillä intoudutaan kulttuuriperinteiden nimissä laittamaan pashat ja kulitsat. Pääsiäsaamiaisella on ainakin värjättyjä/maalattuja munia ja aika usein on innostuttu laittamaan aamiaispannukakkuja.
Ja koristelut mignon-muna mieheen pitää aina olla vaikka olis millainen laihkari päällä :)
suklaamuniakaan ei voi lapset syödä, kun on allergiaa....