Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suomalainen ei osaa tehdä karjanpiirakoita, kunnon pullapitkoa, ruisleipää, karjalanpaistia - lista on loputon

Vierailija
07.12.2017 |

Esim Ranskassa olisi ennen näkemätöntä että kansalliset ruoat olisivat näin retuperällä, kuin Suomessa on tällä hetkellä.

Kaupoista saa etsiä etsimällä esim pullapitkoa, ja minkälaista se sitten on? Margariinia, veteen leivottu, lisäaineita... Sama ruisleivän kohdalla. Ja kuka osaa tehdä sitä herkullista karjalanpaistia? Mummon mummo osasi. Entäs sitten karjalanpiirakat? Ne joita Fazer valmistaa, eivät ansaitse karjalanpiirakan nimeä.

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko sinä niitä kuuluisia mielensäpahoittajia? Onko teillä joku yhdistys, jossa valitatte kaikista maailman pikkuasioista?

Vierailija
2/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee ap itse, ei kaupasta saa kuin korvikkeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi et leivo itse? Ei tulis mieleenkään ostaa esim. pullapitkoa kaupasta. Aina itse tehtyä oikeaan voihin ja täysmaitoon. Karjalanpiirakatkaan ei oo vaikeita tehdä itse.

Vierailija
4/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Esim Ranskassa olisi ennen näkemätöntä että kansalliset ruoat olisivat näin retuperällä, kuin Suomessa on tällä hetkellä.

Kaupoista saa etsiä etsimällä esim pullapitkoa, ja minkälaista se sitten on? Margariinia, veteen leivottu, lisäaineita... Sama ruisleivän kohdalla. Ja kuka osaa tehdä sitä herkullista karjalanpaistia? Mummon mummo osasi. Entäs sitten karjalanpiirakat? Ne joita Fazer valmistaa, eivät ansaitse karjalanpiirakan nimeä.

Miksi kaupoista etsit, tee itse.

Vierailija
5/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi näin väität. Karjalanpaisti on maailman yksinkertaisin ruoka. Mätät vain tavaraa pataan ja se kypsyy itsestään uunissa. Mistä olet saanut päähäsi ettei suomalaiset sitä osaa tehdä. Eria asia on jos sellaista ruokaa EI HALUA SYÖDÄ.

Vierailija
6/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli sun vaimo ei leivo sulle pullaa niin olet persekipeä? Leivo itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Esim Ranskassa olisi ennen näkemätöntä että kansalliset ruoat olisivat näin retuperällä, kuin Suomessa on tällä hetkellä.

Kaupoista saa etsiä etsimällä esim pullapitkoa, ja minkälaista se sitten on? Margariinia, veteen leivottu, lisäaineita... Sama ruisleivän kohdalla. Ja kuka osaa tehdä sitä herkullista karjalanpaistia? Mummon mummo osasi. Entäs sitten karjalanpiirakat? Ne joita Fazer valmistaa, eivät ansaitse karjalanpiirakan nimeä.

Ei kaupasta saa kotiruokaa. Se pitää vaivautua tekemään itse. Kaupan valmisruoat on täynnä lisäaineita ja puolivalmisteen puolivalmisteita. Ei ne nyt mitään myrkkyä sisällä, mutta ovat suhteessa todella kalliita siihen, mitä saa aikaan jos viitsii itse nähdä vaivaa.

Vierailija
8/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Epäilen.. itse osaan ja kaupassa oli puuroriisi esillä, ennen yhtenäisyyspäivää ja televisiossa mainostettiin että nyt karjalanpaistilihat halvalla. Pullapitkoa en leivo koskaan, mutta korvapuusteja voilla kylläkin. Luulen että monet muutkin osaavat. Toki osa ihmisistä ei osaa, eikä ole koskaan osannutkaan tai koskaan halua oppiakkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Esim Ranskassa olisi ennen näkemätöntä että kansalliset ruoat olisivat näin retuperällä, kuin Suomessa on tällä hetkellä.

Kaupoista saa etsiä etsimällä esim pullapitkoa, ja minkälaista se sitten on? Margariinia, veteen leivottu, lisäaineita... Sama ruisleivän kohdalla. Ja kuka osaa tehdä sitä herkullista karjalanpaistia? Mummon mummo osasi. Entäs sitten karjalanpiirakat? Ne joita Fazer valmistaa, eivät ansaitse karjalanpiirakan nimeä.

Kato kaikkia ei  noi pula-ajan keitokset kiinnosta. Niitä syötiin aiemminkin lähinnä koska muuta ei ollut. Tuliko  yllätyksenä ettei nyt enää maistu?

