Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kokit. Miten ravintolan keitto-annokset tehdään?

Vierailija
18.11.2017 |

Luulenpa ettei jokaista tilausta varten ala kokki keittämään pikkuruisella kattilalla tilausta? Todennäköisesti keitto siis tehdään valmiiksi, onko esim. aasialaisissa keittiöissä siis useampi iso kattila mihin tehdään eri keittovaihtoehdot? Koska joidenkin keittiöiden listalla on monia keittoja, jopa lähemmäs kymmenen.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakkasesta annos lautaselle ja pling, valmis :)

Vierailija
2/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On muutama keittopohja, sekä isot kasat esivalmisteltuja raaka-aineita. Näitä halutulla tavalla yhdistelemällä saadaan tilauksesta tietty keitto asiakkaalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko näin? :( 

Vierailija
4/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko näin? :( 

Kyllä ei ole

Vierailija
5/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko näin? :( 

Niin miten?

Vierailija
6/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin tai huonosti - välimuotoja ei ole!

T: keittolan täti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

^ Tarkoitin tuolla sitä pakastamista ja mikrottamista. 

Valmis keittopohja kuulostaa jo realistisemmalta.

Kerran tilasin Helsingissä sellaisessa aasialaisessa pikkukioskissa nuudelikeiton katkaravuilla, näin kun tyttö murskasi mama-nuudelit, laittoi sekaan katkaravut ja mikroon ja mikron jälkeen siivutetun kananmunan. :D No oli oikeastaan ihan hyvää pikaruokaa ja maksoi onneksi vain jonkun 5 e, ja joskus olen tuota kotonakin soveltanut. 

Ap, suuri keittofani

Vierailija
8/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On muutama keittopohja, sekä isot kasat esivalmisteltuja raaka-aineita. Näitä halutulla tavalla yhdistelemällä saadaan tilauksesta tietty keitto asiakkaalle.

Ja samoja pohjia voidaan käyttää myös kastikepohjina. (Esim herkkusienipohjasta kastiketta tai keittoa.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakko olla jotain pakkasesta, muutenhan hävikki olisi ihan järjetön.. Ajattele nyt järjellä.

Vierailija
10/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittopohjia juu käytetään. Keitetään itse pohjat. Sitten tilauksen tullen kasataan lautaselle ja lientä perään.

Esim. tuollainen nuudelikeitto tehtäis: nuudelia kiehuvaan veteen, toisella kädellä valmiiksi pilkotut kasvikset ja katkat pannulle. Pyöräytetään ja kasataan parin minuutin jälkeen. Loraus kalalientä päälle ja koristeet.

Tuosta onkin sitten jo kympin soppa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pakko olla jotain pakkasesta, muutenhan hävikki olisi ihan järjetön.. Ajattele nyt järjellä.

Jotkut paikat tekee keittoliemet isoissa satseissa, ettei tarvii keitellä joka päivä. esim. jos tilatut ruhot yhdelle viikolle tulee, niin siinä samalla ne lihaliemetkin keittää.

Kaipa tässä on nyt vähän kyse ravintoloistakin. Se mikä menee pikaruokalassa, ei toimi ketjuravintolassa, eikä se sitten finediningissä.

Vierailija
12/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sillon kun ite olin ravintolahommissa, kaikki sosekeitot tehtiin lounaalta ylijääneistä aineksista, lisättiin vaan kerma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ukko35 kirjoitti:

Sillon kun ite olin ravintolahommissa, kaikki sosekeitot tehtiin lounaalta ylijääneistä aineksista, lisättiin vaan kerma.

Itse olin töissä paikassa, jossa tämän päivän porkkanaraaste oli huomenna sosekeittona ja ylihuomenna sosekeiton loppu kasvispihveinä. Mikäli pihvejä jäi, niin ne saatettiin jauhaa uuteen sosekeittoon tai jopa salaatinkastikkeeseen.

Vierailija
14/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ukko35 kirjoitti:

Sillon kun ite olin ravintolahommissa, kaikki sosekeitot tehtiin lounaalta ylijääneistä aineksista, lisättiin vaan kerma.

Itse olin töissä paikassa, jossa tämän päivän porkkanaraaste oli huomenna sosekeittona ja ylihuomenna sosekeiton loppu kasvispihveinä. Mikäli pihvejä jäi, niin ne saatettiin jauhaa uuteen sosekeittoon tai jopa salaatinkastikkeeseen.

hävikin ja kulujen minimointia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ukko35 kirjoitti:

Sillon kun ite olin ravintolahommissa, kaikki sosekeitot tehtiin lounaalta ylijääneistä aineksista, lisättiin vaan kerma.

Itse olin töissä paikassa, jossa tämän päivän porkkanaraaste oli huomenna sosekeittona ja ylihuomenna sosekeiton loppu kasvispihveinä. Mikäli pihvejä jäi, niin ne saatettiin jauhaa uuteen sosekeittoon tai jopa salaatinkastikkeeseen.

Kuulostaa fiksulta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kolme viisi