Mitä pizzaan juuston tilalle?
Kurjaa, etten enää saa syödä juustoa, kun mielestäni pizza ei maistu miltään ilman sitä.
Onko ideoita, millä voisi tuoda makua pizzaan ilman juustoa? En tykkää vegaanisista "keinojuustoista".
Kommentit (35)
Jos siinä ei ole juustoa se ei ole pizza vaan joku piiras.
Ei juustoa pysty korvaamaan, syö ilman juustoa. Tosin, onko se sitten enää pizzaa?
No jos nuo vegaanijuustot on kokeiltu, eik niistä mikään maistu, niin eipä niitä vaihtoehtoja sitten oikein ole. Mikset juustoa voi käyttää? Maitoallergia vai jokin muu syy?
Ei se kyllä mikään pizza oikein ole ilman mitään juuston tapaista. Jotkut niistä vegaanisista keinojuustoista on minusta kyllä ihan ok, esim. Cheezlyn Mozzarella pizzassa hyvää. Tosin yleensä jos teen vegaanisen pizzan teen vähän mausteisemman (esim. tuoretomaattikastikkeeseen runsaasti basilikaa, valkosipulia ja chiliä) korvaamaan sitä oikein juuston maun puutetta.
Vierailija kirjoitti:
Mikä sinua estää juustoa syömästä?
Puhjennut maitoallergia.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä sinua estää juustoa syömästä?
Puhjennut maitoallergia.
-ap
Olisiko kovin hankalaa, jos et sitä pizzaa voisi syödä? Luulisi löytyvän satoja muita ruokia ilman maitotuotteita. Sullahan on nyt oiva tilaisuus päästää mielikuvitus valloilleen ja keksiä ihan uusia ruokia.
Violife for pizza -juustonkorvike on mielestäni maultaan ihan ok mutta jää paistettaessa ärsyttäviksi klönteiksi, ei siis sula ja valu samalla tavalla kuin oikeat juustot. Jos Violifen laittaa pizzan päälle kuutioina tai palasina, se todellakin jää kuutioiksi tai palasiksi.
Ehkä Violife kannattaa raastaa ja laittaa pizzaan muiden täytteiden alle. Siis pohjan päälle tomaattikastike, sitten Violife ja lopuksi muut täytteet. Kokeilen tätä seuraavan kerran, kun teen pizzaa.
Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.
Vegejuustovinkki: osta vegaanista juustoraastetta (esim. wilmersdorf) ja sekoittele ja keittele siitä kattilassa (makeuttamattoman) soijamaidon+suolan+pippurin kanssa kiinteä "juustokastike", jonka voit heittää jo hieman kypsyneen pizzan päälle loppuvaiheessa (n.5min uunissa riittänee). Nam!!
Jos olet tätäkin jo kokeillut eikä maistunut, niin suosittelen ihan vaan laadukkaan oliiviöljyn pirskottelua uunista otetun pizzan päälle. Juuston maku tulee paljolti rasvasta, joten öljy korvaa sitä yllättävän hyvin! Myös ravintohiivahiutaleita voi ripotella valmiin pizzan päälle, niissä on hieman juustoinen maku.
Minä syön ilman juustoa, ne keinojuustot ovat aika huonoja, etenkin ne juoksevat vegaanikorvikkeet. Toki nyt sitten myöhemmin on lähtenyt vehnäkin pois ruokalistalta, joten eipä tule pizzaa kovin usein syötyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä sinua estää juustoa syömästä?
Puhjennut maitoallergia.
-ap
Olisiko kovin hankalaa, jos et sitä pizzaa voisi syödä? Luulisi löytyvän satoja muita ruokia ilman maitotuotteita. Sullahan on nyt oiva tilaisuus päästää mielikuvitus valloilleen ja keksiä ihan uusia ruokia.
No ei tämä nyt mikään elämän ja kuoleman kysymys ole. Hengissä minä olen tähänkin asti pysynyt, vaikka olen jonkin aikaa jo joutunut välttämään maitoa. Mutta nyt tekisi mieli pizzaa. Ei sen kummempaa.
10 ja 11, kiitos! Pitää kokeilla tuota Violifea, ja katsoa jostain aitoja napolilaisia juustottomia reseptejä.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.
Hmm, onhan alkuperäisessä Margheritassa mozzarellaa.
Vierailija kirjoitti:
Vegejuustovinkki: osta vegaanista juustoraastetta (esim. wilmersdorf) ja sekoittele ja keittele siitä kattilassa (makeuttamattoman) soijamaidon+suolan+pippurin kanssa kiinteä "juustokastike", jonka voit heittää jo hieman kypsyneen pizzan päälle loppuvaiheessa (n.5min uunissa riittänee). Nam!!
Jos olet tätäkin jo kokeillut eikä maistunut, niin suosittelen ihan vaan laadukkaan oliiviöljyn pirskottelua uunista otetun pizzan päälle. Juuston maku tulee paljolti rasvasta, joten öljy korvaa sitä yllättävän hyvin! Myös ravintohiivahiutaleita voi ripotella valmiin pizzan päälle, niissä on hieman juustoinen maku.
Kiitos :) Pitää kokeilla!
-ap
Kokeile sekottaa täytteet kananmunaan, sitoo täytteet hyvin ja rakenne on juuustomaista. Makua tulee vain hieman.
T.maitoallergisen äiti
Vierailija kirjoitti:
Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.
Niin ja eikös pizzan idea alunperin ole ollut se, että on käytetty niitä aineksia, joita kaapissa on sattunut olemaan? Pizza on siis alkujaan ollut köyhälistön vaatimaton välipala.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.
Hmm, onhan alkuperäisessä Margheritassa mozzarellaa.
Anteeksi, se oli Marinara missä ei perinteisesti ole. Ja muutenkin italiassa juustottomat pizzat on aika tavanomaisia https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/08/22/italialaisessa-pits…;
Itsekin teen useinkin ilman juustoa erilaisia pizzoja. Tomaattikastikkeen teen yleensä seuraavasti:
- tomaattimurskaa
- nippu basilikaa
- valkosipulia
- suolaa, mustapippuria
- oliiviöljyä
- chiliä
Sauva- tai tehosekoittimella vaan sileäksi ja pizzan päälle. Maistuu sen verran hyvältä että ei sitä juustoa niin kaipaa. Sitten vaan päälle mitä haluaa, esim. vähän kapriksia ja/tai anjovista, sipulirenkaita, paprikasuikaleita, pestoa. Aika usein syön ihan sellaisiakin pizzoja joissa on vain pohja, tuota maustettua tuoretomaattikastiketta ja vähän kapriksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.
Niin ja eikös pizzan idea alunperin ole ollut se, että on käytetty niitä aineksia, joita kaapissa on sattunut olemaan? Pizza on siis alkujaan ollut köyhälistön vaatimaton välipala.
Suomihan on välipalojen maa :) Ensin syödään ravinnotonta ruokaa ja sitten tarvitaan taas välipalaa :D:D
Mikä sinua estää juustoa syömästä?