Induktioliesi, keraaminen liesi vai sellainen tavallinen? Mikä kannattaa hankkia?
Sähköliesi sanoi sopimuksen irti. Onko induktioliesi oikeasti parempi kuin keraaminen? Maanantaina menen ostoksille ja olisi kiva kuulla mielipiteenne.
Kommentit (10)
Mä ostin puolivahingossa induktiolieden kun tehtiin keittiöremontti. En vaihtaisi pois, aivan mahtava kapistus. Alkuun menee hetki että oppii ajoittamaan vaikkapa pastan ja kastikkeen aloituksen niin että ne tulee samaan aikaan, pastavesi kun kiehuu hivenen nopeammin kuin valuraudalla tai perus keraamisella. Mutta äkkiä tottuu eikä sitten enää pois antaisi.
Induktio on nopeampi(vesi kiehuunopeammin kuin vedenkeittimessä joten siitäkin voi luopua), säästää energiaa, on muihin liesiin verrattuna palo -ja lapsiturvallisempi, helpompi pitää puhtaana jne. En vaihtaisi kyllä pois.
Induktiossa ei ole ns jälkilämpöä vaan liesi reagoi heti kun sitä säätää, tää vaatii tietty alkuun totuttelua mutta sit kun on tottunu ei osaa enää kokata tavallisella..
Induktioliesi on näistä paras. Suurimpana etuna se, että lähpötilan säädöt ovat nopeita. Eli kun haluat saada lämpötilaa alas se tapahtuu samoin tein.
Riippuu miten usein pudottelee kattiloita sille hellalle.
Perinteinen kestää eniten kolhuja.
Kyllä induktio kannattaa ostaa, lämpenee ns heti. Kannattaa katsoa että siinä on oikeasti hyvin tehty "käyttöliittymä", joissain malleissa saa räplätä niiden namiskuukkeleitten kanssa älyttömästi.