Lähiruoka kasvisruokaa eettisempää
No eikö se ole näin että kokonaiskuvassa on paljon eettisempää, fiksumpaa ja kestävämpää syödä lähellä tuotettua ruokaa kuin olla kasvissyöjä joka perustuu monella mm.soijaan, hedelmiin jne ja moneen ulkomailta tuotuun ruokaan? Näin myös tuettaisiin kotimaista ruuantuotantoa ja mahdollisesti jopa pienviljelijöitä.
Kommentit (14)
Eettisempää olla lihansyöjä kuin tukea paikallisia pienviljelijöitä?
Hienosti vedetty.
Vierailija kirjoitti:
Eettisempää olla lihansyöjä kuin tukea paikallisia pienviljelijöitä?
Hienosti vedetty.
No enhän mä nyt periaatteessa puhunu vaa lihansyönnistä mutta voin ihan sun mieliksi sanoa että myös sitten suomalaiset lihankasvattajat ym xD
Miten nuo sulkee toisensa pois? Lähiruokakin voi olla kasvisruokaa.
Ei vegaani ole vegaani sen takia että se olisi maapallolle jotenkin fiksumpaa. He eivät vain halua eläimen kärsivän ja kuolevan heidän takia joten eivät tue lihatuotantoa.
Voi olla vegaani ja ajaa autolla vaikka auton päästöt saastuttavat maapalloa, jos ymmärrät.
Etiikka on vain kärsimystä aiheuttava ruskea pallero kyseisen etiikan harjoittajan perseessä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiilidioksidi
'' Ihmisen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä syntyy eniten lihantuotannossa joka on noin 81% ihmisen aiheuttamasta ylimääräisestä hiilidioksiidistä ja liikenteestä, energiantuotannosta ja teollisuudesta. Osuus on 17% luonnon omat päästöt 2%. Ihmiskunnan hiilidioksidipäästöt olivat 29 miljardia tonnia vuonna 2006[3].''
Ei mulla oo mitään kasvissyöntiä vastaan, vituttaa vaan jos luullaan et sillä pelastetaan maailma tai toitotetaan sitä muille. Mutta joo, whatever XD Kaikille ois vaa parempi jos kaikki maailman ihmiset söis vaa lähiruokaa mut whatever. xd
mamma mia kirjoitti:
Ei mulla oo mitään kasvissyöntiä vastaan, vituttaa vaan jos luullaan et sillä pelastetaan maailma tai toitotetaan sitä muille. Mutta joo, whatever XD Kaikille ois vaa parempi jos kaikki maailman ihmiset söis vaa lähiruokaa mut whatever. xd
Ei kasvissyöjät kuvittele pelastavansa maailmaa vaan eläimet. Äksdee.
No ei. Soijan, hedelmien yms. laivaaminen on erittäin energiatehokasta.
Sen sijaan viljan kasvattaminen näin pohjoisessa ei ole erityisen tehokasta, vaan vaatii paljon lannoitusta. Liha ja muut eläinperäiset tuotteet taas tuottavat moninkertaisen määrän päästöjä vaikkapa Brasiliasta laivattuun soijaan verrattuna.
Ekologiselta kannalta todistettavasti tehokkain ruoka on Äityliinin maksamakkarakeitto. Se on myös herkullinen, terveellinen ja edullinen ruoka.
mamma mia kirjoitti:
No eikö se ole näin että kokonaiskuvassa on paljon eettisempää, fiksumpaa ja kestävämpää syödä lähellä tuotettua ruokaa
No ei ole. Ihmiskunnan kannalta ei ole mitään järkeä tuottaa ruokaa näin kylmässä ilmastossa. Suomalaisten kannalta toki on, koska huoltovarmuus. Kaikkein tehokkainta on tuottaa ruoka päiväntasaajalla ja laivata se muualle. Joo, laiva polttaa kurjaakin kurjempaa bunkkeriöljyä tai dieseliä, ja siinä on surkeat suodattimet, mutta se samalla rahtaa niin järjettömän paljon sitä tavaraa, että tuotekohtaiset päästöt ovat aivan yhdentekevät. Kasvihuone kylmässä ilmastossa on huomattavasti energiasyöpömpi kapistus per tuote.
Jos teitä kiinnostaa ruoan ympäristövaikutus, niin kävelkää kauppaan, sillä on suurempi vaikutus.
Riippuu, miten eettisyyden määrittelet. Jos ajatellaan vain ympäristöä, niin ruuan kuljetuksen osuus päästöistä on pieni verrattuna tuotantoon. Eli kasvissyönti kannattaa, vaikka raaka-aineita rahdattaisiin
Ap:n sepustuksessa ihmetyttää ajatus siitä, että hedelmiä tuotaisiin vain vegaaneille. Sekasyöjätkö ei niitä syö?
Kasvisproteiinun lähteet voivat käydä hieman yksipuolisiksi, jos syö vain kotimaista ruokaa, mutta muiden kasvisten osalta vegaanin ja sekasyöjän tarpeet ovat kuitenkin samat. Hedelmät voi korvata kotimaisilla marjoilla, jotka ovat terveellisempiäkin, mutta niitä tuontihedelmiä syö muutkin kuin vegaanit
Erittäin vaikea arvioida. Liha on yleensä kuluttavinta, samoin juusto ja pakasteet. Lähellä tuotettu kasvispainotteinen paras.