Onko karjalaisia paikalla, miten tehdään aito munavoi?
Montako minuuttia keitetään kananmunia? Mikä munien-voin suhde? Sekoitetaanko varovasti vai kunnolla? Maustetaanko?
Kommentit (13)
Jaaha, palstalla on siis ainoastaan lappalaisia. En kyllä ihmettele, meno on sen mukaista.
5 minuuttia muna suussa ja vatkaus. Huljuttele suussa munavoita ja levitä haluamasi herkun päälle.
Keitetyt kananmunat muhennetaan ja sekoitetaan voihin, hieman suolaa mausteeksi.
Voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kananmunia keitetään riittävästi. Munat pilkotaan voin sekaan ja sekoitetaan. Jotkut lisäävät vähän suolaa.
Suhteet vaihtelee aina tekijän mukaan. Itse laitan paljon kananmunaa.
Kyseessä ovat kai lähinnä omat mieltymykset. Itse pidän siitä, että munat ovat hieman löysiä ja munavoihin jää kunnon munanpalasia, liian hieno munavoi ei ole omaan makuuni. Munia pitää myös olla paljon, ettei munavoi ole liian voinen ja maistu liian rasvaiselta.
Voin tilalla kannattaa käyttää raejuustoa, tulee kevyttä eikä tuki suonia :)
Jos haluat hienostella, niin silppua persiljaa sekaan.
Sillai Karjalassakin tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Voin tilalla kannattaa käyttää raejuustoa, tulee kevyttä eikä tuki suonia :)
ÄLÄ IKINÄ nimitä raejuustomössöjä munavoiksi.
Vierailija kirjoitti:
Voin tilalla kannattaa käyttää raejuustoa, tulee kevyttä eikä tuki suonia :)
Ei se kyllä munavoita ole. Mitä lie munajuustoa:)
Teen nykyisin oivariiniin, ei ole niin tönkköä kuin voihin tehty ja tietty raejuustoa voi laittaa hiukan sekaan.
Terv. mummo Suistamolta
Appuuva!