Tehdäänkö teillä joka päivä ruokaa vai syöttekö samaa esim. 2 päivää?
Miten teillä on järjestetty ruuanlaitto, tehdäänkö teillä joka päivä uusi ruoka vai teettekö suuren määrän ja sitä syödään 2 päivää?
Kaikissa perheissä varmasti tehdään sekä että mutta kumpi teillä on yleisempi tapa? Onko asenne se että joka päivälle pitää olla uusi ruoka tarjolla?
Jos teette joka päivä uuden ruuan, niin eikö kokkailu ala tulla jo korvistakin ulos?
Kommentit (10)
Meillä pääsääntöisesti syödään 2-4 päivää peräkkäin samaa ruokaa, yleensä tehdään siis kerralla iso satsi ja se syödään loppuun ennen ku kokataan uudelleen. Ruoanlaitto on ihan mukavaa puuhaa mutta kun tunnit vuorokaudessa on rajalliset, niin ihan joka päivä ei viitsi keittiössä liikoja touhuilla. Ja kun osaa maustaa ruoan hyvin niin perus kesäkeittokin maistuu useampana päivänä perkkäin! Meillä panostetaan laatuun ja vaihteluun, arkisin tehdään helppoja ja nopeita ruokia, viikonloppuna voi kokeilla jotain haastavampaakin.
Yritän tehdä niin, että jäisi seuraavallekkin päivälle, mutta aina se kaikki menee samana päivänä vaikka tekisi kuinka ison satsin. Ja vielä KAHDEN HENGEN taloudessa. Mies syö niin vitusti. Ei ole läski vaan itseasiassa tosi lihaksikas ja urheilullinen. Kyllä turhauttaa tehdä mitään ruokaa
Joka päivä tehdään ruokaa. Isommat lapset syö päivällä koulussa ja itse nuorimman lapsen kanssa lämmitetään edellisen päivän ruokaa. Ilallisen tekee minä tai mies.
Usein tehdään isompia annoksia niin, että osa laitetaan pakkaseen ja osa syödään vielä seuraavana päivänä.
Pakkasessa on siis monia ruokia valmiiksi sulatettavina annoksina niin, ettei aina tarvitse kokkailla lainkaan vaan lämmittää vaan uunissa.
Helppoa ja uskoisin, että halvempaa kuin se, että kokkaisi joka päivä uudet ruoat.
Yleensä päivittäin laitan uuden ruoan. Karjalanpaistia teen yleensä ison satsin ja syödään kaksi päivää. Inhoan kokkausta, mutta en tykkää syödä samaa ruokaa kahta päivää.
Meillä tehdään ruokaa joka päivä. En edes pidä erityisemmin kokkaamisesta, mutta varsinkin näin perheelliselle, se on välttämätön paha. Iloitsen kun ruokaa sattuu jäämään yli seuraavalle päivälle ja on tiedossa kokkausvapaata. En kuitenkaan pyri tekemään ruokaa niin paljon, että sitä jäisi yli, vaikka pidänkin kokkausvapaista päivistä. Perhe haluaa uuden ruoan joka päivä, joten näillä mennään.
Kokataan yleensä päivälliseksi sen verran ruokaa et siitä riittää seuraavaksi päiväksi miehelle evästä töihin ja kotiin jääville(minulle ja kahdelle lapselle) seuraavan päivän lounaaksi. Tosin usein kuitenkin kokkaan aamupäivällä jotai nopeaa, puuroa tms. Meille kotona oleville, koska jos edellisenä päivänä on ollut esim. Kanafileitä ja riisiä, pakkaukset on yleensä seb kokosia ettei niistä riitä koko porukalle kaksi kertaa. Mieluummin sit paistan uudet tuoreet fileet aamulla.
Paljon tehdään kuitenkin laatikko-, pata- ja keittoruokia joita saa helposti kerralla enemmän,ja on sit lounas lämmittämistä vaille valmista. Mikä helpottaa älyttömästi aamupäivä, kun yleensä ollaan ulkona...
Vierailija kirjoitti:
Yritän tehdä niin, että jäisi seuraavallekkin päivälle, mutta aina se kaikki menee samana päivänä vaikka tekisi kuinka ison satsin. Ja vielä KAHDEN HENGEN taloudessa. Mies syö niin vitusti. Ei ole läski vaan itseasiassa tosi lihaksikas ja urheilullinen. Kyllä turhauttaa tehdä mitään ruokaa
Meillä sama juttu. On niin läpipasko, että voi syödä mitä vaan ja miten paljon vaan.
Eikä ole läski, 178/ 74.
Arkena teen joka päivä uutta mulle ja miehelle, tykkään kokata :) Eri asia jos ois lapsia ja kiirettä..
Meillä pyritään aina tekemään 2 pvän ruokia, sunnuntaina sitten 1 pvän ruoka (ei aina tätäkään).
Teen paljon pataruokia joten ne vaan paranee lämmitettäessä. Tai sitten jos teen yhden päivän ruuan niin saatan "jatkojalostaa" sen toiselle päivälle (esim uunijuureksia ja possun/broilerin filettä > juuresten jämistä paahdettu sosekeitto).
Silloin kun lapset olivat pieniä laitoin padan hautumaan illalla (valmisteluihin vartti) ja 2 seuraavaa päivää vaan lämmitettiin valmista ruokaa. Ei tarvinnut odotella nälkäisenä