Uusi miesystävä on ammattikokki eräässä hienossa ravintolassa omien sanojensa mukaan ja jäi eilen kiinni, että ei tiedä kuinka kiisseliä valmistetaan. Pitäisikö hälytyskellonjen alkaa soida?
Olemme tapailleet puolivuotta ja ainut todiste miehen ammatista ja työpaikasta ovat hänen omat sanansa.
Emme asu yhdessä mutta näemme usein.
Olen eilisestä saakka miettinyt asiaa kokoajan. Mies ei tuskin aavista mitään epäilyksiäniä sillä en sanonut hänelle mitään mutta kuitenkin jäi tajuamattaan kiinni siitäbettei osaa ainakaan kiisseliä valmistaa tai suurustaa perunajauholla.
Olen erittäin huolestunut. Mitä pitäisi tehdä? Mies on ollutkin liian hyvä ollakseen totta ja tulee jotenkin "liian" hyvin toimeen naispuolisten ystävieni kanssa, kuin miehet yleensä.
Mitä oikein pitäisi tehdä? Kuinka voin varmistaa hänen ammattinsa?
Kommentit (32)
Pistä joku kaveri vakoilemaan oletetulle työpaikalle tai soita sinne ja kysy miestä puhelimeen.
Sori mutta ylipitkä otsikko paljasti sinut palstan vakiotrolliksi.
Kysyt suoraan mikä ravintola on kyseessä, tietenkin. Tai ehdotat että saatat hänet töihin joku päivä
Ja nyt käsi ylös joka tuntee kokin joka työskentelee hienossa ravintolassa eikä ole ravintolallaan braissaillut ensimmäisen tunnin aikana tapaamisesta?
Tunne provomiehesi luonteet paremmin.
Joo... kiinni jäi.
Ihan jokainen "huippukokki" tai tavallinenkin tietää, miten kiisseli valmistetaan.
Itse asiassa ihmettelen, jos tätä ei tiedä perusperheenäitikään.
Tapailin muutama vuosi sitten kokkia, joka oli työskennellyt useissa hienoissa ravintoloissa. Ruoka oli pahaa, eikä todellakaan osannut tehdä kiisseleitä tai muitakaan vastaavia, vaikka kotona tehty ruoka olikin arkista.
Kiisseli on maailman turhin ”ruoka”. Miksi marjamehua pitäisi paksuntaa?
Ei mitään etukäteisvaroittelua. Menet vain joku päivä sinne työpaikalle silloin kun hänen pitäisi olla töissä. Ja kysyt miestä. Jos kukaan henkilökunnasta ei tunne, niin eiköhän ole selvä peli.
Huippuravintoloissa ei keitellä kiisseliä, eikä suurustella perunajauhoilla.
Mutta palstan "tapailemani mies"-provoajahan tämä taas on, -5/5.
Vierailija kirjoitti:
Huippuravintoloissa ei keitellä kiisseliä, eikä suurustella perunajauhoilla.
Mutta palstan "tapailemani mies"-provoajahan tämä taas on, -5/5.
Mutta kokkikoulussa kyllä ja monesti.
Ei kukaan huippukokiksi hyppää ilman koulutusta.
Sitä paitsi kyllä erilaisia jälkiruokakastikkeita huippuravintoloissa suurustellaan eli ei voi välttyä suurustamisen saloilta.
Eikö se muka ole kokannut sulle koskaan? Kyllä nainen tunnistaa mikä on arkiruokaa ja mikä on huippukokin tekemää. Kiisseli ja suurustaminen on enemmän leivontajuttuja, jolal ei oikeasti ole mitään tekemistä huippukokkauksen kanssa. Ehkäpä miehesi on suuntautunut enemmän sinne paistopuolelle. Etkö sä muka oikeesti ole vielåä 6 kuukauden jälkeen kysynyt siltä missä ravintolassa se on töissä...
Vierailija kirjoitti:
Kiisseli on maailman turhin ”ruoka”. Miksi marjamehua pitäisi paksuntaa?
Mä laitan lopuksi kokonaiset marjat. Onhan se ruokaisampi. Ja meillä ainakin lapset tykkäävät kiisselin koostumuksesta. Vain tietysti kotimaisia marjoja, ulkolaiset pitäisi kiehuttaa kunnolla.
Eli paljon terveellisiä marjoja, niin onhan se ihan kiva välipala. Kermavaahdon ja rahkan sekoitusta päälle, niin jopa arkista hienompi jälkkäri.
Kiisselin koostumus on kuin sperma. Ei sellaista halua kukaan nieluunsa yökkimättä laittaa. Kiisseli on joku vitun pula-ajan äpös. Hyi.
Vierailija kirjoitti:
Ehdota vaikka että lähtisitte syömään sinne hänen ravintolaan, jossa hän on töissä?
Monissa ravintoloissa on kielto, ettei henkilökunta saa tulla asiakkaaksi "omaan" ravintolaan. Paitsi tietty esim. tilanteissa että kyseessä on paikkakunnan ainoa ravintola tai yksityistilaisuus.
Ex-ravintolatyöntekijä
Vierailija kirjoitti:
Kiisseli on maailman turhin ”ruoka”. Miksi marjamehua pitäisi paksuntaa?
Ei kiisselin tarvitse olla paksunnettua mehua. Siinä voi olla myös sattumia. Ainakaan mä en juo mehua, jossa on kokonaisia marjoja. Kiisseliin voi myös lisätä vanilijakastiketta tai kermavaahtoa, jolloin siitä tulee ehkä vähän hienompi jälkiruoka. Minusta kiisseli on kiva, helppo ja nopea herkku ja usein myös edullinen. Itse en niin leivonnaisista välitä, niin kiisseli on yksi hyvä vaihtoehto jälkiruoaksi.
Onko se sama mies, jolla oli niitä verisiä huumeneuloja? Ja toissapäivänä se oli toipuva alkoholisti?
Ei sulla kyllä hyvä tsäkää ole näissä miesvalinnoissa. Nyt on kiisseli taidoton kokki.
Tietysti täysin epäuskottavaa, että ap ei heti kysyisi: missä ravintolassa.
En voisi kuvitellakaan, että tapailemani kumppani kertoisi kokin ammatista "hienossa" ravintolassa ja en kysyisi?
Mutta onhan tämä provo herättänyt keskustelua kiisselistä :D
Kuulun ehkä niihin harvoihin aikuisiin, että todella pidän hyvin tehdyistä kiisseleistä. Luumukiisseli jouluna, muuten marjakiisselit.
Mutta ei siis mitään paksunnettua marjamehua, vaan kunnollisesti marjoja mukana kokonaisina.
Eiköhän tuo kiisselin teko kuulu ihan alkeisiin, vaikkei sitä taitoa olisi sittemmin tarvinnutkaan, niin pitäis "huipun" sen verran osata soveltaa. Vertaan vaikka autokorjaajaan joka ei osais vaihtaa öljyjä rai renkaita, koska korjaa moottoreita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehdota vaikka että lähtisitte syömään sinne hänen ravintolaan, jossa hän on töissä?
Monissa ravintoloissa on kielto, ettei henkilökunta saa tulla asiakkaaksi "omaan" ravintolaan. Paitsi tietty esim. tilanteissa että kyseessä on paikkakunnan ainoa ravintola tai yksityistilaisuus.
Ex-ravintolatyöntekijä
Mikään ei estä aloittajaa menemään miehen työpaikalle asiakkaaksi.
Ehdota vaikka että lähtisitte syömään sinne hänen ravintolaan, jossa hän on töissä?