Ranskalainen ruoka on lähtökohtaisesti jo  ihan eri tasolla ja hyvää toisin kuin klimppisoppa tai tappaiskeitto.

Vierailija
10/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä osaavat, mutta vain harvat ovat valmiit maksamaan kaikesta siitä, mitä karjalanpiirakat, karjalanpaisti ja ruisleipä vaativat. Esim. karjalanpaisti vaatii n.4-6h kypsentämisen.

Ja ihanko oikeasti kuvittelet karjalanpiirakoiden maksavan 1,95€/8 kpl, kun mainitset Fazerin piirakat.

Ei, oikeat karjalanpiirakat maksavat 0,70-1.00€ kappale ja saat niitä kauppahallissa, torilta ja kotileipomosta. Juuri tilasin jouluksi, 100kpl erissä hinta oli 0,85€/kpl.

Valmista karjalanpaistin, tuskin saat kaupasta ja harvoin edes ravintolan listalta, pyydä tekemää jotakin pitopalvelua. Varmasti osaavat.

Ruisleivän eri valmistusvaiheet varmaan tiedätkit, sekin kun vaatii vähintään kaksi päivää, jos valmis leipäjuuri on olemassa.

Kyllä suomalaista osaamista löytyy, mutta ei suinkaan markettien hyllyltä tarjoushintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hävettää olla suomalainen. Käsite suomalaisuus on muutenkin rasistinen.

Vierailija
12/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei ei kaupan einekset ole mitään oikeaa ruokaa! Eikä tämä koske vain suomalaisia perinneruokia. Ei mikään roiskeläppä-einespitsakaan edusta italialaista ruokakulttuuria.

Ja jos et osaa tehdä oikeaa ruokaa, niin voithan aina opetella!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä saa mitä tilaa, mutta ei pidä sanoa, ettei Suomessa muka osata, jos valitsee marketin hyllyltä teollisesti ja koneella valmistettuja karjalanpiirakoita hintaan 2€/10 kpl.

Mene kauppahallin tai torille ja osta käsintehtyjä piirakoita hintaan euron kappale, jolloin hinta ja maku on kohdallaan.

Näin on myös Ranskassa, laatua ei saa ilmaiseksi, vaan siitä on maksettava.

Vierailija
14/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän nyt ole puhe pula-ajan keitoksista ja pettuleivistä, vaan normaaleista suomalaisista ruoista, kuten kotipullasta, karjalanpiirakoista jne. Vaan kun ei enää viitsitä yksinkertaisesti itse tehdä mitään. Tuleehan sitä sotkua keittiöön ja voi kauhistus kun pitää ne jäljetkin sitten siivota. Menee kallista tietsikka aikaa hukkaan. Voi voi !!!!!! Hyvä esimerkki on serkkuni (perheellinen), joka ei millään kerkeä leipoa tai laittaa ruokaa, koska töistä päästyään menee suoraan shoppailemaan ja tuo samalla kaupasta jotain valmista, heittää sapuskat pöydälle ja käskee jokaisen lämmittää itse mikrossa. Tätä se on monissakin kodeissa nykyaikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Esim Ranskassa olisi ennen näkemätöntä että kansalliset ruoat olisivat näin retuperällä, kuin Suomessa on tällä hetkellä.

Kaupoista saa etsiä etsimällä esim pullapitkoa, ja minkälaista se sitten on? Margariinia, veteen leivottu, lisäaineita... Sama ruisleivän kohdalla. Ja kuka osaa tehdä sitä herkullista karjalanpaistia? Mummon mummo osasi. Entäs sitten karjalanpiirakat? Ne joita Fazer valmistaa, eivät ansaitse karjalanpiirakan nimeä.

Kato kaikkia ei  noi pula-ajan keitokset kiinnosta. Niitä syötiin aiemminkin lähinnä koska muuta ei ollut. Tuliko  yllätyksenä ettei nyt enää maistu?

Ranskalainen ruoka on lähtökohtaisesti jo  ihan eri tasolla ja hyvää toisin kuin klimppisoppa tai tappaiskeitto.

Olet varmaan hyvin perehtynyt ranskalaiseen keittiöön.

Kerrohan mistä saat parasta andouillettea tai boudin noirea?

