Kari "Kape" Aihinen Puoli Seitsemän
Olen ällikällä lyöty Kape Aihisen ulostulossa Puoli Seitseämä ohjelmassa:
"Siinä tulee mukaan fysiikan lait. Pääsääntöisesti mimmit synnyttää ja on kotona sitten yksi kaksi vuotta, miten on äitiydet, raskaudet ja imetykset.. Alan rajuus estää naisten etenemistä huipulle"
Miten joku voi julkisesti tuoda tällaisen näkemyksen esiin TV ohjelmassa? Olisi parempi jos tämä amis- id*****i pitäisi suunsa kiinni ja keskittyisi vaan ruuan laittoon. En ymmärrä miksi tämä tyyppi saa niin paljon ruutuaikaa. Olen ennenkin huomannut, että tämän tyypin ulosanti ei ole parhaimmasta päästä, mutta tämä nyt oli kaikkien aikojen riman alitus. Ehkä naisten ura esteenä ovat nämä sovinisti pellet, jotka ovat rakentaneet itselleen imperiumin. Eikö isyys velvoita miehiä?
Kommentit (17)
Ruoan laitto menee niin kovaa vauhtia eteenpäin että putoaa täysin kärryiltä jos on vuoden pois, tulee kokoajan uusia raaka aineita ja paistinpannuja ja muita juttuja
Vierailija kirjoitti:
Ruoan laitto menee niin kovaa vauhtia eteenpäin että putoaa täysin kärryiltä jos on vuoden pois, tulee kokoajan uusia raaka aineita ja paistinpannuja ja muita juttuja
Ei pysty enää töihin palaamaan, jos ei hallitse uusien paistinpannujen käyttöä :D Kiitos, tämä oli mahtava kommentti :D
Naiset myös pilaavat haju- ja makuaistinsa käyttämällä varhaisesta nuoruudesta lähtien kaikenmaailman voimakkaasti hajustettuja tuotteita. Tämä on ihan tosiasia!
Lopettakaa jo Aihisen ruoskiminen! Puhui asiaa , mutta sitähän te feministit ette tunnu ymmärtävän. Olen miehiä ymmärtävä nainen.
Tosiasia on, että edelleen suurin osa lasten- ja kodinhoidosta lankeaa naisille. Jos nainen haluaa huippukokiksi - tai ylipäätään huippuammattilaiseksi millekään alalle - hänen tulee todellakin miettiä tarkasti lastenhankintaa. Onko puoliso valmis ottamaan päävastuun lapsista, pitäisikö mahdollisesti palkata kotiapulainen vai pitäisikö jättää lapset kokonaan tekemättä. Ja tässähän kyse oli nimenomaan huippukokeista, ei perusammattilaisista. Kyllähän ruoanlaiton säännöt pysyvät samoina vaikka muutaman vuoden olisi pois töistä ja uusiin materiaaleihin tai koneisiin varmasti on helppo ammattilaisen tottua, mutta jos haluaa todellakin huippukokiksi joka matkustaa maailmalla kilpailemassa ja hakemassa lisäkoulutusta ja käyttää vuorokaudesta työntekoon paljonkin enemmän kuin se naapuripizzerian peruskokki, täytyy löytyä rutkasti kunnianhimoa jotta jaksaa siihen kaikkeen yhdistää perhe-elämän. Olisi mielenkiintoista kuulla esim Peppi Aralehdon tai Eeva Hongiston näkemyksiä tähän kysymykseen.
Suomesta löytyy varmaan jotain pari ravintolaa jotka menee trendien mukaan ja niihin on varmasti vaikea palata tauon jälkeen mutta jos sä olet töissä jossain Rossossa niin tuskin tuottaa vaikeuksia palata äitiysloman jälkeen:D
Vierailija kirjoitti:
Suomesta löytyy varmaan jotain pari ravintolaa jotka menee trendien mukaan ja niihin on varmasti vaikea palata tauon jälkeen mutta jos sä olet töissä jossain Rossossa niin tuskin tuottaa vaikeuksia palata äitiysloman jälkeen:D
Eikös Aihiselta nimenomaan kysytty että miksi huippukokeista niin harva on nainen. Vahvasti epäilen, että yhdessäkään Rossossa ei ole huippukokkeja töissä, tai jos on, niin kyllä taidot aika hukkaan menee!
Tämä Aihinen esitteli jotain perusvarmaa reseptiään - kermaa, voita ja smetanaa runsaasti. Näillä rasvoilla saa sapuskan kuin sapuskan maistumaan, mutta todellinen taito on valmistaa maukasta ja terveellistä ruokaa läträämättä näillä eläinrasvoilla!
