Miten syötän lasta terveellisesti, kun se on allerginen melkein kaikille kasviksille ja hedelmille?
Allergialistaan kuuluu ainakin:
- porkkanat
- bataatti
- lanttu
- paprika
- tomaatti
- avokado
- persimon
- kiivi
- kaikki melonit
- luumut
- banaani
- kirsikat
- persikka
- nektariini
- päärynä
- viinirypäleet
- kaikki sitrushedelmät
+ pähkinät
Tuntuu, että ihan sama mitä terveellistä syötävää yritän lapselle tehdä, niin se on allerginen kaikelle. Niinpä syötän usein sille marjoja, tavallista vihersalaattia ja kurkkua. Muuta on vaikea keksiä terveelliseltä puolelta.
Kommentit (20)
Syötä kuten tähän asti. Kouluikään mennessä suurin osa noista allergioista on jo mennyt ohi.
Vierailija kirjoitti:
Siten, että lapsi pysyy hengissä. Missä tässä on ongelma?
Ai niin! Mammuli on päättänyt muitten sanomana, että mikä on "terveellistä".
Joten lasta ei voi ruokkia terveellisesti, kun oikeaoppinen terveellisyys vie hengen, mutta eiku ei sen niin pidä mennä, vaan pitää syöttää ohjeitten mukaan, mutku...Ei hitsi. Nyt meillä on ongelma käsissä.
Kun lapselle terveelleinen ei olekaan normi- ja äityliterveellistä.
Voi hitsin vitsi.
Oletpa ilkeä kakkiainen!
no jo on, itsellä on ibs niin aika laajasti pitää vältellä kans monia monia asioita
sanoisin että kannattaa käydä ravitsemusterapeutilla tuon listan kanssa ja pyytää sieltä neuvoja.
Harmillinen tilanne
Itse saan syödä raakana vain paprikaa ja jääsalaattia. Niitä syönkin sitten lähes joka päivä.
Se on ihan sama mistä ne vitamiinit ja hivenaineet saa, kunhan saa.
Älä tee ongelmattomasta asiasta ongelmaa.
Kurpitsaa? Kesäkurpitsaa? Salaattiin vaihtelevuutta vaihtamalla salaattilajikkeita. Ja ihan tavallista kotiruokaa.
Puurot,
jugurtit,
viilit,
talkkuna,
salaateissa on valinnan varaa, tummat ovat näistä ravinteikkaampia.
tee itse leipää tai sämpylöitä tähän voi lisätä siemeniä yms. tai vaikka pinaattia.
marjat (osta pakastealtaasta, älä mitään sosetta),
vaihtelua maitoon voi ottaa kasvismaidoista esim. kauramaito,
koita piltin hedelmäsoseita, usein tuore hedelmä aiheuttaa oireita "käsiteltyä" enemmän.
Myös luomua kannattaa suosia ja säilöntäaineita välttää .
Lihaa (kana ja riista ovat yleensä myös allergioita kärsiville hyviä vaihtoehtoja) kannattaa käyttää aina kun allergioita on paljon, jotta proteiinin saanti on riittävää.
Muista vitamiinilisät.
Atooppinen iho ja allergiat yleensä liittyy toisiin.
Siedätys auttaa toisilla (tähän on syytä hakea lääkärin ohjeet).
Eikö kasvisten kypsentäminen auta? Monet allergiset saavat oireita lähinnä tuoreista kasviksista, joissain tapauksissa jopa esim. porkkanan raastaminen vie oireet pois (proteiinirakenne muuttuu tarpeeksi)
Vierailija kirjoitti:
Muistatteko kun vielä 80-luvulla kellään ei ollut allergioita ;P
Todellakin muistan. Oli aina vatsa kipeä, ja hirveät riidat ""nirsoilusta" joka aterialla.
Vierailija kirjoitti:
Muistatteko kun vielä 80-luvulla kellään ei ollut allergioita ;P
Mä raavin 70-luvulla itseni uneen joka yö. Välillä pidin käsiä kuumassa vedessä että edes hetken olisi voinut olla ilman kutinaa. Lapselleni en toivo samaa. En ole ap.
Vierailija kirjoitti:
Muistatteko kun vielä 80-luvulla kellään ei ollut allergioita ;P
Joojoo. Tai sitten sulla on muistiongelmia.
Koulukaverini oli ennen 80-l puoliväliä niin allerginen kalalle, että oli pois koulusta kalaruokapäivät, joka toisen perjantain, luvalla.
Mä sain astmakohtauksen -88 kotitaloustunnilla, kun toinen ryhmä sai käsiteltäväksi sellerin.
Ristireagoivien vihannesten ja hedelmien allergialista (herneet, omena, jne) oli muutamalla luokassa.
Tää pikkukylässä.
Vierailija kirjoitti:
Allergia on äipän päässä!!
Isälläs oli naula päässä kun sua teki.
Ihminen ei tarvitse lainkaan muuta kasvisruokaa kuin viljaa. Esimerkiksi kasvisten, hedelmien ja marjojen energiamäärä on mitätön, joten niitä ei tarvita lainkaan ruoaksi. Muutenkin maito ja maitoruoka (esim. maitoon keitetty puuro, maito maitokeksien tai maitoon tehtyjen korppujen kanssa, munamaito jne.) ovat lapsille luonnollisimmat ja parhaat ruoka-aineet koko heidän kasvuaikansa.
Millaisia oireita tulee? Usealle atoopikolle käy ruoat niin että syö pieniä määriä ja silloin tällöin. Eli kokeillaan rotaatio ruokailua (googleta!). Tämä ei sovi jos saa taas hengitys oireita. Kypsennys? Pakastus? Säilötty? Kuorinta mm. kurkut, viinirypäleet.
Itse olen syönyt näin jo 80-luvulla saakka. Nimen sain kuulla tälle kun omalle lapselle ei oikein mikään käynyt yhden vuoden iässä vieläkään. Imetys tyssäs kuukauden iässä kun en pystynyt diettiin omien allergioiden myötä. Puolessa vuodessa saatiin toimiva ja monipuolinen ruokavalio.
Siten, että lapsi pysyy hengissä. Missä tässä on ongelma?
Ai niin! Mammuli on päättänyt muitten sanomana, että mikä on "terveellistä".
Joten lasta ei voi ruokkia terveellisesti, kun oikeaoppinen terveellisyys vie hengen, mutta eiku ei sen niin pidä mennä, vaan pitää syöttää ohjeitten mukaan, mutku...
Ei hitsi. Nyt meillä on ongelma käsissä.
Kun lapselle terveelleinen ei olekaan normi- ja äityliterveellistä.
Voi hitsin vitsi.