Vierailija
16/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän nyt ole puhe pula-ajan keitoksista ja pettuleivistä, vaan normaaleista suomalaisista ruoista, kuten kotipullasta, karjalanpiirakoista jne. Vaan kun ei enää viitsitä yksinkertaisesti itse tehdä mitään. Tuleehan sitä sotkua keittiöön ja voi kauhistus kun pitää ne jäljetkin sitten siivota. Menee kallista tietsikka aikaa hukkaan. Voi voi !!!!!! Hyvä esimerkki on serkkuni (perheellinen), joka ei millään kerkeä leipoa tai laittaa ruokaa, koska töistä päästyään menee suoraan shoppailemaan ja tuo samalla kaupasta jotain valmista, heittää sapuskat pöydälle ja käskee jokaisen lämmittää itse mikrossa. Tätä se on monissakin kodeissa nykyaikaa.

Kuule me muut käymme töissä jotta sinä saat leikkiä emäntää kotona. Tasan ei kiinnosta kokkaaminen 12 tunnin työrupeaman  jälkeen eikä ole pakkokaan.

Vierailija
17/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Esim Ranskassa olisi ennen näkemätöntä että kansalliset ruoat olisivat näin retuperällä, kuin Suomessa on tällä hetkellä.

Kaupoista saa etsiä etsimällä esim pullapitkoa, ja minkälaista se sitten on? Margariinia, veteen leivottu, lisäaineita... Sama ruisleivän kohdalla. Ja kuka osaa tehdä sitä herkullista karjalanpaistia? Mummon mummo osasi. Entäs sitten karjalanpiirakat? Ne joita Fazer valmistaa, eivät ansaitse karjalanpiirakan nimeä.

Kato kaikkia ei  noi pula-ajan keitokset kiinnosta. Niitä syötiin aiemminkin lähinnä koska muuta ei ollut. Tuliko  yllätyksenä ettei nyt enää maistu?

Ranskalainen ruoka on lähtökohtaisesti jo  ihan eri tasolla ja hyvää toisin kuin klimppisoppa tai tappaiskeitto.

Olet varmaan hyvin perehtynyt ranskalaiseen keittiöön.

Kerrohan mistä saat parasta andouillettea tai boudin noirea?

Sisälmysruoat jätän Ranskassakin syömättä, vaikka Lyonissa ihan loistavaa ruokaa onkin.

18/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luonnistuu kyllä noiden kaikkien mainitsemiesi ruokien ja leipomusten tekeminen.

Ruisleipään ja karjalanpiirakoihin käytän vain ruista, en lainkaan vehnää. Toki noihin piirakoihin se riisipuurotäyte tulee myös.

Vierailija
19/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Esim Ranskassa olisi ennen näkemätöntä että kansalliset ruoat olisivat näin retuperällä, kuin Suomessa on tällä hetkellä.

Kaupoista saa etsiä etsimällä esim pullapitkoa, ja minkälaista se sitten on? Margariinia, veteen leivottu, lisäaineita... Sama ruisleivän kohdalla. Ja kuka osaa tehdä sitä herkullista karjalanpaistia? Mummon mummo osasi. Entäs sitten karjalanpiirakat? Ne joita Fazer valmistaa, eivät ansaitse karjalanpiirakan nimeä.

hahahah! Eihän ranskalaiset ees enää syö noita ranskalaisia jutuja niitä eitahdo oikein löytyä kuin turistiravintoloista...

Tutustuisit joskus ranskalaisiin. Ne syö ihan samoja pikaruoka mäkkäreitä ku amerikkalisetkin.

Vierailija
20/41 |
07.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Esim Ranskassa olisi ennen näkemätöntä että kansalliset ruoat olisivat näin retuperällä, kuin Suomessa on tällä hetkellä.

Kaupoista saa etsiä etsimällä esim pullapitkoa, ja minkälaista se sitten on? Margariinia, veteen leivottu, lisäaineita... Sama ruisleivän kohdalla. Ja kuka osaa tehdä sitä herkullista karjalanpaistia? Mummon mummo osasi. Entäs sitten karjalanpiirakat? Ne joita Fazer valmistaa, eivät ansaitse karjalanpiirakan nimeä.

Kato kaikkia ei  noi pula-ajan keitokset kiinnosta. Niitä syötiin aiemminkin lähinnä koska muuta ei ollut. Tuliko  yllätyksenä ettei nyt enää maistu?

Ranskalainen ruoka on lähtökohtaisesti jo  ihan eri tasolla ja hyvää toisin kuin klimppisoppa tai tappaiskeitto.

Olet varmaan hyvin perehtynyt ranskalaiseen keittiöön.

Kerrohan mistä saat parasta andouillettea tai boudin noirea?

Sisälmysruoat jätän Ranskassakin syömättä, vaikka Lyonissa ihan loistavaa ruokaa onkin.

Mutta kumma, että ne siellä Ranskassakin syövät tuollaista pula-ajan ruokaa...