Vierailija kirjoitti:
Tosiasia on, että edelleen suurin osa lasten- ja kodinhoidosta lankeaa naisille. Jos nainen haluaa huippukokiksi - tai ylipäätään huippuammattilaiseksi millekään alalle - hänen tulee todellakin miettiä tarkasti lastenhankintaa. Onko puoliso valmis ottamaan päävastuun lapsista, pitäisikö mahdollisesti palkata kotiapulainen vai pitäisikö jättää lapset kokonaan tekemättä. Ja tässähän kyse oli nimenomaan huippukokeista, ei perusammattilaisista. Kyllähän ruoanlaiton säännöt pysyvät samoina vaikka muutaman vuoden olisi pois töistä ja uusiin materiaaleihin tai koneisiin varmasti on helppo ammattilaisen tottua, mutta jos haluaa todellakin huippukokiksi joka matkustaa maailmalla kilpailemassa ja hakemassa lisäkoulutusta ja käyttää vuorokaudesta työntekoon paljonkin enemmän kuin se naapuripizzerian peruskokki, täytyy löytyä rutkasti kunnianhimoa jotta jaksaa siihen kaikkeen yhdistää perhe-elämän. Olisi mielenkiintoista kuulla esim Peppi Aralehdon tai Eeva Hongiston näkemyksiä tähän kysymykseen.
Eikö lasten tekoon kuitenkin vaadita kummatkin osapuolet? Eikö sitä vastuuta voi jakaa päävastuun ottamisen sijasta? Kyse on opitusta ajattelumallista, minkä muuttamiseen etenkin moni mies valitettavasti suhtautuu vastahakoisesti.
Kysehän ei ole siitä, että naisen ilman muuta kuuluu ottaa hoitovastuu lapsista, mutta kun ympärilleen katselen vaikka omaa kaveripiiriäni ja työkavereita, niin suurimmalla osalla asia on just niin. Ehkä naiset sitten haluaa niitä lapsia enemmän kuin miehet ja ovat siksi valmiita "uhraamaan uransa äitiyden alttarille".
Aihinen loi kommentillaan lasikaton naisille. Tätä sotkua ei olisi jos hän olisi sanonut perheelliselle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomesta löytyy varmaan jotain pari ravintolaa jotka menee trendien mukaan ja niihin on varmasti vaikea palata tauon jälkeen mutta jos sä olet töissä jossain Rossossa niin tuskin tuottaa vaikeuksia palata äitiysloman jälkeen:D
Eikös Aihiselta nimenomaan kysytty että miksi huippukokeista niin harva on nainen. Vahvasti epäilen, että yhdessäkään Rossossa ei ole huippukokkeja töissä, tai jos on, niin kyllä taidot aika hukkaan menee!
Niinpä, eli siis puhe oli huipuista eikä suurtalouskeittäjistä mutta mammat tietty tarkoitushakuisesti tulkitsivat että tässä tarkoitettiin kaikkea ammattimasita ruoanlaittoa.
Vierailija kirjoitti:
Kysehän ei ole siitä, että naisen ilman muuta kuuluu ottaa hoitovastuu lapsista, mutta kun ympärilleen katselen vaikka omaa kaveripiiriäni ja työkavereita, niin suurimmalla osalla asia on just niin. Ehkä naiset sitten haluaa niitä lapsia enemmän kuin miehet ja ovat siksi valmiita "uhraamaan uransa äitiyden alttarille".
Mielstäni kyse on patriarkaalisen yhteiskunnan sukupuolille asettamista mahdollisuusksista. Isyysvapaat eivät vielälään ole monessa maassa käytössä ja Suomessakin suhteellisen uusi asia, jonka käyttämiseen moni miesvaltainen ala suhtautuu edelleenkin nuivasti ja vanhemmuuden kustannukset lankeaa naisvaltaisten alojen maksettavaksi. Naiset, toisinkuin miehet, eivät myöskään voi saada lapsia enää yli 50-vuotiaina.
Vierailija kirjoitti:
Tämä Aihinen esitteli jotain perusvarmaa reseptiään - kermaa, voita ja smetanaa runsaasti. Näillä rasvoilla saa sapuskan kuin sapuskan maistumaan, mutta todellinen taito on valmistaa maukasta ja terveellistä ruokaa läträämättä näillä eläinrasvoilla!
Jaaha,taas yksi rasvakammoinen asialla. Tiesitkö , että maut sitoutuvat rasva(eläin)molekyyleihin! Ranskalaisessa keittiössä voin ja kerman poisto olisi katastrohvi! Suomessa "terveellisyys"tarkoittaa keinotekoisten rasvojen suosimista. Kaikki luonnollinen ja käsittelemätön on epäterveellistä. Prosessoitu taas "terveellistä"!!
Vierailija kirjoitti:
Naiset myös pilaavat haju- ja makuaistinsa käyttämällä varhaisesta nuoruudesta lähtien kaikenmaailman voimakkaasti hajustettuja tuotteita. Tämä on ihan tosiasia!
Kutut on.
En ole koskaan käyttänyt parfyymeja, olen nainen. Tuskin ainoa laatuani.
Ruuanlaitto ei ole mitään rakettitiedettä eikä aihinen ruudinkeksijä.
Saisi tämäkin kukkoloileva ns. huom NS. "huippukokki" tippua muutaman pilven alaspäin sieltä korkeusistaan. Mitään huippukokkeja ei ole edes olemassa, on vain kokkeja.
Ja mitähän "äijää" tämä nössö aina yrittää esittää tolla puolislangisolkotuksellaan, puhuisi edes kuten normaali ihminen.. mimmit, duunit, dagit.. voi jumalauta.
Joku nainen voisi sitten tulla selittämään miksi naiset halveksuvat miestä joka mielellään jäisi kotiin ja antaisi naisen tienata perheelle :)