Miksi kaikki maut täytyy nykyään sotkea yhteen elintarvikkeissa? Missä kaikki vanhat rehelliset tuotteet ja puhtaat maut?
Kun menin marketissa teehyllyjen luokse sillä halusin ihan simppeliä mustaa earl grey-teetä, niin koko hylly oli täynnä jotain mustikka-vanilja-sitrus-toffee teepusseja! Kesti vähän aikaa että löysin tavallista teetä. Hyllyn luona haisikin todella voimakkaan esanssiselle, päätäni alkoi särkeä.
Kun etsin ihan perus piparminttupurukumia niin hyllyssä oli tyrkyllä kaiken maailman omena-vadelma-lakritsi-päärynä-suklaa purukumipakkauksia. Piparminttua ei ollut montaa jäljellä.
Mikä muoti tuo on että kaikki maut sotketaan epämääräiseksi ja voimakkaan hajuisiksi? Ostaako noita tuotteita oikeasti kukaan?
Kommentit (44)
Teeosasto haisee nykyään tujummalle kuin tavaratalon tuoksuosasto!
Ja chiliä on jäätelöstä ja jogurtista lähtien kaikessa.
Alunperin voimakakat tuoksut ja maut otettiin käyttöön peittämään pilaantumisen hajua. Onko taas kyse samasta asiasta?
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä miksi ruokakermoja pitää maustaa kymmenillä eri tavoilla, eikö ihmiset osaa itse laittaa niihin mausteita?
Toisaalta en ymmärrä koko ruokakerma-ideaa koska sehän on pelkkää säilöntäainetta, aromivahventeita ja kovaa rasvaa. Mieluummin oikeaa luomukermaa silloin jos sitä tarvitsee lisätä johonkin ruokaan.
Totta. Noissahan ei edes lue "ruokakerma" vaan pelkästään "ruoka". Kasvisrasvapohjaisia litkuja.
Onneksi perus kuohukermaa saa kaupasta kuin kaupasta vielä.
Jos sinulla kesti löytää sitä tavallista teetä se tarkoittaa sitä, että sitä myydään vähemmän kuin noita selkeäsi esillä olevia tuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Ja chiliä on jäätelöstä ja jogurtista lähtien kaikessa.
Alunperin voimakakat tuoksut ja maut otettiin käyttöön peittämään pilaantumisen hajua. Onko taas kyse samasta asiasta?
Voimakakat:)
Fazer on mennyt samaan halpaan. Suklaaseen sotketaan ties mita mausteita! Yööök.
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä miksi ruokakermoja pitää maustaa kymmenillä eri tavoilla, eikö ihmiset osaa itse laittaa niihin mausteita?
Toisaalta en ymmärrä koko ruokakerma-ideaa koska sehän on pelkkää säilöntäainetta, aromivahventeita ja kovaa rasvaa. Mieluummin oikeaa luomukermaa silloin jos sitä tarvitsee lisätä johonkin ruokaan.
Ei osaa. Onhan se täälläkin nähty, kun hehkutetaan jotain reseptiä siinä on "makukermaa" ja hunajamarinoituja broilerinsuikaleita.
Menekin mukaan se kauppiaskin sen tukkulistansa täyttää, eikä niillä tuolleilla jotka ei myy.
Valkosipulia tungetaan ruokiin ja eineksiin mihin se ei kuulu.Kohta kai tehdään karjalanpiirakoitakin valkosipulilla.
Vierailija kirjoitti:
Fazer on mennyt samaan halpaan. Suklaaseen sotketaan ties mita mausteita! Yööök.
Eihän ne Fazerin suklaat tuoksu enää Fazerin suklaalle, vaan niissä on jotain mautonta ja hajutonta lisuketta joka tarttuu kitalakeen.
Mä saan ihottumaa niistä lihojen marinadilitkuista ja niiden sisältämistä E-aineista. Mietin aina että millaisten perheiden vanhemmat yrittävät myrkyttää itsensä ja lapsensa niillä.
^ tarkoitin niitä lihapaketteja jotka ui valmiiksi marinadeissa. Broileri, possu, nauta.
Minäpä kerron: itse raaka-aine on se kallein osa tuotetta. Esim suklaa tai tee. Kun siihen lisätään jotain mikä painaa, mutta on raaka-ainetta halvempaa, saadaan tuotteesta lisää katetta. Puhumattakaan siitä, että kys tuote voidaan hinnoitella hiukan perustuotetta kalliimmaksi!
Ja totta on sekin, että esim teessä noilla mausteilla (osa keinotekoisia) peitetään halvemman teelaadun makua. Hulluahan se olisi jos parasta teetä pilattaisiin jollain imelällä vanilja-aromilla!
Ne panee huumeita purilaisiin, nuorilta menee harkinta kyky.
Vierailija kirjoitti:
Mä saan ihottumaa niistä lihojen marinadilitkuista ja niiden sisältämistä E-aineista. Mietin aina että millaisten perheiden vanhemmat yrittävät myrkyttää itsensä ja lapsensa niillä.
Sitten menet parvekkeelle tupakalle ja naukkaat pitkän siivun kossusta.
Vierailija kirjoitti:
Mä saan ihottumaa niistä lihojen marinadilitkuista ja niiden sisältämistä E-aineista. Mietin aina että millaisten perheiden vanhemmat yrittävät myrkyttää itsensä ja lapsensa niillä.
Jo yksistään Kariniemen Kananpojan Hunajamarinoituja fileesuikaleita myydään nykyään viisi miljoonaa pakettia vuodessa ja siihen päälle kun laskee vielä muiden valmistamat ja muut tuotteet voitaisiin sanoa, että noita tuotteita ostaa suurin osa suomalaisista.
Vierailija kirjoitti:
Mä saan ihottumaa niistä lihojen marinadilitkuista ja niiden sisältämistä E-aineista. Mietin aina että millaisten perheiden vanhemmat yrittävät myrkyttää itsensä ja lapsensa niillä.
Toivottavasti et käytä kosmetiikkaa. Niissäkin on E-koodeja ja niiden ristikkäisvaikutuksia ei ole tutkittu.
Ja karkeissa on aivan tajuton määrä E-koodeja myös. Varmasti ne E-koodit on vaarallisempia kuin se sokeri.
PS:I was being sarcastic..
Hyvä aloitus. Myös konditorioissa nähtävissä tyylittömyyttä, kakkuihin sekoitetaan marjaa ja suklaata sekaisin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja chiliä on jäätelöstä ja jogurtista lähtien kaikessa.
Alunperin voimakakat tuoksut ja maut otettiin käyttöön peittämään pilaantumisen hajua. Onko taas kyse samasta asiasta?
Voimakakat:)
HAHAHA repesin :D
En ymmärrä miksi ruokakermoja pitää maustaa kymmenillä eri tavoilla, eikö ihmiset osaa itse laittaa niihin mausteita?
Toisaalta en ymmärrä koko ruokakerma-ideaa koska sehän on pelkkää säilöntäainetta, aromivahventeita ja kovaa rasvaa. Mieluummin oikeaa luomukermaa silloin jos sitä tarvitsee lisätä johonkin ruokaan.