Miksi ravintoloissa saa humalaisilta ihmisiltä pyytää tippiä maksukoneella?
Niin harvoin käyn baareissa että en osaa tuollaista käyttää edes selvinpäin saati pienessä sievässä! Miten ihmeessä tällainen voi olla sallittua? Onneksi tunnuslukuni alkaa 00 niin eipä kilahtanut montakaan senttiä mutta jos olisi ollut isompi luku, olisin vahingossa antanut tippiä vaikka kuinka paljon enemmän!
Kommentit (9)
Ravintolassa ei saa tarjoilla päihtyneille, joten päihtyneiltä ei voi ottaa maksuakaan. Eli jos sinulle tarjoiltiin, et ollut päihtynyt. Vain huolimaton.
Vierailija kirjoitti:
Ravintolassa ei saa tarjoilla päihtyneille, joten päihtyneiltä ei voi ottaa maksuakaan. Eli jos sinulle tarjoiltiin, et ollut päihtynyt. Vain huolimaton.
Mutta jos nousi päähän vasta tarjoilemisen jälkeen?
Vierailija kirjoitti:
Eikö palvelumaksu sisällykään valmiiksi hintoihin?
En tiedä näistä mitään mutta kone ehdottaa ensin palvelumaksun summaa ennen tunnusluvun syöttämistä. Kuka siinä kehtaa ruveta perumaan tippiä ja pyytämään baarimikolta tapahtuman mitätöintiä?
Hakeudu holhouksenalaiseksi, jos et osaa huolehtia itsestäsi.
Ei tippikulttuuria Suomeen, kiitos.
Ruotsissa ne vedättää jo niin, että maksupäätteellä on vain tyhjä rivi, johon pitää itse naputtaa koko maksettava summa (toki tietenkään kone ei hyväksy alempaa summaa kuin mikä on laskun loppusumma). Siihen voi jo vedellä kännipäissään vaikka mitä ja sitä ne kai olettaakin, että ainakin pyöristää johonkin helppoon summaan ylöspäin.
Vierailija kirjoitti:
Ei tippikulttuuria Suomeen, kiitos.
Ruotsissa ne vedättää jo niin, että maksupäätteellä on vain tyhjä rivi, johon pitää itse naputtaa koko maksettava summa (toki tietenkään kone ei hyväksy alempaa summaa kuin mikä on laskun loppusumma). Siihen voi jo vedellä kännipäissään vaikka mitä ja sitä ne kai olettaakin, että ainakin pyöristää johonkin helppoon summaan ylöspäin.
Oon viiskymppinen, ja Suomessa on ollut tippikulttuuri niin kauan kuin muistan. Ennen maksupäätteiden aikaa ekstra merkittiin tositteeseen käsin. Myös ihan suomalaisten ravintolaketjujen omissa laskulomakkeissa.
Suomen alhaiset ravintolahinnat = houkutteleva diili. Toiseksi, eikö sille kyypparille makseta palkkaa joten tuollainen kerjääminen on perin noloa, varsinkin kun ravintoloista saa kansainvälisesti verrattuna aivan paskaa palvelua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tippikulttuuria Suomeen, kiitos.
Ruotsissa ne vedättää jo niin, että maksupäätteellä on vain tyhjä rivi, johon pitää itse naputtaa koko maksettava summa (toki tietenkään kone ei hyväksy alempaa summaa kuin mikä on laskun loppusumma). Siihen voi jo vedellä kännipäissään vaikka mitä ja sitä ne kai olettaakin, että ainakin pyöristää johonkin helppoon summaan ylöspäin.
Oon viiskymppinen, ja Suomessa on ollut tippikulttuuri niin kauan kuin muistan. Ennen maksupäätteiden aikaa ekstra merkittiin tositteeseen käsin. Myös ihan suomalaisten ravintolaketjujen omissa laskulomakkeissa.
Suomessa ei ole tapana antaa tippiä. Toki saa antaa, mutta sitä ei oleteta eikä edellytetä.
Eikö palvelumaksu sisällykään valmiiksi hintoihin?