Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lähiruoka kasvisruokaa eettisempää

mamma mia
28.11.2017 |

No eikö se ole näin että kokonaiskuvassa on paljon eettisempää, fiksumpaa ja kestävämpää syödä lähellä tuotettua ruokaa kuin olla kasvissyöjä joka perustuu monella mm.soijaan, hedelmiin jne ja moneen ulkomailta tuotuun ruokaan? Näin myös tuettaisiin kotimaista ruuantuotantoa ja mahdollisesti jopa pienviljelijöitä.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erittäin vaikea arvioida. Liha on yleensä kuluttavinta, samoin juusto ja pakasteet. Lähellä tuotettu kasvispainotteinen paras.

Vierailija
2/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eettisempää olla lihansyöjä kuin tukea paikallisia pienviljelijöitä?

Hienosti vedetty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eettisempää olla lihansyöjä kuin tukea paikallisia pienviljelijöitä?

Hienosti vedetty.

No enhän mä nyt periaatteessa puhunu vaa lihansyönnistä mutta voin ihan sun mieliksi sanoa että myös sitten suomalaiset lihankasvattajat ym xD

Vierailija
4/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten nuo sulkee toisensa pois? Lähiruokakin voi olla kasvisruokaa.

Vierailija
5/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei vegaani ole vegaani sen takia että se olisi maapallolle jotenkin fiksumpaa. He eivät vain halua eläimen kärsivän ja kuolevan heidän takia joten eivät tue lihatuotantoa. 

Voi olla vegaani ja ajaa autolla vaikka auton päästöt saastuttavat maapalloa, jos ymmärrät.

Vierailija
6/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etiikka on vain kärsimystä aiheuttava ruskea pallero kyseisen etiikan harjoittajan perseessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiilidioksidi

'' Ihmisen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä syntyy eniten lihantuotannossa joka on noin 81% ihmisen aiheuttamasta ylimääräisestä hiilidioksiidistä ja liikenteestä, energiantuotannosta ja teollisuudesta. Osuus on 17% luonnon omat päästöt 2%. Ihmiskunnan hiilidioksidipäästöt olivat 29 miljardia tonnia vuonna 2006[3].''

Vierailija
8/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mulla oo mitään kasvissyöntiä vastaan, vituttaa vaan jos luullaan et sillä pelastetaan maailma tai toitotetaan sitä muille. Mutta joo, whatever XD Kaikille ois vaa parempi jos kaikki maailman ihmiset söis vaa lähiruokaa mut whatever. xd

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

mamma mia kirjoitti:

Ei mulla oo mitään kasvissyöntiä vastaan, vituttaa vaan jos luullaan et sillä pelastetaan maailma tai toitotetaan sitä muille. Mutta joo, whatever XD Kaikille ois vaa parempi jos kaikki maailman ihmiset söis vaa lähiruokaa mut whatever. xd

Ei kasvissyöjät kuvittele pelastavansa maailmaa vaan eläimet. Äksdee.

Vierailija
10/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sama asia... XD

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei. Soijan, hedelmien yms. laivaaminen on erittäin energiatehokasta.

Sen sijaan viljan kasvattaminen näin pohjoisessa ei ole erityisen tehokasta, vaan vaatii paljon lannoitusta. Liha ja muut eläinperäiset tuotteet taas tuottavat moninkertaisen määrän päästöjä vaikkapa Brasiliasta laivattuun soijaan verrattuna.

Vierailija
12/14 |
28.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ekologiselta kannalta todistettavasti tehokkain ruoka on Äityliinin maksamakkarakeitto. Se on myös herkullinen, terveellinen ja edullinen ruoka.

https://www.vauva.fi/comment/31046263

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
29.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

mamma mia kirjoitti:

No eikö se ole näin että kokonaiskuvassa on paljon eettisempää, fiksumpaa ja kestävämpää syödä lähellä tuotettua ruokaa

No ei ole. Ihmiskunnan kannalta ei ole mitään järkeä tuottaa ruokaa näin kylmässä ilmastossa. Suomalaisten kannalta toki on, koska huoltovarmuus. Kaikkein tehokkainta on tuottaa ruoka päiväntasaajalla ja laivata se muualle. Joo, laiva polttaa kurjaakin kurjempaa bunkkeriöljyä tai dieseliä, ja siinä on surkeat suodattimet, mutta se samalla rahtaa niin järjettömän paljon sitä tavaraa, että tuotekohtaiset päästöt ovat aivan yhdentekevät. Kasvihuone kylmässä ilmastossa on huomattavasti energiasyöpömpi kapistus per tuote.

Jos teitä kiinnostaa ruoan ympäristövaikutus, niin kävelkää kauppaan, sillä on suurempi vaikutus.

Vierailija
14/14 |
29.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu, miten eettisyyden määrittelet. Jos ajatellaan vain ympäristöä, niin ruuan kuljetuksen osuus päästöistä on pieni verrattuna tuotantoon. Eli kasvissyönti kannattaa, vaikka raaka-aineita rahdattaisiin

Ap:n sepustuksessa ihmetyttää ajatus siitä, että hedelmiä tuotaisiin vain vegaaneille. Sekasyöjätkö ei niitä syö?

Kasvisproteiinun lähteet voivat käydä hieman yksipuolisiksi, jos syö vain kotimaista ruokaa, mutta muiden kasvisten osalta vegaanin ja sekasyöjän tarpeet ovat kuitenkin samat. Hedelmät voi korvata kotimaisilla marjoilla, jotka ovat terveellisempiäkin, mutta niitä tuontihedelmiä syö muutkin kuin vegaanit

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi kuusi