Puolukkasose
Taas on se aika.
Ennen laitoin aina jonkin verran sokeria mutta en enää pariin vuoteen ja on hyvin säilynyt. Säilön 10 litran muoviämpäreissä ja tiivis kansi päällä. Joku mainitsi että kansi ei saisi olla tiivis ja pitäisi kokeilla sitä joskus koska saattaa tiiviissä tummua pinnalta siinä vaiheessa kun alkaa käyttämään sosetta ja ämpäri on vajaa.
Kerran mainitsin että sose muuttuu pidempään säilyttäessä kitkeräksi. Työkaverin vaimo sattui olemaan ruoka-alaa lukenut ja sain terveisiä että kitkeryyttä voi vähentää sillä että ei survo kaikkia marjoja vaan vain niin paljon että peittyvät nesteeseen. Näin olen sitten tehnyt ja on toiminut.
Että simmottii.
Kommentit (3)
Pakkaseen niin säilyy hyvin vähän sokeroitu sose
Survotaan juuri niin kuin AP nykyään eli osa puolukoista siten, että peittyvät mehuun. Ei sokeria vasta kuin tarvittaessa tarjoiluvaiheessa maun mukaan.
Vanhan ajan konstit kunniaan. Kaikkien marjojen pitää peittyä mehuun, sillä mehu on se joka saa survoksen säilymään. Vähä sokeri on pahempi kuin ei sokeria ollenkaan. Monet kuitenkin käyttävät puolukat sokerin kanssa, ja silloin pulmupuolukat on hyvä vaihtoehto.