Voiko herne-maissi-paprikasta tehdä kiisseliä evääksi töihin?
Jos sen tekisi vaikkapa kanaliemeen, niin siitä tulisi ruokaisampaa..??
Kommentit (18)
Voi tehdä. Se on sitten eri asia kuka sitä haluaisi syödä!
Miksi ihmeessä haluat kiisselöidä suolaisen ruoan? Kiisselit ovat makeita jälkiruokia....
LÄSKI kirjoitti:
Ehdottomasti. Kuulostaa herkulliselta. Ensi kerralla voit tehdä maksamakkarakeittoa maitoliemellä.
Maksamakkarakeitto on hyvää kyllä. Varsinkin Äityliinin reseptin mukaan tehtynä. Mutta aika kivalta kuulostaa myös tuo herne-maissi-paprikakiisseli. Sen voisi tehdä myös silliliemeen, löytyisi esimerkiksi sipulisillin liemelle hyötykäyttöä.
Eiköhän, hernekiisseli on meidän perheen lemppari ❤️ Maistuu myös pienimmille!
LÄSKI kirjoitti:
Ehdottomasti. Kuulostaa herkulliselta. Ensi kerralla voit tehdä maksamakkarakeittoa maitoliemellä.
Mä teen yleensä kirkasliemistä, vois kokeilla maitoon välillä. Sillistä tehty kalakeitto on muuten hyvää.
Kolmen teinin äiti kirjoitti:
LÄSKI kirjoitti:
Ehdottomasti. Kuulostaa herkulliselta. Ensi kerralla voit tehdä maksamakkarakeittoa maitoliemellä.
Maksamakkarakeitto on hyvää kyllä. Varsinkin Äityliinin reseptin mukaan tehtynä. Mutta aika kivalta kuulostaa myös tuo herne-maissi-paprikakiisseli. Sen voisi tehdä myös silliliemeen, löytyisi esimerkiksi sipulisillin liemelle hyötykäyttöä.
Täältä myös ääni tuolle silliliemeen tehdylle kiisselille! Kuulostaa sellaiselta, että kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kiisselin ideahan on se, että se mistä se tehdään mehustuu ja sitten se mehu suurustetaan kiisseliksi. Tuo herne-maissi-paprika saattaa yksistään olla vähän mautonta kiisselin raaka-ainetta, niin just tollainen silliliemi antaisi hyvää makua. Ja mikä estää käyttämästä tähän tarkoitukseen esim. maustekurkkupurkkien liemiä ja vastaavia. Säilykepunajuuren liemestä saisi myös kivaa väriä kiisseliin, jos tuntuu että herne-maissi-paprika muuttuu liian harmaaksi keitettäessä. Ja jos siinä silliliemessä on vielä jokunen sillinpala, niin ei varmaan haittaa. Sehän on proteiinia ja auttaa jaksamaan paremmin töissä!
Alkuruuaksi jauhemaksakeittoa ja jälkkäriksi hernemaissipaprikakiisseliä! NAM!
Aamupalana kaurapuuroa jossa mukana sardiineja ja raejuustoa sekä tuhti voisilmä.
Välipalana menee tonnikalapirtelö.
Vierailija kirjoitti:
Mä laittasin liivatetta ja tekisin hyytelöä! Oi njam
Joulupöydän kunkku..??
Meillä on jo monta vuotta aloitettu joulupäivällinen maksamakkarakeitolla. Tuo Äityliinin resepti on paras. https://www.vauva.fi/keskustelu/2977384/helppoja-ja-nopeita-lounaitaval…
Mutta silliliemeen tehty herne-maissi-peprikahyytelö voisi olla hyvä kinkun lisuke. Taidan kokeilla tänä jouluna.
Kolmen teinin äiti kirjoitti:
Meillä on jo monta vuotta aloitettu joulupäivällinen maksamakkarakeitolla. Tuo Äityliinin resepti on paras. https://www.vauva.fi/keskustelu/2977384/helppoja-ja-nopeita-lounaitaval…
Mutta silliliemeen tehty herne-maissi-peprikahyytelö voisi olla hyvä kinkun lisuke. Taidan kokeilla tänä jouluna.
Valmistin tänään kokeeksi maksamakkarakeiton. Hiukan yksinkertaistin reseptiä, jätin pois yhden kiehautuksen sekä cashewpähkinät (ja mausteista muskottipähkinän), kun niitä ei ollut. Mutta hyvää tuli, vaikka hieman oikoi mutkia.
Ehdottomasti. Kuulostaa herkulliselta. Ensi kerralla voit tehdä maksamakkarakeittoa maitoliemellä.